Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

Agrofórum Online

Felbolydult a magyar határ, február 15-étől ugyanis szabad a műtrágyázás a hazai szántóföldeken. Mivel az időjárás és a talajviszonyok is kedvezőek a munkaművelethez, így napok óta zúgnak a traktorok, dolgoznak az egyre modernebb műtrágyaszórók. Nincs ez másképp Sárkeszin sem, ahol a Szabó Családi Gazdaságnál már differenciáltan juttatták ki az első fejtrágyát 190 hektárnyi repcére.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A legújabb MTZ, a magyarra festett Carraro traktor és a gépkímélő üzemanyag - AGROmashEXPO 2022

2022. február 2. 06:57

Nem nevezhető minden szempontból hagyományosnak a 2022-es AGROmashEXPO, hiszen a koronavírus járvány miatt kevesebb volt a kiállító és a kisebb a terület. De így is voltak érdekességek, például az olasz Carraro két új, különleges grafikával díszített traktora - az egyiken olasz térkép, a másikon pedig a magyar Parlament, a Lánchíd és a Mátyás templom kapott helyet. Bár az AGROmashEXPO-n mindig a gépeké a főszerep, az input, az alkatrész és például az üzemanyag is szerephez jut. Az ANDL Kft. kisgépei mellett például az ASPEN alkilát benzinnel ismertette meg a szakmai közönséget. Míg a hagyományos üzemanyagban nagyjából 100 különböző veszélyes anyag található, addig az 5 éves szavatossággal rendelkező ASPEN 4 és ASPEN 2, tehát a négy és kétütemű motorokhoz ajálott termék jelentősen csökkenti a környezetterhelést, védi a gépkezelők egészségét és magát a gépet is. Belarus traktorok nélkül nincsen agrárkiállítás, így AGROmashEXPO sem. A fehérorosz traktorgyár legújabb típusai a Royal Traktor standján kaptak helyet.

TIGRA® – gombával a gombák ellen

2021. február 3. 10:09

Azokon a területeken, ahol a vetésforgóban sűrűn szerepel az őszi káposztarepce, napraforgó, és a szója, meghatározó problémát jelent a fehérpenészes rothadás (Sclerotinia sclerotiorum) kórokozója.

Újra vár a szántóföld! Ismét találkozhatunk egymással!

2021. május 25. 09:32

Végre irány a szántóföld, végre újra találkozhatunk egymással! Az online térből kilépve június közepén ugyanis négy időpontban, négy helyszínen ötödik alkalommal rendezik meg az AgroFIELD Akadémia Konferencián, ahol minden résztvevőt objektív vizsgálati eredmények várnak.

Ilyet máshol nem találni: a borszőlő-ültetvény, amit a felszín alatt öntöznek

2022. augusztus 26. 07:28

Hiába a hetek óta tartó csapadékhiány, már messziről nézve is üde zölden virít a tatai Mikóczy Szőlőbirtok. Ez első ránézésre talán meglepő, hiszen a talajfelszín alatt zajlik a láthatatlan öntözés, ami magyarázatot ad arra, hogy a sorokban a növények miért ellenállnak ennyire a szélsőséges időjárásnak. A technológiát egy, a KITE társrendezésében megszervezett gyakorlati bemutatón ismerhették meg a szőlőtermelők.

A Hardi örömteli előrelépésről számolt be

3:40

A Hardi örömteli előrelépésről számolt be

2024. február 23. 09:40

A Hardi örömteli előrelépésről számolhatott be, hiszen elkelt az első HARDI AEON permetezőgép hazánkan. A tavalyi bemutatókörút után megérkezett az első permetezőgép, amely az idei Agromash Expo és Agrárgépshow után végre tulajdonosánál kezdheti meg működését.

Csak pár nap maradt a nitrátjelentésre!

2020. március 25. 11:49

Idén is eljött a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, valamint az állattartóknak a nitrát adatszolgáltatás időszaka.

Hibridek versenyelőnyben - Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató, Fábiánsebestyén, 2017. 06. 14.

04:08

Hibridek versenyelőnyben - Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató, Fábiánsebestyén, 2017. 06. 14.

2017. október 8. 21:08

A SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. a Fejér megyei Hantoson és a Csongrád megyei Fábiánsebestyénben tartotta hibridkalászos- és hibridrepce-bemutatóját. A mintegy 350 érdeklődő az idei újdonságok mellett megismerkedhetett a termesztéstechnológiai fejlesztések legfrissebb eredményeivel is.

A spárga útja: földtől az asztalig

10:40

A spárga útja: földtől az asztalig

2024. április 20. 13:10

Dübörög az idei spárgaszezon. Azonban, hogy milyen úton kerül a spárga a boltok polcaira, kevesen látják át...