2023. január 22.
Egy egész napos terepi bemutatóra és szemináriumra érkezett hazánkba a regeneratív mezőgazdasági rendszerek egyik kiemelkedő szakértője, Knut Schmidtke.
2023. január 22.
A bajai és a tiszai halászlevet követően a tiszacsegei korhely halászlé is bekerült a Magyar Értéktárba, így viselheti a ’kiemelkedő nemzeti érték’ címet.
2023. január 22.
Malajzia, a világ második legnagyobb pálmaolaj-termelője bejelentette, hogy leállíthatja az Európai Unióba irányuló pálmaexportot, miután az EU további korlátozásokat vezetett be az erdőirtás miatti aggodalmak miatt.
2023. január 22.
Nemrég elkezdett lankadni a szobai futóka néhány levele, melyből már pár le is hullott. Mit tehetnék a jelenség ellen?
2023. január 21.
Ellátogattam Berend Ferenchez, és akkor ismertem meg a talajművelés nélküli technológiát, vagyis a no-till rendszert.
2023. január 21.
A német környezetvédelmi miniszter közölte, hogy hamarosan javaslatokat küld a kabinetnek arra vonatkozóan, hogy az ország hagyjon fel a növényi eredetű bioüzemanyagok használatával az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.
2023. január 21.
A dFarm mérnökei saját szenzorhálózatot fejlesztettek, de platformjukba emellett mások adatait is képesek integrálni, hogy a gazdák, agronómusok minél jobb döntéseket hozhassanak. Saját erőből indultak, és egyelőre Magyarországon terjeszkednek, de befektetőkkel és külföldi érdeklődőkkel is tárgyalnak már.
2023. január 21.
A pasztinák egy Európában őshonos strapabíró gyökérzöldség, amelyet tavasszal vetnek és ősszel, még a talaj megfagyása előtt betakarítanak. A fehérrépának is nevezett pasztinák leveseket és pörkölteket gazdagít, de köretként is fogyasztható.
2023. január 21.
Egészségvédő sajtot, sajtkrémet és joghurtot is kifejlesztettek a MATE Kaposvári Campusa és a Fino Food Kft. közös projektje keretében.
2023. január 21.
Bármennyire is kényelmes megoldás az élelmiszerek és ételek hűtőszekrényben történő tárolása, bizony ügyelnünk kell arra, hogy a megfelelő módon tároljuk a betevőt, és ne lépjük túl azt az időt, amin belül az étel még biztonságosan elfogyasztható. Lássuk, milyen ételeket és mennyi ideig ajánlott tárolni a hűtőszekrényben!