24℃ 20℃
július 27. Olga, Liliána, Natália, Pantaleon

Címke: Tartósítás

tartósítás

Szakcikkek / Zöldség

Ezzel a trükkel mindig roppanós lesz a kovászos uborka

2025. július 15.

A jó kovászos uborka roppan, savanykás, illatos, és a nyár zamatait idézi. Mutatjuk, mitől lesz hibátlan az állag, az íz és a tartósság!

Agrárhírek / Élelmiszeripar

Egészségesebb felvágottak? Új megoldások a húsiparban

2025. június 22.

A nitrit- és nitrátcsökkentés kulcskérdés lett a húsiparban. A cél: biztonságos, természetesebb termékek kémiai tartósítószerek nélkül.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1.

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Egész évben birs: három tipp a tartósításhoz

2025. január 27.

Az éretlen birsalma optimális körülmények között (0-2 °C) akár 3 hónapig is eltartható.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Nem is gondolnánk, mennyi rejtett alkohol van az élelmiszerekben

2024. december 31.

Milyen élelmiszerekben és milyen célra használnak alkoholt, amire nem is gondolnánk? És hogyan ismerhetjük fel mégis?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A fokhagymát érdemes lefagyasztanunk?

2024. november 26.

A fokhagyma alapvetően fagyasztható, de a fagyasztás során az állaga romlik, és íze is veszít az intenzitásából.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Lépésről lépésre: tartósítás nagy nyomású befőzőedényben

2024. szeptember 8.

Ha alacsony savtartalmú termést szeretne tartósítani, a nagy nyomású befőzőedényben erre is lehetőség van. Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket!

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Így tartósítsa a terményt befőzőedényben

2024. szeptember 5.

Szeretné a kertben megtermelt, friss terményt az elkövetkező hideg hónapokban is élvezni? Érdemes a vízfürdőben tartósítást kipróbálni.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Higiéniai fortélyok a sikeres befőzésért

2024. augusztus 20.

Jön már a fákról a rengeteg gyümölcs, a kertben minden szüretelhető vagy szedhető, aktuális kérdés lett a befőzés, vagyis inkább a tartósítási eljárások sokasága.