2024. szeptember 8.
Ha alacsony savtartalmú termést szeretne tartósítani, a nagy nyomású befőzőedényben erre is lehetőség van. Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket!
2024. szeptember 5.
Szeretné a kertben megtermelt, friss terményt az elkövetkező hideg hónapokban is élvezni? Érdemes a vízfürdőben tartósítást kipróbálni.
2024. augusztus 20.
Jön már a fákról a rengeteg gyümölcs, a kertben minden szüretelhető vagy szedhető, aktuális kérdés lett a befőzés, vagyis inkább a tartósítási eljárások sokasága.
2024. február 6.
Miben különbözik a mezei és az erdőszéli csiperke? Hogyan termeszthetők, és hol találjuk meg őket a természetben? Miért fontos rendszeresen fogyasztanunk csiperkét? Hogyan használjuk fel, és hogyan tároljuk?
2023. szeptember 15.
Nézzük meg, mely zöldségek aszalhatók, és hogyan érdemes nekiállni!
2023. augusztus 28.
Nem csak a „sajtója” jó, az áfonya valóban superfood. Ennek érzékeltetésére jöjjön egy szemléletes összehasonlítás: egyetlen adag áfonya ugyanannyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyit öt sárgarépa, alma, brokkoli vagy sütőtök.
2023. május 28.
Mindannyian jártunk már úgy, hogy miután kivettük az uborkát a hűtőből, azt láttuk, hogy az megfonnyadt, összeaszalódott és megpenészedett.
2022. november 8.
Mivel a boltokban igen magas ára van az aszalványoknak, ha magunk megtermeljük az alapanyagot, vagy jó áron be tudjuk szerezni, akkor még ezeknél a magas energiaáraknál is érdemes lesz magunknak elkészíteni az aszalványokat.
2022. október 22.
Nézzük is sorban, melyek a mi bevált trükkjeink, ha nagyon sok a szőlő a kertben.