Címke: Pályázat

pályázat

A pályázat (agrárpályázat) keretében beruházások költségeihez nyújtanak forrást, annak reményében, hogy a befektetett összeg később a társadalom számára is hasznot hoz. Hazánk az Európai Unióhoz való 2004. évi csatlakozással részese lett a Közös Agrárpolitikának (KAP), mellyel jelentős támogatási források nyíltak meg agrár- és vidékfejlesztési célokra. A KAP agrár és vidékfejlesztési forrásaival való gazdálkodásért és a támogatások felhasználásának ellenőrzéséért felelős hazai szervezet a Magyar Államkincstár. A KAP hazai keretéből a Vidékfejlesztési Programban rendelkezésre álló teljes forrás  a 2014-2020 időszakra 1295 milliárd forint. Többféle támogatási konstrukcióra pályázhatnak a mezőgazdasági gazdálkodók, erdőgazdálkodók, élelmiszeripari vállalkozások (agrártermékek elsődleges feldolgozói), önkormányzatok, vidéken élők, vidéken telephellyel rendelkező, nem agrárgazdasággal foglalkozó mikro-, kis- és középvállalkozások. A különböző támogatási lehetőségekről, a pályázati feltételekről, az aktuális tennivalókról az Agrofórum Online Agrártámogatások rovatából tájékozódhat.

Kapcsolódó címkék

Magyar Államkincstáröntözési támogatáserdészeti géptámogatáserdészeti támogatástámogatásagrártámogatásállatjóléti támogatásfiatal gazda támogatástejtámogatásterületalapú támogatásagrárátámogatásdíjtámogatáskertészeti géptámogatásőshonos állatok támogatásaagrátámogatásgéptámogatáskedvezőtlen adottságú területek támogatásaközvetlen agrártámogatásborászati támogatásszőlészeti támogatáskertészeti támogatásdöntéstámogatásközvetlen támogatáserdősítési támogatásanyatehéntartás támogatásatermeléshez kötött támogatásde minimis támogatásbaromfi állatjóléti támogatásgázolaj támogatásanyajuh-támogatásjövedelempótló támogatásnemzeti támogatásbiztosítási díjtámogatáscsekély összegű támogatássertés állatjóléti támogatásjövedelemtámogatásinduló támogatástámogatási kérelemmezőgazdasági támogatásátmeneti nemzeti támogatásokbaromfi állatjóléti támogatásokegységes területalapú támogatástermeléshez kötött közvetlen támogatásállami támogatásszőlő-bor nemzeti támogatási programtámogatásokmezőgazdasági csekély összegű támogatásuniós támogatáskamattámogatási hitelprogrammezőgazdasági támogatásokállattenyésztési támogatásokvidékfejlesztési támogatásTámogatáspolitikafiatal gazdaFiatal Gazda KonferenciaFiatal Gazdák Magyarországi Szövetségefiatal gazdálkodóVidékfejlesztési ProgramEurópai Unióeurópai uniós forrásokKaposvári Állattenyésztési NapokKaposvári Egyetemőszi káposztarepceforgókapaKaposszekcsői Mezőgazdasági Zrt.káposztafejes káposztakelkáposztarugóskapahagyma káposztafélékKAPvöröskáposztakis káposztalégykáposzta-bagolylepkekáposztamolykáposztalégykaparendszerkáposzta peronoszpórafejeskáposztakáposzta poloskakáposztafélékvörös káposztaKapj rákerti kapaCsülökápoláskáposzta gyomírtásakáposztarepcekapacitásbővítéskáposztalepkekáposztarepce hibridgazdasági kapcsolatokkáposztatermelésCégkapuKaposvárkapszaicinsorközművelő kapaKaprabogárKapszaicinoidtermeltetési kapcsolatokŐszi káposztareprceKáposztabolhabirkapörköltStart-munkaprogramkapacitáskapásnövényekKAP-reformkapacitásnöveléstárolókapacitás
Agrárhírek / Agrárközélet

Közel ötmilliárd forint áll rendelkezésre a pannon gyepek megőrzésére

2019. október 5.

A projekt keretében öt mintagazdaságot alakítanak ki, ahol természetbarát módszereket alkalmaznak, ehhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara biztosítja a szükséges gépeket és eszközöket.

Agrárhírek / Agrárközélet

Másfélmillió forintra pályázhatnak a fiatal agrárkutatók

2019. szeptember 24.

Nemzeti Agrártehetség Program néven hirdet pályázatot agrár területen tevékenykedő doktoranduszok és fiatal kutatók számára a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK).

Agrárhírek / Agrárközélet

OTP Agrár: új konstrukcióval segítik a gazdákat

2019. augusztus 30.

Az agrárium tartós fejlődésének, jövedelmezősége növekedésének alapfeltétele a termelékenység javulása, ennek kialakításában pedig kulcsfontosságú szerepet játszik az elmúlt években felpörgött agrárhitelezés.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Élelmiszeripari vállalkozások is pályázhatnak az Irinyi-terv új kiírására

2019. augusztus 27.

A legnagyobb elnyerhető összeg 400 millió forint, a legkisebb projekt 100 millió forintos lehet, amihez minimum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatás kapható.

Agrárhírek / Pályázatok

Fontos támogatási tudnivalók

2019. augusztus 15.

Meghosszabbítják a szárítmány-előállítók támogatásának kérelmezési határidejét, továbbá a baromfi- és sertéságazati piaci szereplők foglalkoztatási célú támogatásának fajlagos összege foglalkoztatottként 500 ezer forintra emelkedett.

Agrárhírek / Pályázatok

Pályázatok a biomassza-alapú gazdaság szereplői számára

2019. augusztus 12.

Új Horizont 2020 pályázati felhívások jelentek meg a biomassza-alapú gazdaság szereplői számára.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Módosult a vízgazdálkodási pályázat

2019. augusztus 1.

A felhívás 4.3. pontja módosult: a következő értékelési szakasz határnapja 2019. augusztus 1. napjáról szeptember 2. napjára változott.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Mondja el véleményét a minőségrendszerekhez történő csatlakozás támogatása pályázatról!

2019. július 12.

A kérelmek benyújtására 2019. október 1. napjától 2022. december 30. napjáig van lehetőség.

Agrárhírek / Agrárközélet

Várják a pályázatokat az Élelmiszeripari Nagydíjra

2019. július 9.

Július végéig várja a pályázatokat az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum az Élelmiszeripari Nagydíjra, valamint a Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban elismerésre.

Agrárhírek / Pályázatok

Módosult a fiatal gazdák induló támogatási pályázata

2019. június 11.

Módosult „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című felhívás (VP2-6.1.1-16).