Címke: újrahasznosítás

újrahasznosítás

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Papírzacskóba kell csomagolni a zöldséget Franciaországban

2024. április 26.

Az újrahasznosítás érdekében a zöldségekhez is papírcsomagolást használnak Franciaországban. A csomagolóanyagon kis ablakon át látszik a termék.

Szakcikkek / Ökológiai gazdálkodás

Városi komposztálás: szerves hulladék újrahasznosítása a városi kertekben

2024. április 8.

A városi környezetben egyre növekszik a figyelem az újrahasznosítás és a fenntarthatóság iránt. Az egyik ígéretes megoldás a városi komposztálás, amely lehetővé teszi a szerves hulladék újrahasznosítását, valamint pozitívan befolyásolja a helyi élelmiszertermelést.

Agrárhírek / Gépinfo

Fontos döntést hozott az elektromos járművek akkumulátorairól az Iveco Csoport

2024. február 2.

Az Iveco csoport (EXM: IVG) bejelentette, hogy a világ vezető vegyipari vállalatát és az autóipar legnagyobb vegyipari beszállítóját, a BASF-et választotta a vállalatcsoport elektromos járműveiben használt lítium-ion akkumulátorok újrahasznosítási megoldását biztosító első partnereként.

Agrárhírek / Agrárközélet

Loopamid: a BASF és az Inditex áttörést ért el az újrahasznosítás terén

2024. január 26.

A loopamid mögött álló technológia lehetővé teszi a kiselejtezett poliamid 6 textilanyagok újrahasznosítását új, szűz minőségű szintetikus szálakká és anyagokká.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Ne dobja ki a banánhéjat! Íme, 8 felhasználási mód, amit meglehet, nem ismert eddig

2023. november 29.

A legtöbb ember gondolkodás nélkül dobja a szemétbe a banánhéjat, hiszen mégis mihez kezdene vele? Pedig a banánhéjnak számos felhasználási módja van csakúgy, mint egy csomó más mezőgazdasági hulladéknak, amelyre csak most kezdünk rájönni, hogy valójában újrahasznosíthatóak. Lássuk, mire jó a banánhéj!

Agrárhírek / Életmód

Így kell majd januártól gyűjtenünk a műanyag palackokat – megvannak a részletek

2023. november 12.

Új év, új remények. Ebben az esetben az, hogy 2024. január 1-től kevesebb műanyag flakonba botlunk nap, mint nap. Ugyanis ekkortól kezdődik el az ún. kötelező visszaváltási rendszer, amely az 0,1–3,0 literes űrtartalmú műanyag, fém vagy üveg csomagolású italtermékeket érinti.

Szakcikkek / Kitekintés

A tudósok a műanyaghulladékot értékes talajjavító anyaggá alakítják át

2023. április 4.

Egy nemrégiben készült tanulmány részletesen ismertet egy olyan módszert, amellyel a műanyaghulladékot a faszén nagy porozitású, nagy felületű, grammonként körülbelül 400 négyzetméteres tömegű formájává alakítják át.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A zöldségek és gyümölcsök csomagolásainak újrahasznosíthatónak kell lennie 2025-től

2023. január 31.

A zöldségek és gyümölcsök csomagolásában és címkézésében fokozatosan át kell térni a biológiailag lebomló anyagok használatára.

Szakcikkek / Agrárium

Kihívások a műanyag-kezelésben

2023. január 10.

A CropLife Europe új gönygöleggyűjtési eredményekről számolt be a fenntartható mezőgazdaságot támogató kötelezettségvállalásokhoz kapcsolódóan.