A korszerű borászatoknál elengedhetetlen a gépi szüret – (Bock, Koch és Garamvári Szőlőbirtok)

A korszerű borászatoknál elengedhetetlen a gépi szüret – (Bock, Koch és Garamvári Szőlőbirtok)

Agrofórum Online

Három borvidék... három borászat... egybevágó vélemények.

A 2022-es őszi szüret idején három neves pincészetet és szőlőbirtokot kerestünk fel, hogy megtudjuk, miért dönt egyre több borász a betakarítás gépesítése mellett, és mivel tud hozzájárulni egy szőlőkombájn a minőségi, adott esetben csúcsborok borok elkészítéséhez… Sokan talán azt hinnék, de nem a szakképzett munkaerő hiánya az elsődleges szempont, hanem a minőség és a megbízhatóság.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így zárt a baromfi-, sertés-, juh-, húsmarha- és tejelő ágazat - Állattenyésztési évértékelő 2019

2020. február 2. 21:28

Az átlagosnál jobb évet zárt a magyar állattenyésztés 2019-ben, ám ez a kijelentés csak összességében állja meg a helyét, az ágazatokat külön-külön vizsgálva sokkal árnyaltabb a kép. A baromfi tekintetében például jól indult az esztendő, a zárás viszont elmaradt a várakozásoktól - és akkor még nem is volt képben a januárban több helyen megjelenő madárinfluenza.

Mik a kilátások idén? A XV. Kukorica Termésverseny a versenyző szemével

3:42

Mik a kilátások idén? A XV. Kukorica Termésverseny a versenyző szemével

2023. november 21. 14:40

Ács Norbert 2018 óta vesz részt rendszeresen a Magyar Kukorica Klub Egyesület szerevezésében megvalósuló Kukorica Termésversenyen. A mintegy 900 ha műveléséért felelős fiatal gazda Keszthelyen végezte tanulmányait, és mezőgazdászként kétszer is nyertese lett a megmérettetésnek. Az idei év csapadékviszonyai nagyban meghatározták a vegetációs időszakot és a nyertesjelölt tábla esetében kedvezőtlen hatásokat is eredményezett. A fiatal gazda így más üzemi táblákat indított el a versenyben. Az augusztusi száraz időszak hatására csökkent az ezerszemtömeg, így ezekben az állományokban is kevesebb termés született a várthoz képest...

Középpontban a talajélet: tápanyag-utánpótlás vinaszra és melaszra alapozva

2021. december 28. 16:49

A hagyományos tápanyag-kijuttatás kapcsán a termelők az útkeresés fázisában vannak - vélik a VulcanAgro szakemberei, akik szerint a talajélettel kellene sokkal többet foglalkozni. A tápanyagok kijuttatásánál ugyanis fontos, hogy azok szervesen be tudjanak kapcsolódni a talaj életébe. A vinaszra és melaszra alapozott termékek felhasználása sokrétű lehet. Alkalmazhatók például a teljes felületen, nagy mennyiségben, akár 300-500 liter/hektár dózisban, egyfajta alaptrágyaként, de használató célzottan, koncentráltan, sávos kijuttatással a vetendő növénysor alatt is vagy a vetéssel egymenetben, starterként.

A HARDI fejlesztői nem unatkoztak az elmúlt években

03:14

A HARDI fejlesztői nem unatkoztak az elmúlt években

2023. november 30. 13:10

A permetezéstechnológia sokakban összefonódott a Hardi nevével, és az idei, Hannoverben megrendezett nemzetközi Agritechnica kiállításon is találkozhattunk a vállalat gépeivel, valamint technológiai megközelítéseivel. A legutóbbi világkiállítás óta sem unatkoztak a Hardi fejlesztői, sok újdonsággal keszültek...

Még mindig csak beszélünk a precíziós gazdálkodásról

2020. március 30. 10:31

Nincs más választás, csak az előre menekülés, a fejlesztés, a precíziós gazdálkodás gyakorlati bevezetése a gazdaságokba.

"A terminálást nagyon el kell találni" -Takarónövényes tapasztalatok Somogysárdon

2022. november 25. 12:02

Évek óta többféle takarónövényes kísérlet is zajlik Somogysárdon, Tóth Zoltán és családjának nagyjából 600 hektáros, főképp hagyományos növénytermesztéssel, de bíborhere vetőmagelőállítással is foglalkozó gazdaságában. A különböző összetételű keverékek előnyeinek és tulajdonságainak vizsgálata mellett 2022 őszén talajművelési módokat is összehasonlítottak, amit a Démétér Biosystems Kft. által november 10-én, a helyszínre szervezett talajközpontú, szakmai rendezvényen mintegy 130 gazdálkodó szemügyre is vehetett.

Minőségi traktor? Kiváló szervizszolgáltatás? Itt a megoldás!

2020. december 31. 08:26

A Két-KATA Kft. telephely bemutató sorozatának 4., utolsó epizódjában szerepel a telephely bemutatása, az ügyfél vélemények, a cég története és külföldi kapcsolataik tapasztalatai, így aki eddig lemaradt volna bármelyik epizódról, itt egészben megtekintheti.

Hódmezővásárhelyi KITE Napok a haladás tükrében

3:00

Hódmezővásárhelyi KITE Napok a haladás tükrében

2023. május 18. 10:14

Idén is sok érdeklődőt vonzott a „Hódmezővásárhelyi KITE Napok” május 4-5 között, mely már hagyománynak számít a cég életében.