Címke: Szója ára

szója ára

Agrárhírek / Terményárak

Terményárak: a közeli határidős jegyzéseket megugrasztotta a koronavírus

2020. március 24.

Március középső hete az európai terménypiacokon hirtelen árugrásokat hozott a búza jegyzésében. Az ok a kínálat hiánya, de nem azért mert elfogyott volna az áru, hanem amiatt, mert nem volt mivel elvinni a vevőkhöz.

Agrárhírek / Terményárak

A koronavírus mellett az eladások túlsúlyba kerülése miatt estek a jegyzések

2020. március 2.

Február utolsó hetében továbbra is a gazdasági visszaesés miatti rossz hangulat volt az uralkodó. Erre erősített rá az USA-ban általánossá vált spekulációs eladási hullám.

Agrárhírek / Terményárak

Az új kulcsszó a Covid-19

2020. február 25.

Február második fele is a Covid-19 névvel jelzett koronavírus hatásának találgatásával kezdődött. A terménypiacok jellemzően néhány napig tudtak erősödni, de a gazdasági lassulás kilátása megállította ismét ezt a folyamatot és az árak megint nagyot estek.

Agrárhírek / Terményárak

Kérdezzen élőben a terményárakról!

2020. február 25.

Ma, február 25-én, és ezentúl minden kedden élőben kérdezhet terménypiaci szakértőnktől. Várjuk 16 és 18 óra között!

Agrárhírek / Terményárak

Rossz hetet zárt a gabonapiac

2020. február 2.

Az elmúlt öt kereskedési napon összesen 3,2 százalékkal zuhant a búza és 3,3 százalékkal a szójabab ára. A kukorica megúszta 1,4 százalékos mínusszal.

Agrárhírek / Terményárak

A koronavírus lenyomta a terményárakat is

2020. január 28.

Az év 4. hete a kínai koronavírus elterjedésének jegyében telt, bármennyire is furcsa, a világ gazdasági eseményeit is tudta befolyásolni. Az esetleges tömeges járvány miatt egyesek már gazdasági válságot vizionálnak, a hetet ez a félelem határozta meg és pénteken jelentősen csökkentek a jegyzések.

Agrárhírek / Terményárak

Megállhat a búza drágulása?

2020. január 28.

Az ausztrál termelés visszaesése, az argentin vámok, a nyugat-európai őszi búza-vetési nehézségek, valamint az amerikai gazdák alacsony profitkilátásai miatt drágult intenzíven a búza – mondták el az OTP Alapkezelő szakértői.

Agrárhírek / Terményárak

Megállt a szójabab ralija az árutőzsdén

2019. december 12.

Bár az elmúlt napokban sokat drágult a szójabab a Peking és Washington közötti enyhülő hangulatú kommunikációban, de a sertéspiac miatti kínai belföldi változások még nem mérhetőek fel egészen pontosan.

Agrárhírek / Terményárak

Estek a gabonaárak a Hálaadás napi szünet előtt

2019. november 28.

A kukorica és a búza árának csökkenését részben a kereskedési szünnap előtti pozíciózárásokkal indokolta több elemző is. A kereskedés amerikai idő szerint kora délután egyébként még újraindul fél napra a hétvége előtt.