8℃ 3℃
december 11. Árpád, Árpádina, Damazusz

Címke: Zöldségnövények

zöldségnövények

Házikert / Házikert

Most vetjük az őszi zöldségeket!

2022. augusztus 25.

Az őszi vetések rendkívül praktikusak, mert az évnek ebben a szakában már a napi hőmennyiség is alacsonyabb, így a nagy forróságot nem kedvelő zöldségnövények, melyek még rövid tenyészidejűek is, bátran vethetők!

Házikert / Házikert

A 10 legkönnyebben termeszthető otthoni zöldségféle

2022. június 21.

Nem árt tudnia, mely zöldségeket lehet a legkönnyebben magról vetni!

Házikert / Házikert

Pici balkon nagy terméssel

2022. június 4.

Tavasztól őszig a zöldségek és fűszerek egész garmadáját termelhetjük meg még pici balkonon is.

Házikert / Házikert

Az uborkatermesztés 7 titka

2022. május 25.

Talán hihetetlennek tűnik, de igaz: mindössze néhány kulcsfontosságú trükkön múlik az, hogy a saját termesztésű uborka silány vagy bőséges terméshozammal ajándékozza-e meg a gazdáját.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Fokozódik a harmadik országokból származó uniós gyümölcs- és zöldségimport

2022. május 19.

A főbb uniós tagállamok továbbra is egyre több gyümölcsöt és zöldséget importálnak unión kívüli országokból.

Házikert / Házikert

Kánikula a balkonon? Így küszöböljük ki!

2022. május 19.

Gyakori probléma a társasházas ingatlanoknál is és sok kertesháznál is, hogy főleg a déli fekvésű erkélyen nem lehet megmaradni a nyári melegben.

Szakcikkek / Zöldség

Pattogatni való kukorica: ipari zöldségnövény szántóföldi vetésforgóban

2022. február 11.

A szakma „netflixes” időszaknak nevezi azt, ami a koronavírus-járvány alatt bekövetkezett, az emberek otthon maradtak, sorozatokat néztek, és popcornt pattogtattak otthonaikban.

Szakcikkek / Zöldség

Zöldségnövények mikroelemhiány-érzékenysége II.

2021. november 3.

Mikroelemhiány-érzékenység és a hiánytünetek gyakorisága alapján, több zöldségfajt is szokás bór- vagy molibdénérzékenynek nevezni.

Szakcikkek / Zöldség

Hajtatott zöldségnövények talajhőmérséklet-igénye

2021. október 20.

A meleg igényes zöldségfajok esetében (uborka, sárgadinnye, paprika, tojásgyümölcs, paradicsom) a közeg hőmérsékletének 10 °C-al való növelése - de csak bizonyos határok között (!), az úgynevezett biológiai küszöbértéktől a hőoptimumig - megkétszerezi a vízfelvételt.