A spárga útja: földtől az asztalig

A spárga útja: földtől az asztalig

Agrofórum Online

Dübörög az idei spárgaszezon. Azonban, hogy milyen úton kerül a spárga a boltok polcaira, kevesen látják át...

A magas beltartalmi értékekkel rendelkező spárgasípok szedése fáradságos művelet, és minden évben megközelítőleg két hónapon keresztül tart. A spárga magas K, C, A, E és B-vitamin, valamint folsav és rosttartalmának, a természetes vízhajtó hatású aszparaginnak köszönhetően kedvező élettani hatásokkal rendelkezik, és egyesek nagy, szezonálisan elérhető kedvence.

Videónkban a zöldspárga-termesztés ,,kulliszái” mögé betekintve hozzuk közelebb a kultúrát nézőinkhez.
Köszönjük a segítséget Somogyi Nóra spárgatermesztőnek, aki Csengőd határában nyújtott betekintést állományába.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Folyékony nitrogén gyártásába kezd a VulcanAgro, de továbbra is a talajjavítás a cél

2022. október 7. 14:42

A Vulcan Agro abban hisz, hogy amit ma csinálunk, annak nem biztos, hogy holnap már eredménye lesz. Inkább két, három vagy akár öt éves távlatban gondolkodnak a talajjavításban.

A legújabb és a legnépszerűbb Hardi permetezőgépek Mezőfalván

2022. június 29. 20:36

Gondoljon a jövőre, rendelje meg előre. Ez volt a Hardi egyik legfontosabb üzenete a 2022-es NAK Szántóföldi Napokon, hiszen az ismert piaci problémák, a háború miatt érdemes mielőbb leadni a permetezőgép-megrendeléseket. Csúszások ugyanis már most vannak a dán gyártónál is - elsősorban a beszállítói és nyersanyag-gondok miatt.

Őszi vagy tavaszi gyomirtás búzában? Összehasonlítottuk!

2021. április 27. 11:40

Erőteljesen bokrosodik, és gyommentes az októberben elvetett őszi búza az M43-as autópálya mellett, Algyő közelében. Szabó Zoltánék 570 hektáros gazdaságában a véletlen hozta úgy, hogy össze tudják hasonlítani az őszi és a tavaszi gyomirtást, hiszen az időjárás miatt az egyik táblájukon még el tudták végezni a kezelést, a másikon viszont már nem - így az kontrollterületté válhatott.

Válaszok a klímaváltozásra - vetéstől aratásig

2021. szeptember 24. 10:39

Augusztus végén Dalmandon nagyszabású szántóföldi bemutatóval várta a gazdálkodókat a KITE Zrt., ahol az elmaradhatatlan gépbemutató mellett négy kultúrában mutattak komplex technológiai javaslatokat az érdeklődőknek. A kukorica és a napraforgó mellett a szója és a cirok is szerephez jutott.

Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató - Hantos, 2019

03:24

Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató - Hantos, 2019

2019. június 12. 07:37

Idén három helyszínen várta a gazdálkodókat szántóföldi bemutatóval a SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. A Fejér megyei Hantoson megszervezett szakmai találkozót a májusi csapadékos időjárás nem kímélte, így a terepbejárás ezúttal elmaradt. Az elméleti előadások ugyanakkor így is sok hasznos információval szolgáltak - többek között a legújabb RAPOOL-repcehibridet is meg lehetett ismerni.

Elég ma a műtrágya a sikeres termesztéshez? Válasz: egyértelműen nem.

3:44

Elég ma a műtrágya a sikeres termesztéshez? Válasz: egyértelműen nem.

2023. október 24. 10:09

Változnak az idők, és napjaink összetett gazdasági-környezeti rendszerében nem lehetünk a megszokás rabjai. Nem lehet elégszer hangsúlyozni: szemléletváltást követel az agrárium számos területe: a növénytermesztésben a fajtaválasztás, tápanyag-utánpótlási stratégia átalakítása pedig elengedhetetlennek bizonyul. Szakértők beszélnek a Gyulatanyán megrendezett kukorica-napraforgó szakmai napon arról, hogy milyen tényezőkre kell a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetni.