2021. augusztus 23.
Minden kihívásra választ adni. Ez egy nemesítő legfőbb feladata. A dinamikusan, folyamatosan változó klimatikus és jogi környezetben mindez persze nem könnyű, de közös érdek, hogy a mezőgazdasági termelők mindig a legjobb genetikával dolgozhassanak, és a gyakorlati szakértelmüket, valamint technológiájukat kiváló minőségű, megbízható vetőmag alapozza meg. A Pannon-régióban működő Probstdorfer Saatzucht szakemberei évtizedek óta ezen dolgoznak.
2021. augusztus 23.
A bogárgyűjtő eszköz a traktor homlokfüggesztő berendezésén helyezkedik el és négy bakhát szélességben dolgozik 3-5 km/h sebességgel haladva.
2021. augusztus 23.
Rendkívül izgalmas, fordulatos és szokás szerint nagyon jó hangulatú versenynek adott otthont az Andreas STIHL Kft. biatorbágyi központja augusztus 14-én, ahol 10 magyar versenyző, valamint négy ifi favágó mérte össze tudását.
2021. augusztus 23.
Az utóbbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a repceállományok egyre szárazabb körülmények között kénytelenek fejlődni a kora őszi időszakban. Igaz ez a vetés idején vagy akár a kezdeti fejlődéskor is.
2021. augusztus 23.
A tésztafogyasztás hazánk gasztrokultúrájában is meghatározó. A világban Olaszországban a legmagasabb az egy főre jutó száraztészta fogyasztás, Magyarország a 15. helyen van 7,1 kg/fővel.
2021. augusztus 23.
A Jászsági nyári szarvasgomba oltalom alatt álló földrajzi jelzés a nyári szarvasgomba (Tuber aestivum Vittad.) föld alatti gombafajnak a megjelölt földrajzi helyen összegyűjtött, friss helyi változatát jelöli.
2021. augusztus 23.
A muskátli Dél-Afrikából származik. Az eredeti élőhelyére jellemző körülményeknek megfelelően a napos és meleg helyeken fejlődik a legszebben.
2021. augusztus 23.
Az eredmények szerint 2010-2050 közötti időszakban az táplálékigény 35-56%-kal fog növekedni világszinten.
2021. augusztus 22.
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság a többi nemzeti park igazgatósághoz hasonlóan arra törekszik, hogy minél komplexebb, négy évszakos programkínálattal várja vendégeit.
2021. augusztus 22.
A forró és száraz időjárás a nyári időszakban csökkentette a termés méretét Oroszországban a kezdeti becslésekhez képest, de egyes régiókban növelte a fehérjetartalmat.