Címke: Pályázat

pályázat

A pályázat (agrárpályázat) keretében beruházások költségeihez nyújtanak forrást, annak reményében, hogy a befektetett összeg később a társadalom számára is hasznot hoz. Hazánk az Európai Unióhoz való 2004. évi csatlakozással részese lett a Közös Agrárpolitikának (KAP), mellyel jelentős támogatási források nyíltak meg agrár- és vidékfejlesztési célokra. A KAP agrár és vidékfejlesztési forrásaival való gazdálkodásért és a támogatások felhasználásának ellenőrzéséért felelős hazai szervezet a Magyar Államkincstár. A KAP hazai keretéből a Vidékfejlesztési Programban rendelkezésre álló teljes forrás  a 2014-2020 időszakra 1295 milliárd forint. Többféle támogatási konstrukcióra pályázhatnak a mezőgazdasági gazdálkodók, erdőgazdálkodók, élelmiszeripari vállalkozások (agrártermékek elsődleges feldolgozói), önkormányzatok, vidéken élők, vidéken telephellyel rendelkező, nem agrárgazdasággal foglalkozó mikro-, kis- és középvállalkozások. A különböző támogatási lehetőségekről, a pályázati feltételekről, az aktuális tennivalókról az Agrofórum Online Agrártámogatások rovatából tájékozódhat.

Kapcsolódó címkék

Magyar Államkincstáröntözési támogatáserdészeti géptámogatáserdészeti támogatástámogatásagrártámogatásállatjóléti támogatásfiatal gazda támogatástejtámogatásterületalapú támogatásagrárátámogatásdíjtámogatáskertészeti géptámogatásőshonos állatok támogatásaagrátámogatásgéptámogatáskedvezőtlen adottságú területek támogatásaközvetlen agrártámogatásborászati támogatásszőlészeti támogatáskertészeti támogatásdöntéstámogatásközvetlen támogatáserdősítési támogatásanyatehéntartás támogatásatermeléshez kötött támogatásde minimis támogatásbaromfi állatjóléti támogatásgázolaj támogatásanyajuh-támogatásjövedelempótló támogatásnemzeti támogatásbiztosítási díjtámogatáscsekély összegű támogatássertés állatjóléti támogatásjövedelemtámogatásinduló támogatástámogatási kérelemmezőgazdasági támogatásátmeneti nemzeti támogatásokbaromfi állatjóléti támogatásokegységes területalapú támogatástermeléshez kötött közvetlen támogatásállami támogatásszőlő-bor nemzeti támogatási programtámogatásokmezőgazdasági csekély összegű támogatásuniós támogatáskamattámogatási hitelprogrammezőgazdasági támogatásokállattenyésztési támogatásokvidékfejlesztési támogatásTámogatáspolitikafiatal gazdaFiatal Gazda KonferenciaFiatal Gazdák Magyarországi Szövetségefiatal gazdálkodóVidékfejlesztési ProgramEurópai Unióeurópai uniós forrásokKaposvári Állattenyésztési NapokKaposvári Egyetemőszi káposztarepceforgókapaKaposszekcsői Mezőgazdasági Zrt.káposztafejes káposztakelkáposztarugóskapahagyma káposztafélékKAPvöröskáposztakis káposztalégykáposzta-bagolylepkekáposztamolykáposztalégykaparendszerkáposzta peronoszpórafejeskáposztakáposzta poloskakáposztafélékvörös káposztaKapj rákerti kapaCsülökápoláskáposzta gyomírtásakáposztarepcekapacitásbővítéskáposztalepkekáposztarepce hibridgazdasági kapcsolatokkáposztatermelésCégkapuKaposvárkapszaicinsorközművelő kapaKaprabogárKapszaicinoidtermeltetési kapcsolatokŐszi káposztareprceKáposztabolhabirkapörköltStart-munkaprogramkapacitáskapásnövényekKAP-reformkapacitásnöveléstárolókapacitás
Agrárhírek / Agrártámogatások

Mondja el véleményét a minőségrendszerekhez történő csatlakozás támogatása pályázatról!

2019. július 12.

A kérelmek benyújtására 2019. október 1. napjától 2022. december 30. napjáig van lehetőség.

Agrárhírek / Agrárközélet

Várják a pályázatokat az Élelmiszeripari Nagydíjra

2019. július 9.

Július végéig várja a pályázatokat az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum az Élelmiszeripari Nagydíjra, valamint a Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban elismerésre.

Agrárhírek / Pályázatok

Módosult a fiatal gazdák induló támogatási pályázata

2019. június 11.

Módosult „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című felhívás (VP2-6.1.1-16).

Blog / Agrárközösség

Mérföldkő az ökológiai pályázat kibővítése

2019. május 29.

Az ökológiai gazdálkodás ma világszerte a legdinamikusabban fejlődő mezőgazdasági ágazat, köszönhetően az újabb pályázati kiírásnak és a kedvező Agrárminisztériumi döntésnek is. Azonban még így is gyorsabb a fogyasztók bioélelmiszerek iránti igénye, mint az ökoterületek növekedési üteme. Tavaly írtak ki egy új ökológiai pályázatot, amelynek keretéből több hazai gazdálkodó plusz forrást nyert.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Tíz új pályázat a vajdasági gazdaságfejlesztési program második szakaszában

2019. május 24.

Egyebek mellett falusi házvásárlásra, földvásárlásra, növénytermesztésre, állattenyésztésre és idegenforgalmi fejlesztésekre pályázhatnak a Vajdaságban élő magyar állampolgárok a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának második ciklusában.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Mától lehet jelentkezni a hungarikum pályázatra

2019. május 14.

A pályázatra hazai, illetve határon túli civil szervezetek, közalapítványok, megyei "értéktárak", nonprofit gazdasági társaságok, és egyházi jogi személyek jelentkezhetnek.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Változott az Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek című pályázat

2019. május 10.

Módosult az „Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek” című pályázat.

Agrárhírek / Pályázatok

Meghirdették az idei hungarikum pályázatot

2019. május 6.

A most megnyíló pályázat 220 millió forint keretet határoz meg hazai és külhoni pályázóknak nyomtatott és elektronikus kiadványok, filmek készítésére, bemutatóterek kialakítására, rendezvények megvalósítására.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Népszerű a Zöld Forrás pályázat

2019. április 24.

Az idén 118 pályázatból 92 felelt meg a formai követelményeknek, melyek közül a bíráló bizottság választja ki azokat, amelyek között elosztják a 70 millió forintnyi keretösszeget.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Mától 470 milliárd forintra lehet pályázni

2019. április 9.

Az idei kiírásban változás többek között, hogy új gyümölcskultúrákra - például füge, kivi - is kérhető támogatás, továbbá az is, hogy a jogszerű földhasználattal kapcsolatos nyilatkozatot csak elektronikusan lehet intézni.