2021. szeptember 12.
A magyar hústermelés több mint felét a baromfiágazat adja, az alapanyag-előállítással több mint 1900 árutermelő gazdaság foglalkozik.
2021. szeptember 12.
Az EB elfogadta az egyes termékek (bizonyos gyümölcsök, zöldségek, gumósok) ólomtartalmának maximális határértékére vonatkozó csökkentést, tekintettel a nehézfém potenciálisan egészségkárosító jellegére.
2021. szeptember 12.
Vajon lehetséges a mérgező növények ehetővé nemesítése? Valójában már most is számos olyan növényt fogyasztunk, amelyek toxikus vegyületeket tartalmaznak.
2021. szeptember 12.
Nagy István a 19. Csengeri Almanapok megnyitóján elmondta, a közös agrárpolitika (KAP) forrásainak nemzeti társfinanszírozási mértéket a kormány nyolcvan százalékra emelte fel, ami háromszor nagyobb összeg, mint a korábbi években volt.
2021. szeptember 12.
A Cornell Egyetem kutatói kifejlesztettek egy BlackBird nevű kamerarendszert, amely az optikai mikroszkópokkal egyenértékű információt képes összegyűjteni a növény leveleinek felületéről.
2021. szeptember 11.
Növényegészségügyi tanúsítványok kiállítására lesz szükség az összes növény és növényi termékek, a vágott virág, gyümölcsök, és zöldségek esetében az exportfolyamatok során.
2021. szeptember 11.
A Corteva modellje a kategóriájában legjobb biológiai portfólió kifejlesztésére egyesíti a külső innovációt, az együttműködést a kutatás és fejlesztés terén, az engedélyezést és a forgalmazást.
2021. szeptember 11.
A betegség megjelenésének megelőzése a levéltetvek legrövidebb úton történő kiiktatása, a termesztőberendezések vektorhálóval történő védelme útján valósítható meg.
2021. szeptember 11.
Az aszályra hajlamos területek, mint például Afrika esetében a felfedezés nagyobb hozamokat eredményezhet, amely az élelmezésbiztonságra kedvező hatást gyakorolhat.
2021. szeptember 10.
A legtöbben ott csúsznak le a következő évi kertélményről, hogy nem kezdenek el időben a tervezéssel foglalkozni. Az őszi és téli hónapok viszont kitűnőek arra, hogy megtervezzük a jövő évet és már a következő szezonban élvezhessük a munka gyümölcsét.