Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Precíz és sokoldalú társ a permetezésben: Hagie

Precíz és sokoldalú társ a permetezésben: Hagie

KITE Zrt.

A Hagie önjáró permetezők monstrum felépítésüknek köszönhetően minden szemet vonzanak az utakon és a szántóföldeken, de nemcsak ez az oka, hogy érdemes odafigyelni rájuk. A Hagie-t a sokoldalúság és a hatékony munkavégzés méltán emeli a növényvédelem és a növényápolás éllovasai közé.

Jó indításhoz digitalizáció a kulcs

A mezőgazdaságban ma már szinte elengedhetetlen az intelligens megoldások alkalmazása és a digitalizáció használata. A John Deere gépek kedvelői jól ismerik a bennük rejlő navigációs és dokumentációs rendszert, mely a Hagie önjáró permetezőkben is visszaköszön. A munka dokumentálásában a kartámaszba épített CommandCenter segít, valamint az új SF7000 antennával RTK pontosággal irányítja a vegyszerezőt. Sokoldalúságát gazdagítja a JDLinkTM távdiagnosztikai rendszer, mely által a KITE szerviz háttércsapata azonnal segítséget nyújthat a távolból is. Ezen kívül akár telefonon napi teljesítményadatról is gyorsan, egyszerűen tájékozódhat partnerünk. Ez még nem minden, a Hagie önjáró permetezői tápoldat-injektálásra is képesek. Pontosságuk itt is megjelenik, ugyanis a műtrágya legjobb hasznosulása érdekében a tápanyag-injektáló kerettel a folyékony tápoldatot pozícionáltan tudja lehelyezni közvetlenül a talajba, a növény gyökere mellé.

Gyors beavatkozás

Hirtelen adódott növényvédelmi krízis helyzetben nincs idő tétlenkedni a szántóföldeken, azonnali beavatkozásra van szükség. A Hagie önjáró permetező érdemét gazdagítja légrugós futóműve, erős hidromotorjai és a több mint 300 lóerős 9.0 literes John Deere motorja, mely lehetővé teszi, hogy naponta akár 400 hektár területet is lepermetezzen. Permettartálya 4,5-7,5 m3 nagyságú, mely bőven elegendő a 40 méter széles szórókeret kiszolgálására.

Pontosság és precizitás

A gyorsaság és a pontosság kéz a kézben jár a növénykultúrák megőrzését illetően, éppen ezért fontos szempont, hogy a vegyszerkijuttatás egyenletes, átfedés- és kihagyásmentesen menjen végbe. Ehhez hozzájárul a ExactApplyTM pulzálófúvóka-vezérlő rendszer, ami az átfedéseket és a kihagyásokat az automatikus fúvókánkénti szakaszolással szünteti meg. Ezenfelül az állandó cseppméretet a pulzáló technológiával és a menetsebesség-arányos automatikus fúvókaváltással biztosítja. A Hagie önjáró permetező stabil szórókerete nagy sebesség mellett is állandó magasságtartással dolgozik, melyet az ultrahangos szenzorok és a hidraulikus lengéscsillapítással ér el.

Növényvédelem magas szinten

A már szépen fejlődő növénykultúrákat szinte bármelyik szakaszban megtámadhatják a kártevők. Ahhoz az elképzeléshez, hogy az állomány, a növényvédő szer vagy tápoldat kijuttatása közben is sértetlen maradjon, a Hagie 2 méteres hasmagassága tökéletesen illeszkedik. Keskenyfutómű, teljes hasi páncélozás és összkerék-kormányzás garantálja, hogy kíméletes maradjon a fejlett növénykultúrákban. 

További információért és aktuális kedvezményekért keresse bizalommal gépértékesítő kollégáinkat!

Bátran tankolhat HVO-t a traktorba?

2024. július 11. 13:10

Németországban az úgynevezett HVO100 üzemanyagot (amely szinte szagtalan és tiszta, mint a víz) 2500 üzemórán keresztül tesztelték traktorokban.

Új traktorokat mutatott be a John Deere, itt a 6M sorozat

2024. július 7. 14:10

A kompakt 6M 95-östől a nagy teljesítményű 6M 250-es modellig terjedő sorozat különböző alvázméretekkel rendelkezik.

Messze még a kilábalás a mezőgazdasági pótkocsik piacán

2024. július 5. 14:40

Idén a június az első olyan hónap a hazai mezőgazdaságipótkocsi-piacon, amikor száz darabnál több pótkocsi kelt el.

Kiemelkedő szárzúzás, maximális szemmentés – OROS SUN napraforgó adapterek

2024. július 1. 10:10

A napraforgó adapterek fejlesztése során a legfontosabb szempont a szemveszteségnek a minimalizálása volt.

Több száz akciós gép az októberi KITE gépvásáron!

2021. október 20. 11:02

Hosszú idő után újra megrendezésre kerül a KITE gépvásár 2021. október 28-29-én (csütörtök-péntek) a KITE géptelepein, amelyre több érv miatt is érdemes lesz kilátogatni az új vagy éppen használt gép beruházásán gondolkodó gazdálkodóknak.

Picasso® gombaölő szer: „profitgarancia” az olajos növények termesztésében!

2021. július 6. 11:12

Június hónap időjárása kedvezően alakult a napraforgó fejlődése szempontjából, a napraforgó-állományok intenzíven növekedtek, a hónap közepén a sorok záródtak, megjelent a virágzat. A kora hajnali harmat és a helyi záporok, zivatarok jelentéktelennek tűnő csapadékmennyisége is kedvező mikroklimatikus viszonyokat teremtett a gombabetegségek számára az állományokban, ezért a gombabetegségek további terjedésével számolnunk kell.

Új John Deere bálázó ajándék bálahálóval!

2021. április 9. 14:23

A John Deere bálázókat rendszeres, alacsony karbantartási igényű működésre tervezték, lehetővé téve a folyamatos, tömör bálák készítését. A szezon közeledtével szeretnénk figyelmébe ajánlani a KITE Zrt. új John Deere bálázó akcióját, amelyben a gép mellé ajándék bálaháló is jár!

Maximalizálja a betakarítás teljesítményét! - J&M átrakókocsik

2023. május 25. 08:28

A hatékony betakarítás nemcsak nagy teljesítményű kombájnokat, de megfelelően szervezett logisztikát is igényel. A menet közbeni magtartályürítéssel a betakarítógépek napi teljesítménye terménytől függően akár 10-30%-kal is növekedhet.