Címke: Tartósítás

tartósítás

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Egész évben birs: három tipp a tartósításhoz

2025. január 27.

Az éretlen birsalma optimális körülmények között (0-2 °C) akár 3 hónapig is eltartható.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Nem is gondolnánk, mennyi rejtett alkohol van az élelmiszerekben

2024. december 31.

Milyen élelmiszerekben és milyen célra használnak alkoholt, amire nem is gondolnánk? És hogyan ismerhetjük fel mégis?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A fokhagymát érdemes lefagyasztanunk?

2024. november 26.

A fokhagyma alapvetően fagyasztható, de a fagyasztás során az állaga romlik, és íze is veszít az intenzitásából.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Lépésről lépésre: tartósítás nagy nyomású befőzőedényben

2024. szeptember 8.

Ha alacsony savtartalmú termést szeretne tartósítani, a nagy nyomású befőzőedényben erre is lehetőség van. Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket!

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Így tartósítsa a terményt befőzőedényben

2024. szeptember 5.

Szeretné a kertben megtermelt, friss terményt az elkövetkező hideg hónapokban is élvezni? Érdemes a vízfürdőben tartósítást kipróbálni.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Higiéniai fortélyok a sikeres befőzésért

2024. augusztus 20.

Jön már a fákról a rengeteg gyümölcs, a kertben minden szüretelhető vagy szedhető, aktuális kérdés lett a befőzés, vagyis inkább a tartósítási eljárások sokasága.

Házikert / Ház, táj blog

Mindent a csiperkéről

2024. február 6.

Miben különbözik a mezei és az erdőszéli csiperke? Hogyan termeszthetők, és hol találjuk meg őket a természetben? Miért fontos rendszeresen fogyasztanunk csiperkét? Hogyan használjuk fel, és hogyan tároljuk?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Hogyan aszaljunk, ha túl sok a termény?

2023. szeptember 15.

Nézzük meg, mely zöldségek aszalhatók, és hogyan érdemes nekiállni!

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Miért kell az áfonyát ecetes fürdőben kezelni?

2023. augusztus 28.

Nem csak a „sajtója” jó, az áfonya valóban superfood. Ennek érzékeltetésére jöjjön egy szemléletes összehasonlítás: egyetlen adag áfonya ugyanannyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyit öt sárgarépa, alma, brokkoli vagy sütőtök.