Az őszibarack szakszerű metszése – videó!

Az őszibarack szakszerű metszése – videó!

Agrofórum Online

Hogyan kell megmetszeni tavasszal az őszibarack fát, hogy bő termésünk legyen? Az Agrofórum metszésiskolája hasznos tippeket ad dr. Szalay László közreműködésével. Az őszibarack kompakt váza formájának fenntartó metszése szakszerűen.

Mi történhetett az őszibarack- és a nektarinfával?

2022. június 8. 04:36

Őszibarackfámnál valami bajt észlelek. Tavasszal beindult a fa, de mostanában, mintha megállt volna a növekedése. Egy másik, nektarinfának egyik ága már nem is él. Azt levágjam? A képek alapján mit tegyek a fákkal?

Uniós oltalmat kapott a Budaörsi őszibarack

2021. április 19. 10:01

Az Európai Bizottság április 19-én oltalom alá vette a Budaörsi őszibarack elnevezést, ezzel 67-re emelkedett az uniós oltalomban részesült magyar földrajzi árujelzők száma. A földrajzi árujelzők használata komoly gazdasági előnyt jelent a termelők számára, hiszen jelentősen növeli a termék hozzáadott értékét.

Vajon megtérülő lesz gyümölcsöt termelni Spanyolországban a 21. század folyamán?

2021. június 28. 07:39

Az adatok azt mutatják, hogy az elkövetkezendő 30 évben az egyes növényfajták gazdasági életképessége veszélybe kerülhet azokban a régiókban, ahol jelenleg magas terméshozam jellemző.

Milyen betegségtől alakulnak ki apró szürke foltok az őszibarackon?

2022. július 19. 04:36

Őszibarackfáim termésein apró, lapos, zöld vagy inkább szürke színű 1-2 mm-es foltok fejlődtek. Szinte mindegyiken. Korábban ilyennel nem találkoztam. Kép alapján meg lehet határozni, hogy milyen betegség ez, és mit érdemes tudni róla?