Címke: Szüret

szüret

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Kiemelkedő mennyiségű szőlőt szüreteltek eddig a gazdák

2018. november 8.

A hazai szőlőtermelők alaposan helyt álltak az idén, mert nemcsak nagy mennyiségben, hanem minőségben is jó szőlőt termeltek, és ezzel komoly feladatot adtak a felvásárlóknak.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Gondolatok a szüretről Szekszárdon - interjú Vesztergombi Csabával

2018. október 25.

A kialakult időjárási szélsőségek miatt talán nagyobb szerepet kapott idén a szőlők elhelyezkedése, a dűlők. Az biztos azonban, hogy a 2018-as évből lesz lehetőség prémium borok készítésére, akár kadarkából is.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Gondolatok a szüretről Tokaj-Hegyalján - interjú Balassa Istvánnal

2018. október 16.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon meleg, változatos csapadékeloszlású, korai éréssel dúsított évjárat áll mögöttünk, ami komoly kihívások elé állította mind a szőlészeket, mind a borászokat.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Kevesebbért veszik át a szőlőt

2018. szeptember 27.

Tavaly a kompenzációs felárat is tartalmazó bruttó őstermelői áron 100 forintért átvett szőlő most a legjobb esetben 90, de általában 70-80 forintért talál vevőre.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Szőlőszüret kézzel kontra géppel

2018. szeptember 12.

Mint ismeretes, a szőlészet, azon belül a szőlőbetakarítás az agrárium egyik leginkább kézimunkaerő igényes ágazatához tartozik, és azt is tényként kell említenünk, hogy évről évre egyre nagyobb problémát jelent embert találni ezekhez a munkákhoz. Mi lehet a megoldás?

Szakcikkek / Gyümölcs

Utóérő gyümölcsök

2018. augusztus 15.

Most, van a fő szezonja az utóérő gyümölcsök fogyasztásának. A tipikusan utóérő gyümölcsök a mérsékelt égövben az almatermésűek köréből kerülnek ki: az alma, a körte, a birsr és a naspolya.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Kiemelkedő almatermés várható itthon és Európában is

2018. augusztus 9.

Miután már néhány hónapja látszott, hogy idén jó lesz az európai termés, a sűrítményárak a kilónkénti 1,6 eurós szintről 1,2 euróra estek, ami még mindig lényegesen magasabb, mint a tavalyi árrobbanás előtti 0,8 euró volt.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

450 ezer tonna szőlőtermés várható idén

2018. augusztus 9.

Európában az elmúlt öt év átlagában alacsonyabb szőlőmennyiség várható, ennek, illetve a tavalyi dél-európai szőlő- és borhiánynak a magyar szőlőfelvásárlási árakban is tükröződnie kellene.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

A szekszárdi borvidéken is korábban szüretelnek

2018. augusztus 8.

A mostani melegben a szőlő fejlődése lassulni fog, de mennyiségben és minőségben egyaránt jó évjáratra számíthatnak a szekszárdi termelők.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Két héttel korábban kezdődik a szüret az egri és a mátrai borvidéken

2018. augusztus 1.

A mátrai borvidéken az idén nem emelkednek az árak, kilónként, fajtától és minőségtől függően, 80-120 forintért vásárolják majd a szőlőt. Az egri borvidéken minden szőlőnél 5-6 százalékos emelkedés várható.