2019. március 24.
Mára az a helyzet alakult ki, hogy hiába vannak remek biotermékeink, vannak jó malmaink, megfelelő számú kézműves pékségünk és jó minőségű gabonánk is, az mégis elhagyja az országot, és legfeljebb feldolgozott formában érkezik vissza hozzánk.
2019. március 24.
A fejes káposzta egyike azoknak a zöldségféléknek, mely étkezésünkben szinte heti sűrűséggel jelen van.
2019. március 24.
A növénytermesztésben az egyik leggyakoribb limitáló tényező a nitrogénellátottság. A pillangós virágú növények – így a szója is – fajspecifikus Rhizobium baktériumokkal szimbiózist alakítanak ki.
2019. március 24.
Ahhoz, hogy a megfelelő szemlélettel tudjuk a talajainkat, illetve az azokban lezajló folyamatokat vizsgálni, elengedhetetlen, hogy az alapoktól induljunk el. Ismerjük meg a talaj humusz felépítését.
2019. március 24.
Hogyan kell megmetszeni tavasszal az almafát, hogy bő termésünk legyen? Melyek a termő részek, és mit kell levágni, illetve meghagyni? Mi az a termőkaros orsó forma?
2019. március 24.
Hogyan kell megmetszeni tavasszal az almafát, hogy bő termésünk legyen? Melyek a termő részek, és mit kell levágni, illetve meghagyni? Mi az a karcsó orsó forma?
2019. március 24.
Hazánkban egyre több termelő kacérkodik a cseresznyetermesztés gondolatával. Vonzó az érésidejéből adódó korai árbevétel, a viszonylagos magas eladási ár, valamint a régmúltra visszanyúló termesztési hagyomány.
2019. március 24.
A babzsizsik közismert, veszélyes raktári kártevő, elsősorban a bab, másodsorban egyéb hüvelyes növények jelentős károsítója.
2019. március 24.
Az időjárás okozta káros hatások kivédésére, tompítására a dunaföldvári családi gazdaság a takarásos csemegeszőlő-termesztés különböző technológiai elemeit alkalmazza.
2019. március 23.
Vannak olyan meghatározó szegmensei a növénytermesztésnek, amelyek gyakorlati jelentőségüknél fogva alapjaiban határozzák meg a gazdálkodás sikerességét.