Címke: Vertikális gazdálkodás

vertikális gazdálkodás

Agrárhírek / Növénytermesztés

Vertikális gazdálkodást folytat egy kávézó

2023. október 23.

A Sik Mul Sung 2022-ben új vendéglátóipari formációt vezetett be szöuli székhelyű vertikális farmkávézójával. Az első helyszín sikere után az eredeti koncepció egy második telephellyel tért vissza.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A vertikális gazdaságok környezetre gyakorolt hatásának vizsgálata

2023. október 17.

Valóban igaz-e az az állítás, miszerint a vertikális gazdálkodás fenntarthatóbb, mint a hagyományos mezőgazdaság, vagy ha alaposabban szemügyre vesszük a számokat, más eredményre jutunk?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Vertikális gazdálkodás és a saláta jövője

2023. május 8.

A kanadaiak imádják a római salátát, hiszen e zsenge leveles zöldség nélkül nem lehet igazán finom, autentikus Caesar salátát készíteni. De ahhoz, hogy el tudják készíteni a kedvencüket, csaknem az összes alapanyagként szolgáló salátafélét importból kell beszerezniük.

Agrárhírek / Növénytermesztés

10 műszaki trend, amit 2023-ban érdemes figyelemmel kísérni

2023. április 14.

Egy ENSZ-tanulmány szerint a világ lakosságának mintegy 9,9%-a még mindig éhezik, így a közel 10 milliárd ember ellátásának kérdése komoly kihívást jelent. Mivel a környezeti változásokat nehéz megjósolni, a mezőgazdaság technológiai újításai felé kell fordulnunk.

Agrárhírek / Növénytermesztés

„Azonos termelékenység a mesterséges világítás energiaköltségei nélkül”

2023. április 12.

A függőleges gazdálkodás nem újdonság a zöldségtermesztés terén, de mindig van olyan újdonság, amely kiérdemli a termelők figyelmét.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Új DLG platform a jövő élelmiszer-termeléséhez

2023. április 6.

Hogyan használhatunk innovatív termesztési rendszereket, hogy a világ növekvő népességét egészséges, tápláló és fenntartható módon előállított élelmiszerekkel lássuk el?

Agrárhírek / Növénytermesztés

Hogyan fejlődik a vertikális gazdálkodási modell?

2023. április 5.

Mostantól 2050-ig a világnak 10 milliárd embert kell majd táplálnia. Az élelmiszer-ellátás azonban nem növekszik hatékonyan szerte a világon, és ugyanez igaz az elosztásra is.

Agrárhírek / Gépinfo

5 ok, amiért érdemes a szenzoros technológiát előnyben részesíteni

2023. április 3.

Az intelligens mezőgazdasági piac gyorsan fejlődik, mivel a növénytermesztés egyre automatizáltabbá válik, és ennek szerves részét képezi az érzékelő- és adatvezérelt technológia.

Szakcikkek / Kitekintés

Berobban a vertikális növénytermesztés?

2023. január 17.

Egy új globális trend kibontakozásának lehetünk tanúi, és ez nem más, mint a napfénytől elzárt növénytermesztési rendszerek, mesterséges megvilágítással, függőleges, vagyis vertikális növényelrendezéssel.