2023. június 16.
A Zöldség- és Gyümölcsnapot idén negyedik alkalommal hirdeti meg az Európai Friss Csapat program, hagyományosan június 17-ére, amikortól a hazai gyümölcsszezon a kezdetét veszi. A kezdeményezés célja kedvet csinálni a zöldség- és gyümölcsfogyasztáshoz, valamint népszerűsíteni a hazai agrárium igazán zamatos, szezonális termékeit.
2023. június 16.
A Hagie önjáró permetezők monstrum felépítésüknek köszönhetően minden szemet vonzanak az utakon és a szántóföldeken, de nemcsak ez az oka, hogy érdemes odafigyelni rájuk.
2023. június 16.
A gabonafélék Franciaországban, az Európai Unió legnagyobb termelőjénél jó vagy kiváló terméspotenciált mutattak június elején.
2023. június 16.
Amerikában vegyes összkép rajzolódott ki a terménypiacokon, ám Európában határozottan az áremelkedési hangulat volt az uralkodó.
2023. június 16.
A beporzásban szerepet játszó darázs- és lepkefajok igen díszes társaság – szó szerint: a darázsfajok között nehéz csillogóbbat találni a fémdarazsaknál, és érdekesebb felépítésűt a kaparódarazsaknál. A nappali lepkék és a molylepkék sem szenvednek hiányt változatosságban – ismerjük meg őket!
2023. június 16.
Jégcsapretket vetettem másodvetésként, Mospilannal permeteztem pattanó bogár és fehér molylepke ellen. Sehol sem találom az élelmezési várakozási idejét /É.V.I./. 10 napja permeteztem meg, már lehetne szedni, de nem tudom, hogy mennyit kell várnom a biztonságos étkezési felhasználáshoz. Kérem szíves segítségüket!
2023. június 15.
Az őszi árpát és a repcét Romániában várhatóan nem fogja jelentősen befolyásolni a közelmúltban tapasztalható szárazság, mivel ezek korábban fejlődnek, mint a búza.
2023. június 15.
Oroszország „jóakarata” nem tarthat a végtelenségig a fekete-tengeri gabonaszerződés megújítása kapcsán – közölte a Kreml szerdán.
2023. június 15.
A szójabab esetében a keresleti forgalom negatívuma 1,6 millió tonna visszaesés az Európai Unió szójabab importjában.
2023. június 15.
A tengeri és az édesvízi algák kiemelkedő antioxidáns és sejttápláló hatása régóta közismert. Napjainkban a funkcionális élelmiszerek jelentős része legalább 2% algát tartalmaz. Az algák azonban nem csak az emberi szervezet működését segítik, hanem a termesztett növények fejlődésére és termésképzésére is igen kedvező hatással vannak.