Gyuris Kálmán

Gyuris Kálmán

Agrofórum Online

Tápanyag-utánpótlás – vízhiányos időszakban!

Ez az év is hasonlóan indul, mint a tavalyi – komoly aszállyal –, a csapadékhiány sok helyen már a 200 mm-t is eléri. Ez azt jelenti, hogy sokkal jobban oda kell figyelni a növényeinkre, minden technológiai probléma, hiba, késés nagy kárt okozhat.

2019. március 18. 11:36

Új év – változatlan feladatok!

Kipihenve az év végi ünnepeket, lassan mindenki kezdi tervezni az évet. Komplex feladatról van szó, növényvédelmi munkák összeállítása, vetőmag beszerzése, adminisztráció, vetésváltás stb. mellett a tápanyag-utánpótlás kérdéseire is megfelelő válaszokat kell keresni.

2019. január 29. 11:39

Mennyi az annyi?

Ismét elérkezett a repcevetés szezonja, amely természetesen újra rengeteg döntést igényel – fajta, hibrid, agrotechnikai megoldások, tápanyagellátás. A döntéseket pedig még több kérdés előzi meg, melyek megválaszolásához sok szempontot figyelembe kell vennünk.

2018. augusztus 17. 06:42

Itt a következő szezon!

Minden évben, amikor a repce apropóján a következő év alaptrágyázását elindítjuk, meglepődve állapítjuk meg, hogy eltelt egy év, itt az újabb szezon.

2018. július 12. 11:47

Leggyakoribb kérdések a búza lombtrágyázásával kapcsolatban

Feltesszük az őszi búza lombtrágyázásakor felmerülő legfontosabb kérdéseket, illetve megadjuk az azokra adott rövid válaszokat.

2018. május 22. 09:26

Amit a napraforgó kér!

Az elmúlt évek egyértelműen kedveztek a napraforgónak. A szélsőséges időjárás mellett az általában jó termésátlagok és a tisztességes felvásárlási árak együttesen növelték a vetésterületet, ami valószínűleg elérte a maximumot, vele együtt az össztermés is.

2018. április 26. 06:51

Napraforgó tápanyag-ellátási sajátosságok

A YaraMila műtrágyákban olyan kiegyensúlyozott nitrogénforrást találunk, amely ammonium és nitrát alapú nitrogént tartalmaz.

2018. március 16. 06:58

Érdemes korán kezdeni? - Lombtrágyázási gondolatok

Meg kell vizsgálnunk, hogy mikor érdemes kiadni a lombtrágyát, ha szükséges, milyen kiegészítés kell mellé.

2018. március 1. 12:16