Szakcikkek / Növénytermesztés

RAPOOL Tudástár a jövedelmező, fenntartható és környezetbarát gazdálkodásért

2020. június 11.

A RAPOOL egyedüli nemesítőként erőforrásainak 100%-át a repcenemesítésre és a repcetermesztés technológiai fejlesztésére fordítja.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Napraforgó termésfokozása levélen keresztül

2020. június 11.

Vizsgálatok kimutatták, hogy számos előny származik az Ascophyllum nodosum, az északi tengeri barna alga kivonatot tartalmazó ALGA készítmény használatakor.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Összeolvadás az ételek házhozszállítási piacán

2020. június 11.

A Grubhub összesen 50 ezer étteremmel áll szerződésben több mint 1100 városban az Egyesült Államokban.

Szaktanácsadás

Tripszes lehet a szegfű!

2020. június 11.

Szegfű növényeket vásároltam, több fajtát, és az egyik piros fajtánál a sziromleveleken fehér karcos jellegű foltokat látok, csak egyes töveknél. Mitől lehet ez, nem fognak ezek elpusztulni, ha kiültetem? Lehet védekezni ellene?

Szaktanácsadás

Mi teszi tönkre a kövirózsát?

2020. június 11.

Kövirózsáim levelein apró, kiemelkedő „ragyák” nőttek. Sűrűn vannak rajta, a levelei elpusztulnak. Nem látok rajta semmi mozgó alakot. Mi teszi tönkre a kövirózsáimat, soha semmi baja nem volt még?

Szaktanácsadás

Miért csavarodnak össze a rózsa levelei?

2020. június 11.

Futórózsáim levelei hosszirányban összecsavarodtak. Az összesodrott leveleken nem láttam sem szín elváltozást sem foltokat. Mi okozhatja ezt az elváltozást és mivel lehet védekezni ellene?

Szaktanácsadás

Mitől sárgul a paprika és a paradicsom levele?

2020. június 11.

Melyik tápanyag hiányától sárgulnak a paprika és a paradicsom levelei a kertben?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A Balatonra is kiterjedt a világ 31 tavát érintő egyedülálló kutatás

2020. június 11.

A világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában közölt tanulmány szerint a vízminőségben bekövetkezett változások jelentős hatással lehetnek a tavakon regisztrált halfogási adatok alakulására, ami kihat az adott régió gazdaságára és élelmiszerbiztonságára is.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Adjuk meg az esélyt a választásra – avagy a növény az aktuális igényei szerint szabályozza mikrobiomjának összetételét

2020. június 11.

Ki ne ismerné a levegőben szálló levágott fű üde illatát? De, vajon ezzel a számunkra kellemes illatcsokorral mit üzen a növény a környezetének? Hogyan válogatja ki az egészséges növény az egyedi és aktuális szükségleteinek megfelelően a fejlődését támogató baktériumok és gombák összetételét?

Szakcikkek / Gépészet

Napraforgó-betakarítás és szárzúzás egy menetben?

2020. június 11.

Az OROS SUN+CHOP mechanikus szárzúzóval felszerelt napraforgó-betakarító adapterrel ez is lehetséges!