Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Megújult Magyarország legnépszerűbb öntöződobja

Megújult Magyarország legnépszerűbb öntöződobja

Bauer Hungária Kft.

A Bauer új E széria csévélődobos öntözőberendezései számos olyan részletben újultak meg, amelyek megkönnyítik a kezelést és a karbantartást, miközben megőrzik a termék kiemelkedő hírnevét a teljesítmény és a tartósság tekintetében.

Jön az új Bauer Rainstar E széria

A Bauer az elmúlt években sok energiát fordított az olyan tervezési feladatokra, melyek a piacvezető Rainstar E-sorozat erősségeit megtartják, tovább viszik, valamint olyan új digitális technológiákkal vértezik fel, mint a Smart Rain távfelügyeleti vezérlőalkalmazás.

Egyszerűbb kezelés, műszaki fejlesztések, még jobb funkcionalitás

Ez jellemzi a Rainstar E100-E600 sorozatot. Az új modellekkel, továbbfejlesztett technológiát kínálunk ügyfeleinknek, új kiegészítőkkel.

Az E100-E600 sorozat újításai közé tartoznak például a megerősített

munkahengerek a kitámasztó lábakban, melyek a gép még biztonságosabb rögzítéséhez járulnak hozzá még kötött, egyenetlen talajokon is.

Hasonlóképpen új alapokra helyeztük az energiaellátást: nagyobb napelemmel és erősebb akkumulátorral az új Rainstar modellek hosszabb üzemidővel rendelkeznek, és további külső elektromos fogyasztók ellátására is alkalmasak.

Új burkolat – még kényelmesebb karbantartás

Emellett a tervezők figyelme kiemelten a mechanikai alkatrészek azon aspektusaira irányult, melyek a szervizhez, karbantartáshoz és beállításhoz való hozzáférés javítását szolgálják. A legszembetűnőbb vizuális változás az orsóhajtású turbinát és a sebességváltót eltakaró oldalvédőben van – de az első látásra már kevésbé nyilvánvaló, hogy ahelyett, hogy 10 csavar tartja a helyén, az új modellek esetén reteszeket használunk, amelyek elengedéskor lehetővé teszik a burkolat kinyitását.

Így gyorsabban és könnyebben férhet hozzá az olyan alkatrészekhez, mint a szíj. A Rainstarral dolgozók számára jól ismert elem, hiszen a Bauer rendkívül hatékony vízturbinájáról a hajtást a láncon lévő szíjtárcsára és a lánckerékre továbbítja, amely lassan forgatja a dobot, hogy behúzza a tömlőt, valamint a vízágyút vagy az öntözőkonzolt.

Izmosabb áramellátás

Az új burkolat felnyitásakor egy nagyobb akkumulátort láthatunk az Ecostar 6000 vezérlő tápellátásához, melyhez a 4,3 hüvelykes LED érintőképernyő kapcsolódik. Ezt membrángombokkal egészítették ki a leggyakrabban használt funkciókhoz.

A gépkezelők akár 12 különböző öntözési programot is tárolhatnak, amelyek meghatározzák a visszahúzási sebességet, az előöntözést, az utóöntözést és a sebességzónákat, majd bármikor lekérhetik az eltárolt öntözési programokat, így nem kell minden egyes öntözési munkamenethez egyedi paramétereket megadni.

Magát az akkumulátort most egy hatékonyabb napelem látja el energiával; még mindig a burkolattal egy síkban van felszerelve, de a fejlesztésnek köszönhetően ferdén megtámasztható, hogy hatékonyabban gyűjtse be a nap energiáját.

Videó:

Fontos részletek

A mobiltelefonon SMS-en keresztüli távelérés lehetővé teszi az öntözésirányítók számára, hogy távolról ne csak a leállítás és indítás működjön, de képesek legyenek beállítani a visszahúzási sebességet, ellenőrizni a gép állapotát és hibaüzeneteket fogadni.

Aktiválható a „futás kész” üzenet, így az öntöződob vízmérőjén található digitális bemenetnek köszönhetően az Ecostar 6000 vezérlő rögzíti a munkamenetet és a felhasznált vízmennyiséget is.

Az egyéb változtatások közé tartoznak még a könnyebben hozzáférhető csődob csapágyak, és a fékek utólagos beszerelésének lehetősége is.

A Bauer E-sorozat hat modellből áll az E 100-tól az E 600-ig, különböző méretekben és hosszúságban, a Bauer saját polietilén (PE) csöveivel, amelyek a Bauer ausztriai Voitsbergben található gyárában készülnek.

SmartRain

Minél nagyobb a távolság az egyes öntözött táblák, öntözőgépek és a gazdaság telephelye között, annál nehezebb a gépek felügyelete is. Ez üres kilométereket és elvesztegetett időt jelent, amelyeket sokkal hatékonyabban is fel lehetne használni.

Éppen ezért a Bauer szakemberei digitális megoldást terveztek. A több éves fejlesztési munka eredménye a SmartRain. Az okostelefonokhoz és táblagépekhez készült GPS-támogatott alkalmazással a Rainstar és pivot rendszerek, valamint a szivattyúk egyszerűen vezérelhetők. Nem számít, hogy a felhasználó éppen hol tartózkodik.

A rendszeres élő frissítések folyamatosan tájékoztatják a felhasználót rendszerei aktuális állapotáról, és bármikor könnyedén beavatkozhat a futó folyamatokba, illetve elvégezheti a szükséges optimalizálásokat. Így már egy kicsit könnyebbé válik az öntözést felügyelő termelők ​​élete.

A SmartRain segítségével:

  • bármikor szemmel tarthatja öntözőgépeit,
  • láthatja, hol működnek adott időben,
  • nem tervezett megszakítások esetén hibaüzenetet kap,
  • értesítést kap az öntözés végéről,
  • öntözőberendezését a lehető leghatékonyabban tudja használni,
  • nem kell állandóan a helyszínen lennie.

Keresse bizalommal értékesítőinket!

Aszódi Gábor – Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád megye

+36 30 716 7034

Csutár Miklós – Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Dél-Bács-Kiskun megye

+36 30 438 9075

Tóth László -Veszprém, Fejér, Észak Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Baranya megye

+36 30 844 4360

Öntözés szaktanácsadás mellett vagy anélkül? Higgye el, a növényei megérzik a különbséget

2024. június 14. 15:10

A szélsőségesebbé váló klíma és a növekvő termésingadozások kiküszöbölésére egyre fontosabb a szakszerű, adatalapú, precíz öntözés.

Erre figyeljen a megfelelő repcehibrid kiválasztásánál!

2024. június 12. 15:10

A magyar gazdálkodóknak magas minőségű, versenyképes vetőmagtermékekre van szükségük, amelyek nagy hozampotenciállal és pergésellenállósággal rendelkeznek.

Időszerű a terménytárolók preventív védelme – így végezzük el

2024. június 12. 08:40

Hogy a szántóföldön megtermelt, értékesítésre szánt terményeket kellő időben és megfelelő minőségben értékesíteni lehessen, valamennyi ideig raktároznunk kell azokat.

No-till és cirok a talajregeneráció jegyében

2024. június 7. 14:40

A talaj regenerációját középpontba helyező mezőgazdasági gyakorlatok szerves elemei a talajforgatás elhagyása, a talaj takarása, takarónövények alkalmazása. Május elejére már számos kultúrát elvetettek a gazdálkodók, de a cirok direktvetését még volt lehetőségünk elkapni Uraiújfalu határában...

Miért nem virágzik a karácsonyi kaktusz?

2023. december 27. 04:36

Mi lehet az oka, hogy nem virágzik a karácsonyi kaktuszom?

Kertápolási tippek: álomkert 7 lépésben

2021. március 11. 09:35

A STIHL kertápolási szakértői szerint az abszolút kezdő hobbikertészek számára sem okoz majd a kerttervezés hatalmas kihívást akkor, ha az általuk javasolt hét lépés alapján haladnak a tökéletes végeredmény felé.

Milyen betegségei, kártevői vannak a babérmeggynek?

2019. október 2. 11:01

Z. Judit kérdése: Babérmeggy sövényt tervezek telepíteni. Milyen betegségei, kártevői vannak, amelyek felléphetnek az állományban, mire készüljek?

Miért lesz fás a karalábé és reped fel?

2023. július 29. 04:39

Az utóbbi években nem sikerül jól a karalábétermesztés, a legtöbb gumó fás belül és fel is szoktak repedni. Kérem szépen válaszukat! Miért lesz fás a karalábé, és miért reped fel?