Egyesületet szerveztek a somogyi kistermelők

Egyesületet szerveztek a somogyi kistermelők

Agrofórum Online

A Somogyi Helyi Termék Egyesületet lelkes fiatal kistermelők hozták létre, hogy együtt, közösen képviselve az érdekeiket, saját piacot szervezhessenek. Az egyesülethez csatlakozó kistermelők így együtt széles termékpalettát tudnak kínálni a vásárlóknak, mindemellett pedig jó ismerősként, saját szabályaik szerint szervezik piacaikat, rendezvényeiket, mint egy nagy család.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gabonafélék őszi gyomirtásának indokai - Sipos gazda gyakorlata alapján

2021. március 22. 17:51

A megváltozott klimatikus tényezők a gyomosodási tendenciákat és ezzel együtt a gazdálkodási A megváltozott klimatikus tényezők a gyomosodási tendenciákat és ezzel együtt a gazdálkodási szokásainkat is folyamatosan formálják. Egyre elterjedtebb az őszi vetésű gabonák őszi gyomirtása. S hogy erre miért van szükség? Sipos gazda elmondta, milyen körülmények indokolhatják ezt a kezelést.

John Deere: beltartalmi értékek betakarítás közben - Innovációk és gépátadó a KITE Napokon

2022. június 1. 19:27

Egy ünnepélyes gépátadó, a precíziós gazdálkodást segítő szolgáltatások és eszközök, egy különleges, előremutató újdonság a John Deere kombájnokban, és a 8000-es traktorok fülkéjével ellátott önjáró permetezőgép.

Új sulitraktor és pótkocsi a jövő agrárszakembereinek

2021. január 19. 16:44

Január 11-én délelőtt azonban egy nyerges vontató érkezett a piliscsabai intézményhez, ami egy, a néhány hónappal ezelőtt átadott Steyr traktorokhoz csatlakoztatható kéttengelyes Pronar pótkocsit hozta a gyakorlati oktatás színvonalának emelése érdekében.

Vetőmag-forgalmazók és nemesítők az aszály ellen - Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

06:12

Vetőmag-forgalmazók és nemesítők az aszály ellen - Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

2019. február 9. 08:01

Milyen megoldásokkal tudják a nemesítők segíteni a termelőket az egyre fokozódó aszályban? Ez volt a központi kérdés az Agrofórum január 26-án megrendezett kerekasztal beszélgetésén, amit a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow fórumszínpadán hallgathattak meg a gazdálkodók.

Fajtasorból indult, üzemi szintű kukoricahibriddé vált

2020. október 2. 09:31

Az Aranybulla Zrt.-nél 2000 hektáron történik szántóföldi növénytermesztés, amiben hangsúlyos szerepe van a siló-, valamint a szemeskukoricának, hiszen különösen fontos az agrárvállalat 300 szarvasmarhájának kiszolgálása.

Väderstad innovációk XI. - Powershoot magtovábbítási rendszer

2023. január 23. 14:54

A Väderstad innovációkat bemutató videósorozatunk következő részében a Powershoot magtovábbítási rendszert mutatja be Kovács Gábor, területi képviselő.

Hatékony megoldás cseresznyelégy ellen a Kujáni tanyán

2021. augusztus 30. 10:27

A gyümölcsteremlők számára nagy kihívást jelent a cseresznyelégy elleni küzdelem, hiszen a legtöbb hatékony módszer nem elégít ki minden igényt. A piretroidok például a hasznos rovarokat sem kímélik. Az FMC Exirel SE rovarölő permetezőszere azonban erre is megoldást jelent. A kecskemét melletti Kujáni Tanya 6 hektáros meggyültetvényében az első tapasztalatok kiválóak.