Címke: Talajbaktérium

talajbaktérium

Szakcikkek / Talajélet

A szalma szerepe a talajerő-gazdálkodásban

2018. november 27.

A növényi maradványok értékes tápanyagokat tartalmaznak, lebomlásuk után gazdagítják a termőtalajt és hasznosak a következő növénykultúrának. Ha nem tudjuk felhasználni a szalmát az állattenyésztésben, akkor inkább javasoljuk a gabonaszalma szakszerű kezelését, mint annak lehordását.

Szaktanácsadás

Baktériumtrágyák tavaszi használata

2018. március 22.

Sipos János kérdése: Olvasom a baktériumtrágyák ajánlásait, de nem találtam útmutatót tavaszi használatra gabonában, állományban. Kezdő vagyok, kipróbálnám. Hallottam jó és rossz véleményt is.

Szakcikkek / Talajélet

Mikrobiológiai készítmények hatékonysága - Tápanyag-gazdálkodási szakmai nap (IV. rész)

2018. március 18.

A mikrobiológiai készítmények hatékonysága: a nitrogénkötés, a tápanyagok mobilizálása, a szervesanyag-gazdálkodás és a talajszerkezet-javítás.

Szakcikkek / Talajélet

"Egyre jobbak a talajaim" - Villáminterjú Szécsi Zoltán vízilabdázóval

2018. március 14.

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk négy éve gazdálkodik, hatvan tehene van és foglalkozik szántóföldi növénytermesztéssel is.

Szakcikkek / Talajélet

A kukorica többre képes - tegyük azzá! – Mikrobiológiai támogatás a termésbiztonság növeléséért

2018. március 14.

A talajoltó anyagok az ún. biostimulátorok közé tartoznak, és mint ilyenek a kukorica növekedését, fejlődését támogatják, javítják a tápanyagok felvételét.

Szakcikkek / Talajélet

A savanyú, a normál és a lúgos

2018. március 8.

A Terragro Kft. termékei nemcsak a növény, hanem a talaj szempontjából is jótékony hatásúak.

Szakcikkek / Talajélet

Rabul ejtették a talajbaktériumok – Beszélgetés Nemere István íróval a Földbarát című könyvéről

2018. március 1.

"Olyan dolgok derülnek ki a könyvből, mint például az, hogy a bacik és a növények odalent egymás között kommunikálnak, és mindenféle állapotokról tudósítják a többieket."

Szakcikkek / Talajélet

Számoljon le a szármaradványokkal!

2018. február 23.

A kultúrnövények termesztése során a termés mellett jelentős mennyiségű gyökér- és szármaradvány is keletkezik.

Szakcikkek / Talajélet

Miért kell a termőtalajokról szakmai kerekasztal megbeszélést tartani?

2017. június 30.

A rendezvény megtartását a Magyar Talajbaktérium-gyártók és -forgalmazók Szakmai Szervezete kezdeményezte.