23℃ 17℃
július 7. Apollónia, Vilibald, Bene

Címke: Zöldbab

zöldbab

Házikert / Házikert

5 zöldség, amiket júliusban is érdemes elvetni

2025. július 6.

Júliusban számos gyorsan fejlődő, rövid tenyészidejű zöldségfajta vethető. Íme öt olyan zöldség, amelyet bátran elvethet ebben a hónapban is!

Szakcikkek / Zöldség

A zöldbab gazdasági jelentősége

2025. május 12.

A fajtakiválasztásnál, a környezeti és agrotechnikai lehetőségek mellett, a piac igényeivel is számolni kell.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Nem kell unalmasnak lennie a zöldbabnak!

2024. augusztus 3.

A legtöbb ember nem tud mit kezdeni a zöldbabbal, sokan kifejezetten íztelen zöldségnek tartják, pedig egyáltalán nem az.

Szakcikkek / Zöldség

Lehetőségek a fűtés nélküli fóliasátrak őszi hasznosítására I.: zöldbab hajtatás

2023. június 30.

A zöldbabot a fogyasztók, mint tipikus szabadföldi zöldségnövényt ismerik, kertészek között is kevesen vannak, akik már láttak vagy hallottak a zöldbab hajtatásáról.

Szaktanácsadás

Mi rágta meg a zöldbab hüvelyeit?

2019. október 1.

H. Kálmán kérdése: A kertemben termesztett zöldbab hüvelyein rovarrágásra utaló károsítást vettem észre. Mi okozhatta a problémát?

Szakcikkek / Növényvédelmi előrejelzés

Hatalmas károkat okoz a vetési bagolylepke hernyója

2019. szeptember 17.

Némileg csökkent az ázsiai márványos poloska aktivitása, de mellette a zöld vándorpoloska minden fejlődési alakja szívogat.

Szaktanácsadás

Mitől foltosodik a cékla levele, lesz-e így termés?

L. Ingrid kérdése: Kiskertemben a zöldbab felszedése után céklát vetettem, eddig szépen fejlődött, de most kerek foltok jelentek meg rajta. Szükséges ellene védekezni, mennyire komoly ez?

Szaktanácsadás

Fekete foltok a zöldbabon, mi lesz a terméssel?

2018. július 3.

T. Attila kérdése: Több fajta zöldbabot vetettem, az egyik fajta hüvelyein fekete, bemélyedő foltok jelentek meg. Mit tegyek ellene?

Házikert / Ház, táj blog

Értékes zöldségnövényeink I. rész

2018. június 29.

Hüvelyesek, levélzöldségek, káposztafélék. Nap mint nap használjuk, fogyasztjuk őket, mivel számtalan ételünknek elengedhetetlen alkotórészei, és kiskorunktól kezdve az „egyed, gyermekem, mert egészséges” kategóriába kerültek az érték- és étrendünkben.