Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Több újdonságot is tartogat az idei DEKALB repce portfólió

Több újdonságot is tartogat az idei DEKALB repce portfólió

Bayer Crop Science

Az időjárás jócskán beleszólt az idei repce eredményeinek alakulásába. A betakarítás előtti időszak nem ritkán viharral, jéggel érkező esőzései a betakarítás kezdetét és a terméseredmények alakulását is befolyásolták.

Amikor a következő repceszezon első döntését meghozza, a terméspotenciál mellett érdemes a hibridek egyéb tulajdonságaira és a vetőmagkezelésre is figyelmet fordítani. A DEKALB portfólióból igényeinek megfelelően választhat különböző olajtartalmú, őszi és tavaszi fejlődésű, vetési, virágzási és érés idejű hibridek közül. Emellett vetőmagkezelési újdonságok is érkeznek 2024-ben.

A DK EXCITED termésstabilitása bármely termőhelyen biztosítja a sikert. Magas olajtartalom, homogén fejlődés és kiváló betegség-ellenállóság jellemzi. Szélesebb időintervallumban is optimálisan vethető, erőteljes kezdeti fejlődése révén akár megkésett vetésre is alkalmas.

Középmagas, egyöntetű állomány jellemzi. Optimális nitrogén-hasznosítású hibrid, amely annyit jelent, hogy kevesebb nitrogén műtrágya kijuttatása esetén jelentősen kevesebb terméskiesést szenved el, mint a többi vizsgált hibrid. Ez a tulajdonsága extenzívebb körülmények közötti termesztését segítheti, miközben a hátráltató abiotikus tényezők hatását mérsékelheti (szárazság esetén alig hasznosuló szilárd, vagy esőzések következtében eltolódó fejtrágyázás).

A DK EXCITED két vetőmagkezelési újdonságot is hoz az idei repcevetőmag-kínálatba:

Acceleron ELITE Zinc boost – vetőmagkezelés cinkkel kiegészítve

Segíti a korai gyökér- és biomassza-fejlődést, a magasabb és jobb minőségű hozam elérését.

Acceleron PRECISION – új technológia

A kártevők és betegségek elleni védelem mellett szintén tartalmaz cinket és speciális technológiával kialakított, nagyobb méretű – 2 mm feletti vetőmag-átmérőjű -, egyöntetű vetőmagtételt jelent. Elsősorban szemenkénti vetéshez ajánlott. Kiváló minőségű, egyenletes vetést tesz lehetővé anélkül, hogy befolyásolná a vetőmag csírázását vagy kelését, segítségével megalapozhatja a termesztés sikerét.

Új megoldás a repcefénybogár elleni védelemben eredményesen bevethető EXAVANCE. A korai hibrideknél akár 10 nappal korábban virágozó EXAVANCE táplálékot biztosítva magához vonzza a kártevőket. Ezzel magát feláldozva csökkenti a kártétel kockázatát, megóvja a termesztett hibridet és a termést.

A gyakorlatban ez plusz védelmet ad a termesztett hibridnek egy megcsúszott kezelés esetén (legyen az ok műszaki, időjárási vagy bármi más), de akár indukálhat egy rovarölő szeres kezelésszám-csökkentést is. Az EXAVANCE bármely termesztett hibrid védelmére alkalmazható.

A DEKALB 2024-es hibridrepce ajánlata:

Válassza ki integrált ajánlatunkból a termőhelyének és elvárásainak leginkább megfelelőt repcehibridjeink, növényvédelmi megoldásaink és digitális szolgáltatásaink közül! Érjen el sikert olyan eszközökkel, melyeket Ön választ, hiszen az Ön megoldása a jó megoldás.

Bayer Crop Science

További információ: dekalb.hu és agro.bayer.co.hu

A vetőmagkezelés pozitív hatással lehet a kalászosok fejlődésére

2024. július 20. 12:10

A fejlődés korai szakaszában a növényeknek olyan segítségre van szükségük, amelyek hatékonyan hozzájárulnak a növény fejlődéséhez és a termés minőségének javításához.

Ősziárpa-fajtáinkba kódoltuk a sikeres szezont

2024. július 19. 10:10

A korai vethetőséget, a stressztűrést és a vírusrezisztenciát tartja a SAATEN-UNION a sikeres árpatermesztés feltételének.

Az új repcegeneráció minden eddiginél stabilabban áll a lábán

2024. július 16. 10:40

Ismerkedjen meg a RAPOOL teljes repcekínálatával, valamint a legújabb hibriddel, mely ennek a generációnak a képviselője.

Hetekkel korábban virágzott a repce, hamarabb kezdődhet az új vetés

2024. július 14. 08:10

Az időjárási és klimatikus viszonyok felborulása miatt manapság a gazdáknak folyamatosan figyelniük kell az érési fázist a termőterületükön.

RAPOOL-REPCÉK: DARIOT – a sebezhetetlen

2018. augusztus 2. 18:02

A DARIOT az első képviselője annak a speciális RAPOOL nemesítési irányzatnak, amelynek célja hagyományos nemesítési eszközökkel megoldást találni azokra a problémákra, amelyek a repcetermelők számára a neonikotinoid csávázás hiánya miatt jelentkeznek.

A megfelelő vetésforgó RAPOOL-hibridekkel

2018. július 5. 11:34

Kiderült, hogy négyéves vetésforgóban körülbelül 100 kg/ha-ral több repce termett, mint a hároméves rendszerekben.

Az egyenletes kelés titka – az eredményes repcetermesztés érdekében

2018. július 17. 08:33

Ki mint vet, úgy arat, tartja a mondás, ami arra utal, hogy mennyire fontos a megfelelő kezdés a kívánt hozam elérése érdekében.

Új generációs repcék: TEMPTATION

2022. július 25. 13:56

Kimagasló terméspotenciál jellemzi.