Címke: Szója ára

szója ára

Agrárhírek / Terményárak

A lassú betakarítás miatt drágult a kukorica

2019. október 31.

A kukorica Chicagóban 1,3 százalékkal 391 dollárcent közelébe drágult vékánként.

Agrárhírek / Terményárak

Terményárak: a kínai keresletet próbálja felmérni a piac

2019. október 26.

Óvatosság jellemezte a szójabab piacát pénteken. Az olajos mag befektetői a Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos fejleményekre várt és a lehetséges következményeket latolgatta.

Agrárhírek / Terményárak

Terményárak: az eladók fagyasztották be a piacot

2019. október 8.

Az első októberi napok a terménypiacokon további enyhe erősödést hoztak, aminek alapja a fekete-tengeri búzaárak emelkedése volt.

Agrárhírek / Terményárak

Terményárak: a kukorica ára több hónapos mélypontra esett

2019. szeptember 24.

A terménypiacokon a 38. hét említésre méltó eseménye Marokkó bejelentése volt a búza import vámjának 135 %-ról 35 %-ra csökkentéséről. Egyéb érdemleges tényező a jó ukrán napraforgó termésátlag kilátásba helyezése, így a jegyzések tartottak maradtak, nem folytatódott az előző heti áremelkedés. 

Agrárhírek / Terményárak

A szaúd-arábiai szabályozásmódosítás miatt csökken a búza ára

2019. augusztus 10.

A búza ára 2,1 százalékkal vékánként 498,25 dollárcentre csökkent annak hatására, hogy Szaúd-Arábia könnyít a búzaimport szabályozásán.

Agrárhírek / Terményárak

Tíz napos csúcsra drágult a szója

2019. július 12.

Vékánként a 913 dollárcentes szintig drágult a szója ára az árupiacokon. Ezelőtt utoljára július legelején, azt megelőzően pedig június 25-én járt hasonló szinteken a szója ára.

Agrárhírek / Terményárak

Terményárak: átmeneti csökkenés a jegyzéseknél, korrekció az új csúcsok után

2019. június 24.

Az elmúlt hetek tendenciája folytatódott, a meghatározó továbbra is USA-ban uralkodó időjárás és az emiatt bekövetkezett csúszás, sőt most már lassan véglegessé váló területcsökkenés a kukoricánál és a szójababnál.

Agrárhírek / Terményárak

Terményárak: kedvezőtlen változások előtt?

2019. április 2.

Március utolsó napjai nem tettek jót a terménypiaci jegyzéseknek. Megint az USDA hozott meglepetéseket és még valószínűleg nincs vége.

Agrárhírek / Terményárak

Olajozottan az olajosmag piacról

2019. március 12.

Nem nehéz előre jelezni azt, hogy az olajosmag- és szójaszektor jelentősége tovább fog-e erősödni a magyar mezőgazdaságban. Az azonban, hogy ez milyen sikerrel fog történni, sok tényező függvénye. Az egyik ilyen mindenképpen az időjárás, a második a piac, hiszen az árakban megnyilvánuló motiváció döntő tényező a fejlesztések ütemének kialakításában. A harmadik tényező a technológia további, előrejelzésünk szerint gyors fejlődése. A genetikában, a precíz technológiában rejlő lehetőségek sokat lendíthetnek a hozamokon, de ez vajon elég ahhoz, hogy versenyképes maradjon a szektor?

Agrárhírek / Terményárak

Terményárak: 2019 átlagos év lehet átlagos árakkal?

2019. március 11.

Az első márciusi hét nem hozott megnyugvást, a piacokon továbbra is a csökkenő tendencia volt jellemző.