2025. szeptember 4.
Szerencsére számos praktikus, ízletes és hosszú távon is fenntartható megoldás létezik a zöldségek tartósításához. Nézzük is sorra!
2025. augusztus 31.
Pasztőrözés, fagyasztás vagy vákuumozás – így tarthatja frissen a házi gyümölcslevet, hogy hónapok múlva is élvezhesse vitaminjait.
2025. július 15.
A jó kovászos uborka roppan, savanykás, illatos, és a nyár zamatait idézi. Mutatjuk, mitől lesz hibátlan az állag, az íz és a tartósság!
2025. június 22.
A nitrit- és nitrátcsökkentés kulcskérdés lett a húsiparban. A cél: biztonságos, természetesebb termékek kémiai tartósítószerek nélkül.
2025. június 1.
Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.
2025. január 27.
Az éretlen birsalma optimális körülmények között (0-2 °C) akár 3 hónapig is eltartható.
2024. december 31.
Milyen élelmiszerekben és milyen célra használnak alkoholt, amire nem is gondolnánk? És hogyan ismerhetjük fel mégis?
2024. november 26.
A fokhagyma alapvetően fagyasztható, de a fagyasztás során az állaga romlik, és íze is veszít az intenzitásából.
2024. szeptember 8.
Ha alacsony savtartalmú termést szeretne tartósítani, a nagy nyomású befőzőedényben erre is lehetőség van. Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket!