Címke: Tartósítás

tartósítás

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A házi fermentálás legfontosabb szabályai: amit a Nébih javasol

2025. október 13.

Savanyú, mégis biztonságos: a Nébih szakértői szerint a házi erjesztéshez elég néhány alapszabály, hogy a végeredmény finom és kockázatmentes legyen.

Szakcikkek / Zöldség

5 tárolási hiba, amitől a burgonya gyorsan megromlik

2025. szeptember 17.

Eláruljuk, hogyan tárolja helyesen a burgonyát, hogy ne csírázzon, ne zöldüljön és hónapokig friss maradjon!

Házikert / Házikert

Mi legyen a sok leszüretelt zöldséggel?

2025. szeptember 4.

Szerencsére számos praktikus, ízletes és hosszú távon is fenntartható megoldás létezik a zöldségek tartósításához. Nézzük is sorra!

Szakcikkek / Figyelmébe ajánljuk

Gyümölcslé-tartósítás otthon: tippek és trükkök

2025. augusztus 31.

Pasztőrözés, fagyasztás vagy vákuumozás – így tarthatja frissen a házi gyümölcslevet, hogy hónapok múlva is élvezhesse vitaminjait.

Szakcikkek / Zöldség

Ezzel a trükkel mindig roppanós lesz a kovászos uborka

2025. július 15.

A jó kovászos uborka roppan, savanykás, illatos, és a nyár zamatait idézi. Mutatjuk, mitől lesz hibátlan az állag, az íz és a tartósság!

Agrárhírek / Élelmiszeripar

Egészségesebb felvágottak? Új megoldások a húsiparban

2025. június 22.

A nitrit- és nitrátcsökkentés kulcskérdés lett a húsiparban. A cél: biztonságos, természetesebb termékek kémiai tartósítószerek nélkül.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1.

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Egész évben birs: három tipp a tartósításhoz

2025. január 27.

Az éretlen birsalma optimális körülmények között (0-2 °C) akár 3 hónapig is eltartható.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Nem is gondolnánk, mennyi rejtett alkohol van az élelmiszerekben

2024. december 31.

Milyen élelmiszerekben és milyen célra használnak alkoholt, amire nem is gondolnánk? És hogyan ismerhetjük fel mégis?