Címke: Pályázat

pályázat

A pályázat (agrárpályázat) keretében beruházások költségeihez nyújtanak forrást, annak reményében, hogy a befektetett összeg később a társadalom számára is hasznot hoz. Hazánk az Európai Unióhoz való 2004. évi csatlakozással részese lett a Közös Agrárpolitikának (KAP), mellyel jelentős támogatási források nyíltak meg agrár- és vidékfejlesztési célokra. A KAP agrár és vidékfejlesztési forrásaival való gazdálkodásért és a támogatások felhasználásának ellenőrzéséért felelős hazai szervezet a Magyar Államkincstár. A KAP hazai keretéből a Vidékfejlesztési Programban rendelkezésre álló teljes forrás  a 2014-2020 időszakra 1295 milliárd forint. Többféle támogatási konstrukcióra pályázhatnak a mezőgazdasági gazdálkodók, erdőgazdálkodók, élelmiszeripari vállalkozások (agrártermékek elsődleges feldolgozói), önkormányzatok, vidéken élők, vidéken telephellyel rendelkező, nem agrárgazdasággal foglalkozó mikro-, kis- és középvállalkozások. A különböző támogatási lehetőségekről, a pályázati feltételekről, az aktuális tennivalókról az Agrofórum Online Agrártámogatások rovatából tájékozódhat.

Kapcsolódó címkék

Magyar Államkincstáröntözési támogatáserdészeti géptámogatáserdészeti támogatástámogatásagrártámogatásállatjóléti támogatásfiatal gazda támogatástejtámogatásterületalapú támogatásagrárátámogatásdíjtámogatáskertészeti géptámogatásőshonos állatok támogatásaagrátámogatásgéptámogatáskedvezőtlen adottságú területek támogatásaközvetlen agrártámogatásborászati támogatásszőlészeti támogatáskertészeti támogatásdöntéstámogatásközvetlen támogatáserdősítési támogatásanyatehéntartás támogatásatermeléshez kötött támogatásde minimis támogatásbaromfi állatjóléti támogatásgázolaj támogatásanyajuh-támogatásjövedelempótló támogatásnemzeti támogatásbiztosítási díjtámogatáscsekély összegű támogatássertés állatjóléti támogatásjövedelemtámogatásinduló támogatástámogatási kérelemmezőgazdasági támogatásátmeneti nemzeti támogatásokbaromfi állatjóléti támogatásokegységes területalapú támogatástermeléshez kötött közvetlen támogatásállami támogatásszőlő-bor nemzeti támogatási programtámogatásokmezőgazdasági csekély összegű támogatásuniós támogatáskamattámogatási hitelprogrammezőgazdasági támogatásokállattenyésztési támogatásokvidékfejlesztési támogatásTámogatáspolitikafiatal gazdaFiatal Gazda KonferenciaFiatal Gazdák Magyarországi Szövetségefiatal gazdálkodóVidékfejlesztési ProgramEurópai Unióeurópai uniós forrásokKaposvári Állattenyésztési NapokKaposvári Egyetemőszi káposztarepceforgókapaKaposszekcsői Mezőgazdasági Zrt.káposztafejes káposztakelkáposztarugóskapahagyma káposztafélékKAPvöröskáposztakis káposztalégykáposzta-bagolylepkekáposztamolykáposztalégykaparendszerkáposzta peronoszpórafejeskáposztakáposzta poloskakáposztafélékvörös káposztaKapj rákerti kapaCsülökápoláskáposzta gyomírtásakáposztarepcekapacitásbővítéskáposztalepkekáposztarepce hibridgazdasági kapcsolatokkáposztatermelésCégkapuKaposvárkapszaicinsorközművelő kapaKaprabogárKapszaicinoidtermeltetési kapcsolatokŐszi káposztareprceKáposztabolhabirkapörköltStart-munkaprogramkapacitáskapásnövényekKAP-reformkapacitásnöveléstárolókapacitás
Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: tovább terjed a madárinfluenza; januári határidők és Agromash

2020. január 19.

A Gazdainfó rovatunk cikkéből tájékozódhat a madárinfluenza terjedéséről és a gazdákat érintő aktualitásokról, fontos közelgő határidőkről.

Agrárhírek / Gazdainfó

Elkezdődött a webGN benyújtási időszaka

2020. január 7.

A webGN benyújtására az arra kötelezetteknek 2020. január 1-31. közötti időszakban van lehetőségük.

Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: elérkezett a nitrát adatszolgáltatás ideje

2020. január 2.

Jön a Web-GN és a nitrát adatszolgáltatás beadási időszaka, változott a tanyafejlesztési program és a 2014-es és 2015-ös fiatalgazda pályázat is!

Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: fontos határidők és új pályázatok!

2019. december 17.

Megváltozott a támogatások számviteli nyilvántartásával foglalkozó jogszabály, már beadható a sertés állatjóléti kérelem és újra lehet igényelni a fiatal erdők ápolásának támogatását is. Illetve ismét számos határidő a mai gazdainfóban.

Agrárhírek / Pályázatok

Újra lehet pályázni az Év Tanyája díjra

2019. december 4.

Az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti az Agrárminisztérium az Év Tanyája szakmai díj felhívását. Az ez évi kiírásban három kategóriában mérettethetik meg magukat a tanyagazdák.

Agrárhírek / Agrárközélet

2021-től: Horizont Európa - Új uniós kutatási és innovációs keretprogram

2019. november 26.

A minél eredményesebb pályázatok érdekében az Agrárminisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és az Agrárinformatikai Klaszterrel együttműködésben 2020 első negyedévében konferenciát szervez, ahol a forrásszerzés gyakorlati lehetőségeit és eddigi tapasztalatait is bemutatják.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Döntöttek a Zártkerti Programban támogatható pályázatokról

2019. november 26.

Az idei évben is nagy volt az érdeklődés a zártkerti területek infrastruktúrafejlesztésére kiírt pályázat iránt, a rendelkezésre álló forrás több mint kétszeresére érkezett igény az önkormányzatok részéről.

Agrárhírek / Pályázatok

Agrár-és élelmiszeripari innovációk finanszírozása uniós pályázati forrásokból

2019. november 23.

Az agrár- és élelmiszeripari szereplők innovatív megoldásait a hazai támogatásokon kívül jelentős nemzetközi pályázati források is ösztönzik: jelenleg is fut a Horizont 2020 keretprogram, 2021-től pedig megemelt költségvetéssel Horizont Európa néven indul az újabb hétéves pályázati ciklus. Kiemelt cél, hogy ezeket a közvetlenül pályázható uniós forrásokat a hazai pályázók az eddiginél hatékonyabban használják ki - hangzott el a témában szervezett sajtó-háttérbeszélgetésen.

Agrárhírek / Agrárközélet

Fiatal Gazda pályázat és ami mögötte van - Tényfeltáró riportsorozat, 2. rész

2019. november 19.

A Fiatal Gazda (FIG) néven „elhíresült” pályázat egyre inkább fokozza a kedélyeket. A napi (bulvár)sajtóból hallunk nagy bukásokról, visszafizetésekről, pályázatíró maffiákról, „köcsög” hivatalról, sokat nyert, de keveset teljesített „csalókról” és a gyors meggazdagodás reményében manikűrösből aranykalászos gyorstalpalón bejutó egyénekről.

Agrárhírek / Agrárközélet

Hamarosan indul az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj verseny

2019. október 24.

2019. október 30-án indul az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj verseny. A nevező cégek 2019. november 21-ig tölthetik fel pályázataikat a www.termekfejlesztesidij.hu oldalra.