Dr. Némethy Zsuzsanna

Dr. Némethy Zsuzsanna

Agrofórum Online

Vannak új készítmények a gyümölcsfák moníliás betegsége ellen?

2024. február 22. 04:38

Hamarosan itt a monília okozta járványos időszak. Vannak-e esetleg új készítmények, amik eredménnyel használhatók házikertekben is a meggyfák, kajszibarack- és őszibarackfák virágzásakor moníliás betegség ellen?

Facsemeték ültetése előtt még lehet védekezni a drótférgek ellen?

2024. február 20. 04:39

Amikor ástuk a facsemeték ültetéséhez a gödröket, 2-nél több drótférget találtunk azokban, sajnos mindegyikben. Veszélyesek lehetnek a fákra? Ültetés előtt még lehet védekezni?

Lemetszett, beteg ágakat fel lehet használni komposztban vagy talajtakarásra?

2024. február 16. 11:38

Lemetszett, beteg ágakat fel lehet-e használni komposztban, vagy ledarálva talajtakarásra? Nem jelentenek veszélyt a benne élő károsítók?

Milyen állatkák nyüzsögnek a szobanövények földjén?

2024. február 15. 04:38

Szobanövényem talaján a videóban látható állatkák vannak. Mik ezek, illetve hogyan tudok megszabadulni tőlük?

Kinevelhető a növény a hűtőszekrényben kihajtott tormagyökérből?

2024. február 13. 04:37

Hűtőszekrényben PVC zacskóban tároltam fel nem használt tormagyökeret, és meglepetésemre kihajtott. Mit kezdhetek vele? Kinevelhető belőle a növény?

Hogyan készíthetünk "öntözőrendszert" a lakásban szobanövények számára?

2024. február 11. 11:10

Ismerősöm ajánlott egy módszert, segítségével a cserepes szobai növényeket nem kell naponta öntözni, magukra lehet hagyni őket akár 6-7 napra is, nem fognak kiszáradni, károsodni. Csak vastagabb zsineg és vizet tartalmazó edény szükséges hozzá az elmondása szerint. Ismertetnék az eljárást? Hamarosan el kell utaznom, nem tudok senkit sem megkérni a virágaim gondozására.

Mivel permetezhetem a smaragd tujákat, ha megjelent a hajtáselhalás?

2024. február 10. 11:10

Pusztulnak a tujáim. Milyen legmagasabb töménységben használható az Agrol a smaragd tujáknál, ami még hatásos, és nem káros rájuk? Most tavasszal tervezem permetezésüket.

Mi okozta a zöldség- és fűszernövények levelein szürke foltok kialakulását?

2024. február 9. 04:37

Borsók levelein, valamint fűszernövények, paprika levelein is hasonló, világosszürke foltok voltak a nyáron, amikről küldtem felvételeket is mellékelve. Meghatározható, hogy mik okozták az elváltozásokat? Tudok-e ellenük védekezni?

Lehet az étkezésre vásárolt burgonyából elültetni és abból termeszteni?

2024. február 7. 04:38

Vásároltam étkezésre burgonyát, és nagyon ízlett. Arra gondoltam, hogy közülük néhányat elültetek. Lehet-e abból a burgonyából termeszteni is és hogyan? Mivel a fajta nevét nem ismerem, nem tudok rákeresni a vetőgumók között.

Kint hagyhatjuk télre a leandereket?

2024. február 5. 04:36

Kint hagyhatom-e télre a leandereket? Áttelelnek-e a szabadban, fagynak kitett helyen? Ellentétes tanácsokat kaptam, nem tudom melyik az igaz.