15℃ 2℃
március 7. Tamás, Perpétua, Felicitász

Címke: Táplálkozás

táplálkozás

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Mezőgazdaságról a táplálkozási tanácsadó szemével

2025. február 9.

A talajegészség szervesen összefügg a megtermelt növények, élelmiszer biológiai értékével - táplálkozási értelemben.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Adalékanyagok az élelmiszerekben

2024. május 29.

Az élelmiszerekben található adalékanyagok a legtöbb esetben természetes eredetűek, nem kell tőlük tartani. Ráadásul szigorúan ellenőrzik őket.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A böjt csökkenti a végbélrák kockázatát

2024. március 17.

Kiderült, nem a „beach body” jelenti a böjt egyetlen előnyét, hanem kifejezetten egészséges is.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Egészséges magvak, amiket érdemes rendszeresen fogyasztani

2024. január 14.

Úgy tartják, egyetlen szem magban megvan minden, amire egy felnőtt növénynek szüksége lehet. Ha tehát magokat eszünk – lesarkítva – tömény egészséget fogyasztunk. De milyen magokat érdemes rendszeresen ennünk?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Kedvet csinálnak a zöldség- és gyümölcsfogyasztáshoz

2023. június 16.

A Zöldség- és Gyümölcsnapot idén negyedik alkalommal hirdeti meg az Európai Friss Csapat program, hagyományosan június 17-ére, amikortól a hazai gyümölcsszezon a kezdetét veszi. A kezdeményezés célja kedvet csinálni a zöldség- és gyümölcsfogyasztáshoz, valamint népszerűsíteni a hazai agrárium igazán zamatos, szezonális termékeit.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Szükség van a tudatosabb fogyasztásra – A tej világnapját ünnepeljük

2023. június 1.

A tej a kedvező élettani hatásainak köszönhetően az egészségmegőrzésben és betegségmegelőzésben is fontos alapélelmiszer.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Egyre népszerűbb hazánkban a tudatos táplálkozás

2023. május 8.

A lakosság egyharmada kifejezetten figyel a táplálkozására, sőt, saját bevallása szerint tudatosan táplálkozik.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Legyen a friss zöldség a reggeli rendszeres része!

2023. április 17.

Az Európai Friss Csapat program reggelizős tippjeivel bárki feldobhatja és még egészségesebbé teheti a reggelijét!

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Zsírcsökkentett, fehérjékben gazdag húskészítmények fejlesztésébe kezdtek Debrecenben

2023. február 2.

Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények kidolgozásába kezd a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetemmel - jelentették be a három éves projekt nyitórendezvényén csütörtökön.