2022. február 24.
Az ausztriai belföldi étkezési burgonyaágazatban február végén egyre fokozódó minőségi problémákkal és ezzel párhuzamosan a tárolási költségek növekedésével szembesülnek a raktározásban.
2022. február 24.
A mezőgazdasági földek 61 százalékát használó egyéni gazdaságok használt területének 68 százaléka volt saját tulajdonú, 27 százaléka bérelt.
2022. február 24.
Hogyan lehet egy idős, körülbelül 20 éves szilvaültetvén termőképességét fokozni?
2022. február 24.
A korábbi együttműködés most új szintre emelkedik azt követően, hogy aláírták a Claas és a Carraro Group stratégiai együttműködési szerződést.
2022. február 24.
Mi is a holtfa pontosan? Milyen célt szolgál az erdőben? Miért elengedhetetlen egy egészséges erdő számára? Milyen tévhitek keringenek a holtfákkal kapcsolatban?
2022. február 23.
A hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy a szója jobban ellenáll a klímaváltozásnak, mint a kukorica. Eközben pedig a termelési költsége is kisebb arányban emelkedik. Tényleg a szója lehet az egyik menekülőút az elképesztően magas műtrágyaárak idején? Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével beszélgettem.
2022. február 23.
Most már a napközbeni hőmérséklet arra sarkall minket, hogy többet legyünk a kiskertben. Nézzük is sorba, milyen teendőink lehetnek február végén.
2022. február 23.
Több hónapja nem lehet másról hallani, mint, hogy milyen mértékben megemelkedtek a műtrágyaárak. Ennek oka elsősorban az alapanyagárak emelkedése, ami tavaly tavasszal a foszfor drágulásával indult. Ezt követte a kálium, majd ősszel berobbanva a nitrogén is. Ekkor még bizakodva figyelték a gazdálkodók az eseményeket, reménykedve az trend enyhülésében, de az nem következett be.
2022. február 23.
Prof. h.c. Heinz Dreyer, az Amazonen-Werke hosszú évekig aktív ügyvezető igazgatója február 19-én ünnepelte 90. születésnapját.
2022. február 23.
A Mátrai borvidék hazánk második legnagyobb bortermelő vidéke. Kevesen tudják, de többezer éves múltra tekinthet vissza. A XX. századig a szőlőművelés, borkészítés volt ezen a környéken a legfontosabb tevékenység, ám a II. világháborút követő időszakban úgy vélték a döntéshozók, hogy a legjobb, ami ezzel a vidékkel történhet az, ha ipari terület lesz. Mindez érthetően kevéssé kedvezett a borkultúrának. Mint ahogy az sem, hogy mind a Rákosi-, mind a Kádár-korszakban a Mátrai borvidéket az Egri borvidék részeként kezelték, és az itt termelt szőlő egri borként került forgalomba.