2021. augusztus 12.
Időjárásfüggő ugyan, de előfordul, hogy még júliusan gyengén, majd egyszerre hirtelen augusztusban nyakunkba szakad a kert és a szüret. Egyszerre érnek olyan zöldségek és gyümölcsök, melyeket másképp kell betárolni, feldolgozni vagy tartósítani. Hogyan oldjuk meg a hirtelen ránk boruló ezernyi szüretelni valót?
2021. július 29.
Júliusban már igencsak a kerti szüretek ideje is elkezdődött. Ha jól végeztük eddig a munkát, akkor most rengeteg tennivalónk is lett hirtelen a kiskertben, főleg a veteményesben. Nézzük sorra, mi terem most és hogyan tároljuk be a hirtelen ránk szakadó rengeteg terményt!
2021. július 10.
Az alkoholtartalom alakulására egy adott évjárat időjárási körülményei, valamint a borász által hozott számos döntés hatást gyakorol.
2020. szeptember 27.
Sok lehetőség rejlik az idei szőlőben, könnyedebb és testes vörösborokat is lehet készíteni belőlük.
2020. augusztus 25.
Villány jellegzetessége a kékoportó, amelyet mintegy 330 hektáron termesztenek, ebből a kedvező időjárásnak köszönhetően jó évjáratú bor lesz az idén, a gazdák a mennyiség és a minőség tekintetében is bizakodók.
2020. augusztus 14.
Az Irsai Olivér szedésével megkezdődött a szüret Villány környékén is.
2019. október 27.
Lassan véget ér a szüret a hazai borvidékeken, a szekszári Baranya-völgy dűlőben is az utolsó bogyók kerültek a tárolókba, ezúttal a 2019-es évjáratú Merlot adott munkát embernek és gépnek egyaránt.
Helyszín:
Rendezvénytér
4200 Hajdúszoboszló, Gábor Áron u. 59.
2019. szeptember 30.
Az eddigi átlagtermés 80-90 mázsa, a fehér szőlőket 19-19,5-es, a kék szőlőket 20 feletti mustfokkal szüretelik, így musterősítésre valószínűleg nem lesz szükség Szekszárdon.