A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

Agrofórum Online

Mintegy 10 milliárd forint összköltségvetésű GINOP kiemelt projekt keretében jöhetett létre a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasága, mely ünnepélyes átadására április 21-én került sor.

A fejlesztés a digitális agráriumhoz és a precíziós gazdálkodáshoz köthető technológiai elemek segítéségvel, a fenntarthatóság szellemében járul hozzá az intézményi tevékenységekhez.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Agritechnica 2019 - A jövő és a jelen legjobb traktorai, robottraktorok és drónok Hannoverből

2019. december 4. 07:14

Permetezőgépek, traktorok, talajművelő gépek, drónok, robotok. A világ egyik legjelentősebb agrárkiállítására megérkezett a jövő, a gépgyártók nagy része ugyanis egészen különleges koncepciókkal rukkoltak elő.

Permetezőgépek téli felkészítése, fagymentesítése

2021. január 25. 12:03

A permetezőgépek téli felkészítése az eszközők megóvása érdekében kiemelt fontosságú. Megmutatjuk, hogyan kell fagymentesíteni a növényvédelmi gépeket.

Az innováció állandó - Az 50 éves a KITE az AGROmashEXPO-n

2023. február 10. 19:40

Fél évszázad egy agrárvállalat életében nem kevés, főleg egy olyan gyorsan és folyamatosan változó korszakban, amit jelenleg is élünk.

Elkeserítő a helyzet a gyümölcsösökben

2020. május 19. 20:47

Az idei tél folyamán kis túlzással egyszer sem volt olyan hideg, mint április első napjaiban, amit a húsvéti időszak drasztikus lehűlései követtek. Ezt pedig nagyon megsínylették a magyarországi ültetvények, a kétszeres fagykár komoly terméskiesést eredményez országszerte.

Mi kell egy jó no-till vetőgéphez?

2021. május 12. 08:34

Guminyomás-szabályozás, megfelelő súly, sortisztítás - csak néhány szempont, amire oda kell vigyelni egy dierktvetésre alkalmazható vetőgép esetében. Reto Stocker Svájcból költözött Magyarországra, néhány éve a feleségével művelt területein folytat kísérleteket, hogy tökéletesítse a not-ill, vagyis a talajmávelést elhagyó technológiáját. Több mint 10 éves tapasztalatinak köszönhetően mára számos gazdálkodó bízza meg azzal, hogy végezze el nála a direktvetést, és a technológiához kapcsolódó egyéb munkaműveleteket. Ehhez pedig megfelelő géppark szükséges, ami a svájci származású szakembernek rendelkezésére is áll - például egy 24 éves, ám felújított, átalakított vetőgép.

A hibridbúza igényeit ki kell szolgálni

2021. április 21. 10:51

A növény igényeit ki kell szolgálni. Ezzel a filozófiával már évtizedes múltra tekint vissza a hibridbúza-termesztés a Naki Mezőgazdasági Zrt.-nél. Mindez egyetlen kérdés megvizsgálásával kezdődött. Hogyan lehet fokozni a búza termésmennyiségét a meglévő termőhelyi adottságok ismeretében? A választ végül a hibridbúzában találták meg.

Hibridek versenyelőnyben - Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató, Fábiánsebestyén, 2017. 06. 14.

04:08

Hibridek versenyelőnyben - Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató, Fábiánsebestyén, 2017. 06. 14.

2017. október 8. 21:08

A SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. a Fejér megyei Hantoson és a Csongrád megyei Fábiánsebestyénben tartotta hibridkalászos- és hibridrepce-bemutatóját. A mintegy 350 érdeklődő az idei újdonságok mellett megismerkedhetett a termesztéstechnológiai fejlesztések legfrissebb eredményeivel is.

570 lóerő, gumiheveder, brutális hatékonyság - Új John Deere traktor érkezett Tiszaszentimrére

2022. április 7. 13:46

Hatalmas teljesítmény, 570 lóerő, gumihevederes járószerkezet és masszív kialakítás. Nyers erő zöld köntösben. Egy 9570 RX John Deere traktor, amely ettől az évtől kezdve Tiszaszentimre térségében végzi a legkeményebb talajművelési feladatokat. Az új gépet az Urbán majorban a KITE Zrt. vezérigazgatója, Szabó Levente adta át Urbán Mihálynak és Urbán Zsoltnak. A testvérpár 2500 hektáron végez hagyományos szántóföldi növénytermesztést, ami mellett integrációval és juhtenyésztéssel is foglalkoznak.