Így készül az ázalék – és mennyi mindenre jó!
2024. május 30. 15:10
Az ázalék valójában a növényekből nyert kivonatokat jelenti. Különböző tápanyagokban gazdag.
Így komposztáljunk helyesen, szagmentesen!
2024. május 30. 07:10
Sokan azért nem komposztálnak, mert úgy gondolják, hogy büdös lesz, valójában pedig, ha helyesen végzik, a komposztálás nem jár kellemetlen szagokkal.
Vigyázat, mérgező lehet! Mely részeit fogyaszthatjuk a rebarbarának?
2024. május 28. 12:40
A rebarbara levelének fogyasztása nem ajánlott, mivel nagy mennyiségű oxálsavat tartalmazhat, ami potenciálisan mérgező lehet.
Így neveljük a majoránnát – több dologra is érdemes odafigyelni
2024. május 27. 07:10
A majoránna fényigényes növény, a napos, fényes helyeket kedveli. Ügyeljünk arra, hogy olyan helyre ültessük, ahol bőségesen éri a napfény.
Milyen lesz az idei görögdinnye?
2024. május 24. 07:10
A görögdinnye az egyik legnagyobb fény- és vízigényű zöldségfaj, amely megfelelő gondozás mellett bőséges termést hozhat.
Az „emelt ágyás" és a „magaságyás” különbsége – melyiket válasszuk?
2024. május 23. 15:40
Ha olyan helyen kell kialakítanunk a veteményesünket, ahol a termőtalajba valamilyen probléma miatt nem lehet, akkor a termesztőközeg talajtól való megemelése a legjobb módszer.
Ezért érdemes kacsolni a paradicsomot
2024. május 23. 07:10
Kacsolás hiányában új szár képződik, és túl sűrűvé, levegőtlenné válik, rendezetlen bokorrá fejlődhet a növény, és nem hoz annyi termést.
Levendula ültetése és ápolása kiskertben
2024. május 22. 16:40
Ahhoz, hogy levendulánk megfelelően fejlődjön, fontos az átültetés megfelelő módja és az azt követő gondozás.
Tények és tévhitek az illóolajokról
2024. május 17. 07:10
Egy illóolaj akkor tekinthető 100%-os tisztaságúnak, ha az olaj kizárólag a növény esszenciális kivonatát tartalmazza, mindenféle hozzáadott anyag nélkül.
A könnyezőpálma tartása és gondozása a lakásban
2024. május 15. 16:10
Mivel egy alapvetően Mexikóból származó növényről beszélünk, így nem meglepő módon szereti a napsütést és a meleget.