2025. április 11.
Az Agrofórum Online videós stábja egy szakellenőrt kért fel, hogy vezesse be csatornánk nézőit a gombászás alapjaiba, hogy hogyan, milyen eszközökkel, mire figyelve és mikor érdemes az avart kutatva az erdőre menni a finomságokért.
2025. április 11.
A 6. részben a zoocecidiumok okozóinak rendszertani csoportjaival foglalkozunk és a gazdanövényeken előforduló gubacsokra mutatunk példákat.
2025. április 11.
Mi okozhatja a babérmeggy levelén a képen látható tüneteket? A levelek barnulása és sárgulása a növény alsóbb levelein tapasztalható, sajnos a tünetek által a növény kopaszodása is megindult. Ültessem át nagyobb cserépbe? Hogyan orvosolhatnám ezt?
2025. április 10.
Minél előbb kiiktatjuk a gyomokat, a kukorica versenytársait, annál jobb eséllyel indul kukoricánk a terméspotenciálja kiaknázásában.
2025. április 10.
A legfontosabb változás a nyílt kategóriában a drónnak a távpilótától való legnagyobb eltávolodást megengedő VLOS (visual line of sight) fogalmát érinti.
2025. április 10.
A frissen ültetett példányoknak rendszeres vízellátásra van szükségük, de nem mindegy, mikor, mennyit és hogyan öntözünk.
2025. április 10.
Amikor nyáron a hőmérséklet 40 °C fölött van, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a mediterrán éghajlat jellemzői határozzák meg napjainkat.
2025. április 10.
A vérsóska egy különleges, díszes és ehető évelő növény, a nevét feltűnő, vörös erezetű leveleiről kapta, amelyek nemcsak esztétikai, hanem gasztronómiai szempontból is értékesek.
2025. április 9.
A „Mikotoxinok árnyékában: hogyan előzhető meg a gabonafélék toxinszennyeződése” című kötet bemutatja azokat az agronómiai és tárolási gyakorlatokat, amelyekkel mérsékelhető a mikotoxinszint a terményben.
2025. április 9.
A százszorszép világszerte ismert, kedvelt évelő növény, amely egyszerű szépségével és strapabíró természetével gyorsan a kertbarátok szívébe lopja magát.