2021. május 16.
A World Food Innovation Awards a spanyol Monterosa paradicsomot találta a legjobb természetes és bioterméknek.
2021. május 16.
Összességében 2021. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 5,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál.
2021. május 16.
A különleges név egy ritkább, de annál érdekesebb fa nevét rejti. A kacurafa, vagyis a Cercidiphyllum japonicum egész évben díszít változatos lombszínével és habitusát tekintve is igen pompás.
2021. május 16.
Vízpartimitátoroknak nevezzük azokat a növényeket, melyek valójában nem a vízpartokon élnek, de habitusukban visszaadják a vízpart hangulatát. Általában a díszkertek tavai mellett használjuk a vízpartimitátorokat.
2021. május 16.
Az Alexander Inglis & Sons gabonakereskedő, a brit whisky- és desztillálóipar egyik vezető gabona-beszállítója kért csődvédelmet.
2021. május 16.
A termékvédelem egyik módszere olyan bevonatok alkalmazása, amelyek hosszabb távon megakadályozzák a vízveszteséget, és lassítják a betakarítást követő bomlási folyamatokat, így meghosszabbítják a termékek eltarthatóságát.
2021. május 15.
A nyersanyagárak növekedése alapvetően befolyásolja a végtermék, például a traktor gyártási költségének növekedését, amely végül az eladási árban is realizálódik.
2021. május 15.
Vegyesen a díszkert és a konyhakert? Miért is ne? A régi falusi kertekben sem volt ritka megoldás, mert egyrészt sokan ismerték az egymást segítő növények működését, másrészt messze nem volt annyira divat a „steril” díszkert és konyhakert határozott elkülönítése. Nem is célszerű, máris mondok pár érvet miért!
2021. május 15.
A Központi Statisztikai Hivatal európai uniós és hazai jogszabályi felhatalmazás alapján 2020-ban teljes körű mezőgazdasági összeírást hajtott végre. Az ország valamennyi települését érintő adatgyűjtésre tízévente kerül sor, az elmúlt évi volt a hazai agrárstatisztika történetében a nyolcadik.
2021. május 15.
Éves viszonylatban továbbra is a napraforgó-étolaj drágult leginkább a Központi Statisztikai Hivatal inflációs kosarában szereplő élelmiszerek közül. Egy év alatt 29 százalékkal drágult az étolaj, ezután 26 százalékkal az uborka, majd 17 százalékkal a gyümölcsjoghurt drágulása emelkedik ki. Legjobban, 20,5 százalékkal a kései burgonya ára csökkent, ezt 19 százalékkal a fejes káposzta és 16 százalékos mínusszal a vöröshagyma követi.