tápanyag-utánpótlás

Agrárhírek / Gépinfo

Úton a mezőgazdaság megújulása felé

2019. május 23.

A mezőgazdaság sürgős megújulásának egyik záloga, ahogy látható, a dróntechnológia lehet, amelyben további komoly potenciál rejlik.

Szakcikkek / Zöldség

Lombtrágyázás a zöldségtermesztésben

2019. május 22.

A növény a tápanyagokat a gyökerein keresztül veszi fel, ezért a tápanyag-utánpótlási technológiákban alapvetően a gyökéren keresztüli tápanyag-hasznosulással számolunk. Ugyanakkor vannak esetek, vagy pusztán egyetlen megoldás bizonyos tápanyag-ellátási zavarok megelőzésére illetve megszüntetésére, ezek a következők:

Szakcikkek / Zöldség

Fejeskáposzta-palánták integrált szemléletű táplálása

2019. március 24.

A fejes káposzta egyike azoknak a zöldségféléknek, mely étkezésünkben szinte heti sűrűséggel jelen van.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Tápoldatozás a növény szabályozásának egyik fontos kulcsa

2019. március 20.

A tápoldatra alapozott termesztés Magyarországon a ’90-es évektől jelent áttörést a kertészeti ágazatban, elsőként a hajtatásban. Azóta a technikai fejlődés megnyitotta az utat a profi kertészetek mellett a kiskerti és a szabadföldi termesztés irányába is.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Tápanyag-utánpótlás – vízhiányos időszakban!

2019. március 18.

Ez az év is hasonlóan indul, mint a tavalyi – komoly aszállyal –, a csapadékhiány sok helyen már a 200 mm-t is eléri. Ez azt jelenti, hogy sokkal jobban oda kell figyelni a növényeinkre, minden technológiai probléma, hiba, késés nagy kárt okozhat.

Szakcikkek / Növényvédelem

Repce Különszám – ingyenesen letölthető szakmai kiadvány (PDF)

2019. február 26.

A Nufarmer magazin tavaszi különszámának főszereplője a repce, köszönhetően annak, hogy – bár Magyarországon nem mindenhol optimálisak számára a feltételek – az egyik legnagyobb árbevételű kultúra, stabil piaccal.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Új év – változatlan feladatok!

2019. január 29.

Kipihenve az év végi ünnepeket, lassan mindenki kezdi tervezni az évet. Komplex feladatról van szó, növényvédelmi munkák összeállítása, vetőmag beszerzése, adminisztráció, vetésváltás stb. mellett a tápanyag-utánpótlás kérdéseire is megfelelő válaszokat kell keresni.

Szakcikkek / Zöldség

Gyökérzöldségfélék termesztésének lehetőségei környezetkímélő módszerrel

2019. január 25.

Az írásból kiderül, hogy a környezetkímélő termesztési módszer (tápanyag-utánpótlás, növényvédelem) milyen hatással van a sárgarépatermés mennyiségére és minőségére.

Blog / Ház, táj

Évelő dísznövények ültetésének és gondozásának alapszabályai

2019. január 23.

Az évelő dísznövényeket a türelmetlen, de dolgos kertész hálás barátainak is nevezik: a kiültetésüket követő néhány hónap alatt már színpompás, egészséges állományt képezhetnek. Ehhez viszont körültekintő helyválasztás és hosszú hónapok kitartó gondozása, védelme szükséges. Lássuk, milyen körülményekre figyeljünk, hogy egészséges évelő dísznövények díszítsék a kertünket!

Blog / Ház, táj

Mi a különbség az egynyári és kétnyári dísznövények ültetésében és gondozásában?

2019. január 22.

Az egynyári és kétnyári dísznövények esetében az optimális ültetési körülmények és gondozási munkálatok különböznek. A cikkben áttekintjük az alapokat: mi a különbség az egyes csoportokba tartozó dísznövények között, mire érdemes figyelni az ültetésükkor és gondozásuk során, valamint milyen növényfajok és -fajták tartoznak ide.