2025. január 27.
Az éretlen birsalma optimális körülmények között (0-2 °C) akár 3 hónapig is eltartható.
2024. december 31.
Milyen élelmiszerekben és milyen célra használnak alkoholt, amire nem is gondolnánk? És hogyan ismerhetjük fel mégis?
2024. november 26.
A fokhagyma alapvetően fagyasztható, de a fagyasztás során az állaga romlik, és íze is veszít az intenzitásából.
2024. szeptember 8.
Ha alacsony savtartalmú termést szeretne tartósítani, a nagy nyomású befőzőedényben erre is lehetőség van. Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket!
2024. szeptember 5.
Szeretné a kertben megtermelt, friss terményt az elkövetkező hideg hónapokban is élvezni? Érdemes a vízfürdőben tartósítást kipróbálni.
2024. augusztus 20.
Jön már a fákról a rengeteg gyümölcs, a kertben minden szüretelhető vagy szedhető, aktuális kérdés lett a befőzés, vagyis inkább a tartósítási eljárások sokasága.
2024. február 6.
Miben különbözik a mezei és az erdőszéli csiperke? Hogyan termeszthetők, és hol találjuk meg őket a természetben? Miért fontos rendszeresen fogyasztanunk csiperkét? Hogyan használjuk fel, és hogyan tároljuk?
2023. szeptember 15.
Nézzük meg, mely zöldségek aszalhatók, és hogyan érdemes nekiállni!
2023. augusztus 28.
Nem csak a „sajtója” jó, az áfonya valóban superfood. Ennek érzékeltetésére jöjjön egy szemléletes összehasonlítás: egyetlen adag áfonya ugyanannyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyit öt sárgarépa, alma, brokkoli vagy sütőtök.