2025. június 9.
Napos fekvés, jó talaj és megfelelő gondozás – ha ezeket biztosítja, az articsóka bőséges terméssel hálálja meg a törődést.
2025. június 9.
Aratás előtt is támadnak: levéltetvek, szipolyok és rozsda keseríthetik meg a kalászosok végét – de nem mindig éri meg védekezni.
2025. június 9.
Az utóbbi időben a tematikus kertek is kezdenek teret hódítani. Ennek egyik jellegzetes típusa a stúdiókert, vagyis a látogatható magánkert képe.
2025. június 8.
A cseresznye nemcsak finom, de egészséges is. Szezonja rövid, de annál édesebb. Mutatjuk, mikor, hogyan szedje, tárolja és dolgozza fel!
2025. június 8.
Az alacsony hőmérsékleten és hosszabb ideig pasztőrözött tej újra reflektorfénybe került. De mitől jobb ez a módszer, mint az ipari gyorspasztőrözés? Nézzük a különbségeket!
2025. június 8.
Rekordszámú nevezéssel zárult a Brillante-2025 verseny, ahol a legjobb párlatok és pálinkás bonbonok is díjazásban részesültek.
2025. június 8.
Így szárítsd a gyógynövényeid: gyors, természetes vagy profi módszerek az aromák megőrzéséhez – egyszerűen, otthon!
2025. június 8.
Ízesebb, ellenállóbb, nosztalgikusabb – egyre többen térnek vissza a házikertben a nagyszülők idejéből ismert régi fajtákhoz.
2025. június 8.
Nagyon extrém az időjárás mostanában, hűvösek voltak többnyire a napok, főleg az éjszakák és gyakran párásabb a levegő a május-júniushoz képest. Megszaporodnak a gombafertőzések az idei évben.
2025. június 7.
Egészséges, karakteres, selymes – a tökmagolaj nemcsak a saláták királya, de a konyhád egyik legegészségesebb kincse is lehet.