Terményárak
Terményárak

Tíz napos csúcsra drágult a szója

Tíz napos csúcsra drágult a szója

Agrofórum Online

Vékánként a 913 dollárcentes szintig drágult a szója ára az árupiacokon. Ezelőtt utoljára július legelején, azt megelőzően pedig június 25-én járt hasonló szinteken a szója ára.

A piacokon a megszokottnál is nagyobb a bizonytalanság, mert a befektetők a legutóbbi hónap kedvezőtlen időjárásával kapcsolatos friss adatokra vártak.

Mindeközben a búza és a kukorica is drágult, igaz az elmúlt időszak nagyobb árcsökkenése után ez részben korrekciós hatásnak is tekinthető. Mindez a búzánál látványosabb, amely június utolsó napjaiban még az 550 dollárcentes vékánkénti sávban járt, majd szerdán az 500 dollárcentes szint alá is benézett a kurzus, amely 515-ig erősödött. A kukorica is hasonló pályát járt be, de itt a 450 dollárcentes vékánkénti szintről július első napjaiban 415-ig szakad az ár, amely pár nap alatt 440-ig erősödött, ahonnan lassú lecsorgás után 437 körül oldalaz.

„Minden befektető nagyon óvatos a friss kereslet-kínálati adatokra várva, ugyanis az elmúlt hónapokban többször is előfordult, hogy rossz oldalra álltak, ezért még nem alakították ki pozícióikat” – mondta a Reuters hírügynökségnek Phin Ziebell az Ausztrál Nemzeti Bank elemzője, akit a CNBC idézett.

Drágult a kukorica és a búza

2019. szeptember 20. 16:01

A vártnál nagyobb Egyesült Államokbeli heti kukorica-export adat hatására felfelé mozdult a termék jegyzésára az árupiacokon.

A szója ára csökkent, de a búza és a kukorica drágult

2019. szeptember 19. 08:47

A kínai szójavásárlásokkal kapcsolatos hírek is alátámasztották a csökkenő trendet.

Nem a spekuláció miatt alacsony a kukorica ára

2019. szeptember 18. 12:20

Szeptember második hete jobb hangulatban telt, az árak csökkenése az európai piacokon megállt és némi hezitálás után követte az amerikai árak emelkedő trendjét.

Egyhetes csúcsra drágult a kukorica jegyzésára

2019. szeptember 13. 05:36

A vékánkénti 362 dollárcentes árfolyam fölött is kötöttek az árupiacon a kukoricával. Ez egyhetes csúcsot jelent, a kurzus már korrigál a 360 dollárcentes szint közelébe.

Terményárak: 2019 átlagos év lehet átlagos árakkal?

2019. március 11. 14:32

Az első márciusi hét nem hozott megnyugvást, a piacokon továbbra is a csökkenő tendencia volt jellemző.

Terményárak: megújuló remények – enyhe áremelkedéssel

2018. november 26. 08:02

A tőzsdei jegyzések mind az USA-ban, mind Európában olyan értékeket értek el, melyek korábbi minimumok közelébe kerültek és ez a korábbi eladási pozíciók lezárását vagyis vételi hullám elindulását eredményezte.

Latolgató

2018. április 29. 05:54

A kökénybokrok menyasszonyi dísze már hervadóban van, és az idő is egyre melegebbre fordul. Egy ember megy az úton...

Terménypiac: hullámzó árak – a betakarítási nyomás és az időjárás versenye zajlik

2019. július 22. 13:32

Július középső hete az európai piacokon egyik nap nyertes, másik nap vesztes pozíciót hozott a részvevőknek – gyakorlatilag változatlan árszint körül mozgott a piac.