2018. október 20.
A mai nagy genetikai képességű állatok keveréktakarmányainak egyik fontos komponense a fehérjeforrás. A világ legtöbb országára – így Magyarországra is – jellemző, hogy nem képesek a fehérjetakarmány szükségletet saját termelésből fedezni. A probléma lehetséges megoldásának tűnik: a rovarok takarmányozási célú felhasználása.
2018. október 20.
Öt nap alatt a világ különböző pontjairól érkező érdeklődők közül, közel 50.000-en kaptak direkt információt a magyar kultúráról és az idei évben kiemelt három régióról (EGER, MÁTRA, SZEKSZÁRD) és közel 15.000-en látogatták meg a magyar standot és kóstoltak a Farm to Table jegyében.
2018. október 20.
A szója gyomirtásának szükségessége nem kérdés, a feladat annak eldöntése, hogy mit és mikor, milyen dózisban és kombinációban használjunk az elérhető legnagyobb hozam elérése érdekében. A körültekintéssel elkészített terv és precíz kivitelezés szükségessége itt még inkább igaz, mint sok más kultúra esetében.
2018. október 19.
Közjegyző jelenlétében kisorsoltuk az idei előfizetői nyereményjáték nyerteseit.
2018. október 19.
A most átadott tehénistálló Közép-Európa egyik legkorszerűbb létesítménye, a svéd DeLaval cég technológiájának felhasználásával hozták létre.
2018. október 19.
Az Iron Ox salátagyárát egy 720 négyzetméteres raktárban hozták létre, ahol a növényekről nem emberek, hanem Angus, a 450 kilogrammos robot gondoskodik.
2018. október 19.
A mezőgazdaságban dolgozók száma 1985 óta a felére csökkent Svájcban, ahol naponta három gazdálkodó hagy fel örökre a tevékenységgel.
2018. október 19.
A figyelemfelhívó cikk egy újonnan felbukkanó gyomnövény, a vékony egércsenkesz könnyebb felismerését segíti, valamint a védekezésben eddig szerzett tapasztalatokat foglalja össze.
2018. október 18.
Az ügyletek több mint fele mezőgazdasági egyéni gazdaságok hiteleihez kapcsolódik, az idén beérkezett kérelmek 85 százalékát mikrovállalkozások adták be.
2018. október 18.
A NAK egy brüsszeli kezdeményezésű, uniós forrásból finanszírozott kampánnyal igyekszik elsősorban a gyerekek körében a lehető legszélesebb körben népszerűsíteni a zöldségeket és a gyümölcsöket.