Címke: Tojásfestés

tojásfestés

Agrárhírek / Életmód

Hogyan fessünk húsvéti tojásokat természetes alapanyagokkal?

2024. március 28.

Itt vannak az ünnepek, a boltok polcain megjelentek a húsvéti tojásfestékek. Az emberek azonban egyre inkább a természetes módszereket keresik, hiszen év közben épp elég adalékanyagot és színezéket eszünk meg.

Blog / Ház, táj

Ismerjük meg a hagyományos, magyar tojásdíszítési technikákat!

2022. április 16.

Mit jelent a berzselés? Milyen az azsúrozott tojás? Hogyan készülnek az írott remekművek, és hogyan karcolják, metszik a tojást? Ismerkedjünk meg ezekkel a csodálatos, hagyományos módszerekkel!

Szakcikkek / Házikert

Természetes tojásfestési ötletek a kertből

2022. április 13.

A legszebb gyerekkori emlékeink közé tartozik a húsvét is, amikor már jó pár nappal előtte elkezdtük festeni a tojást, sütöttük a locsolkodók seregének a süteményeket.

Szakcikkek / Életmód

Hímes tojás: színek, minták, üzenetek

2022. április 10.

Fekete Ildikóval beszélgettünk, aki a tojásfestést rendkívül szerényen, csak a hobbijának nevezi. Teszi ezt úgy, hogy a hímes tojás készítéssel már gyakorlatilag valamennyi olyan elismerést kiérdemelte, amellyel egy népművész rendelkezhet…

Blog / Ház, táj

Fessünk húsvéti tojásokat természetes anyagok segítségével!

2021. április 2.

Próbáljuk ki idén a húsvéti tojásokat természetes anyagokkal megfesteni, ezzel is csökkentve a mesterséges festékanyagok használatát az otthonunkban, miközben új színeket varázsolunk az ünnepi készülődésbe!