Csicsóka: egészséges gumós növény, ideális cukorbetegeknek és diétázóknak
2025. január 31. 14:40
A csicsóka rendkívül fagyálló, akár -30 °C-ig képes átvészelni a telet. A gumói a földben maradhatnak télen is.
2025 mezőgazdasági kihívásai: fókuszban a talajélet
2025. január 30. 16:10
Az elmúlt 10 évben azt lehet mondani, hogy felgyorsult és folyamatos a klímaváltozás és az átlaghőmérséklet emelkedése. Ez globális szinten 2024-ben 1,5 Celsius-fokkal volt magasabb, mint az 1850-es évek környékén.
Egész évben birs: három tipp a tartósításhoz
2025. január 27. 09:10
Az éretlen birsalma optimális körülmények között (0-2 °C) akár 3 hónapig is eltartható.
Dubaji csokoládé: a trend árnyoldalai
2025. január 26. 08:10
Az eredeti dubaji csokoládéban található pisztáciák Törökországból és Iránból származnak, ezek a világ legnagyobb termelői az USA után.
Kerti világítás: tippek a madarak és rovarok védelmére
2025. január 25. 14:10
A madarak és rovarok természetes nappali-éjszakai ritmusa komolyan sérülhet a mesterséges fény miatt.
A kerti zsázsa termesztése: útmutató kezdőknek és haladóknak
2025. január 20. 11:10
A fagyot mindenképp el kell kerülni, mivel a zsázsa nem télálló. A jó vízelvezetésű, laza, humuszos talaj számára a legideálisabb.
Madarak helyes etetése: egész évben szabad gondoskodni róluk?
2025. január 18. 08:10
Az etetés támogatói szerint a madarak rengeteg energiát használnak el testhőmérsékletük (kb. 40 °C) fenntartásához.
Hogyan fogyasszuk a propoliszt?
2025. január 17. 07:10
A propolisz antibakteriális tulajdonságai csökkentik a szájüregi baktériumokat és segítenek megelőzni a fogínygyulladást, fogszuvasodást és fertőzéseket.
A kockázatkezelés jelentősége kukoricában: KWS hibridek az élvonalból
2025. január 16. 17:10
A modern KWS hibrideknek sajátja, hogy a FAO 300–399-es tenyészidőbe tartozó átlaghoz képest hamarabb virágoznak pár nappal.
HETECH: gazdaságos megoldások, megbízható technológiák
2025. január 15. 13:10
A HETECH gabonaszárító család több sarkalatos tulajdonsággal rendelkezik, és a gázkiváltást ezek megtartásával fejlesztették.