A biológiai növényvédelem itthon, a BIOCONT partnerei szemével

A biológiai növényvédelem itthon, a BIOCONT partnerei szemével

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A Biocont Magyarország Kft. stratégiájának és tevékenységének fókuszában alapvetően és hazánkban egyedi módon kizárólag a biológiai növényvédelmi technológiák, valamint a biológiai növényvédő szerek népszerűsítése áll.

Olyan készítményekkel dolgoznak, melyek közül egyet sem vontak ki az európai uniós szabályozások következtében, miközben az ökológiai fókuszú szemlélet iránt egyre nagyobb az érdeklődés hazánkban is. Az európai uniós zöld megállapodás értelmében 2030-ig 50%-kal szükséges csökkenteni a szintetikus növényvédő szerek használatából eredő kockázatot, így a szerkivonások miatt a biológiai készítmények létjogosultsága jelentősebb lesz. A cég partnerei körében különböző utak vezettek az ökológiai szemlélet kialakulásáig. Vannak olyanok, akik számára a váltás, az ökológiai szemlélet integrálása hosszú évtizedek alatt valósult meg. A biológiai növényvédelemmel kapcsolatos információterjesztés fontos terület a cég életében. A klasszikus csatornákon és kiadványokon kívül a Biocont Klub is olyan fórumként szolgál, amely a növényvédelmet komplexitásában kezelő szakemberek számára biztosít exkluzív szakmai tartalmakat és az együtt gondolkodás lehetőségét.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Drónos permetezés a gyakorlatban

2021. október 25. 10:49

A drónok szerepe a mezőgazdaságban ma már teljesen elismert, azonban a permetezésre való alkalmazásuk nem eléggé kiforrott és jogszabály sincs még mögötte. Ennek ellenére kísérleti célra több cég is használja a drónos permetezést. Az egyik ilyen nagy cég, a PlantaDrone ügyvezetőjét kérdeztük az eddigi tapasztalatairól.

Svájci gazda a magyar földeken - talajművelés nélkül

2021. május 6. 09:41

Reto Stocker egy fiatal gazdáknak tartott rendezvényen ismerte meg magyar feleségét, így került hazánkba, ahol azóta talajművelés nélkül termel.

A világ legnagyobb kombájnja Magyarországon

2021. október 7. 17:43

Minden eddiginél nagyobb teljesítmény. Minimális szemveszteség. Első osztályú vezetőfülke. Hihetetlenül széles vágóasztal. Magyarországon is bemutatkozott a John Deere új, X9-es kombájnszériája, ami új távlatokat nyit a betakarítás terén. Óránként több mint 100 tonna termény mindezt 1 százalék szemveszteséggel.

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

4:11

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

2023. június 23. 18:17

Napjainkban a növényvédelem társadalmi megítélése nem túl kedvező. Ennek hátterében az információhiány, és egyéb szervezetek tevékenysége állhat. Ez, a növényorvosi szakmát nem kifejezetten pozitív színben tünteti fel, miközben a hatékony növénytermesztés, és élelmiszerellátás alapját képező hivatásról van szó.

Amit a sikeres szójatermesztéshez tudni kell - Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

05:28

Amit a sikeres szójatermesztéshez tudni kell - Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

2019. február 9. 07:55

Hogyan termesszünk sikeresen szóját? - Erre keresték a választ szakértők az Agrofórum kerekasztal beszélgetésén, aminek a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow fórumszínpadja adott otthont. A január 23-i tanácskozás egyik legfőbb üzenete az volt, hogy bár megéri szóját termeszteni, a technológiára a más kultúrákban megszokottnál is jobban oda kell figyelni.

Új technológia - Halmajon már bevált a Natur Jet!

4:40

Új technológia - Halmajon már bevált a Natur Jet!

2024. április 13. 11:10

A Natur Agro Hungária, Natur Jet kijuttató berendezésének használatával a talajoltó készítmények a talajműveléssel egymenetben kijuttathatók. A talajoltó készítmények egy fronthidraulikával felszerelt tartály segítségével kerülnek a talajra, majd tárcsával, vagy sekély kultivátorral dolgozhatók be. A Natur Jet technológia előnye, hogy egy műveletben elvégezhető a kijuttatás és bedolgozás is. A szárbontás a mikrobiológiai készítmények feladata, míg vetés előtt talajoltással támogatják a vetőmagok kelését, kétszeri lombtrágyázással pedig a mikro- és mezoelemek pótlása zajlik...

Őszi vagy tavaszi gyomirtás búzában? Összehasonlítottuk!

2021. április 27. 11:40

Erőteljesen bokrosodik, és gyommentes az októberben elvetett őszi búza az M43-as autópálya mellett, Algyő közelében. Szabó Zoltánék 570 hektáros gazdaságában a véletlen hozta úgy, hogy össze tudják hasonlítani az őszi és a tavaszi gyomirtást, hiszen az időjárás miatt az egyik táblájukon még el tudták végezni a kezelést, a másikon viszont már nem - így az kontrollterületté válhatott.