Címke: NÉBIH

NÉBIH

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2012. március 15-én alakult meg. A hivatal országos hatáskörben felügyeli az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok betartását, küzd az élelmiszerhamisítások és a feketegazdaság ellen. A hivatal küldetése a 2014-ben kidolgozott Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása, a magyar élelmiszerlánc-biztonság védelme és javítása a termőföldtől az asztalig, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a vásárló minőségi élelmiszerrel találkozzon. A NÉBIH felügyeleti szerve az Agrárminisztérium, mivel az államháztartásról szóló törvény alapján a Miniszter alapította a hivatalt.

Kapcsolódó címkék

NAKNAK MezőGépShowGabonakutató Nonprofit Kft.NAK GépshowNAK Szántóföldi NapokpaszternákNAKVINaki Mezőgazdasági Zrt.energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségévelFöldet a gazdáknaktávirányítású csónakgabonakártevőII. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShowPasztinákFöldet a gazdáknak programaknákBalatonakaliIII. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShowNAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShowgabonakereskedőgabonakereskedelemAgrárminisztériumnövénytermesztésprecíziós növénytermesztésszántóföldi növénytermesztésdísznövénytermesztésfehérjenövénytermesztésAlföldi Állattenyésztési és Mezőgazda NapokKaposvári Állattenyésztési NapokállattenyésztésÁllattenyésztésiXXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda NapokAlföldi Állattenyésztési Napokállattenyésztési támogatásokállattenyésztési törvénykertészetkertészeti gépkertészeti gépbemutatókertészeti traktorkertészeti kiállításkertészeti géptámogatáskertészetek korszerűsítéseMagyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft.Kertészet korszerűsítése- üveg- és fóliaházak létesítésekertészeti támogatásZsendülés Kertészeti Konferenciakertészeti ágazatMagyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Zrt.Kertészettudományi KarkertészetigépűrkertészetNemzetközi Mezőgazdasági és Kertészeti Munkagép (EIMA) kiállításMagyar Kertészeti Árudák EgyesületeV. Kertészeti KonferenciaZsendülés - V. Kertészeti Konferenciakertészeti központkertészeti kultúra
Agrárhírek / Agrárközélet

Stratégiai megállapodást írt alá a Nébih és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

2019. szeptember 20.

A kooperáció főként a kereskedelmi kapcsolatok kialakításában és a folyamatos szakmai információcsere területén jelenthet előrelépést.

Agrárhírek / Agrárközélet

Lezárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2019. szeptember 5.

A hatóság 164 figyelmeztetéssel élt, 42 esetben a tevékenység korlátozását rendelte el és 225 alkalommal szabott ki bírságot, összesen mintegy 22 millió forint értékben.

Agrárhírek / Agrárközélet

"Parlagfű kisokos": a Nébih ingyenes kiadványa általános iskolásoknak

2019. augusztus 17.

A Nébih folyamatosan dolgozik a parlagfűvel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körű elterjesztése érdekében, és kiemelten fontosnak tekinti, hogy a felnövekvő generáció is megismerje hazánk legelterjedtebb gyomnövényét.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Itt van hazánk új afrikai sertéspestis mentesítési terve

2019. augusztus 5.

Az új mentesítési terv kiadására és az egyes intézkedések felülvizsgálatára a járványhelyzetben bekövetkezett változások, valamint az Európai Bizottságtól az Európai járványhelyzet és tapasztalatok alapján érkezett javaslatok miatt volt szükség.

Agrárhírek / Agrárközélet

Ma jár le az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetési határideje

2019. július 31.

Július 31-e a 2019. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetési határideje.

Agrárhírek / Agrárközélet

Élelmiszerfogyasztási felmérést végez a Nébih

2019. július 29.

A kutatás célja, hogy képet kapjunk arról, a magyar emberek jellemzően milyen és mennyi élelmiszert fogyasztanak.

Agrárhírek / Bulvár

Hamis termékeket foglaltak le a magyar hatóságok

2019. július 9.

A magyarországi ellenőrzések eredményeképpen 484 millió forint értékben, több mint 183 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert, valamint több mint 2 millió liter italárut (nagyrészt borászati terméket) foglaltak le a szakemberek.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Kampány indult a zöldség-gyümölcs pazarlás ellen

2019. július 3.

Magyarországon évente fejenként csaknem 6 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dobnak ki, ennek egy részét pusztán azért, mert alakjuk vagy esztétikai megjelenésük nem annyira tetszetős.

Agrárhírek / Agrárközélet

Folyamatos kötelezettséggé vált a parlagfű irtása - jelentős büntetésre számíthat, aki elmulasztja

2019. július 3.

Az ingatlantulajdonosoknak eddig minden év július elsejéig kellett gondoskodniuk földjük parlagfű-mentesítéséről, az Országgyűlés azonban tavaly decemberben eltörölte ezt a határidőt. Az allergiát okozó veszélyes gyomnövény irtása így egész éves, folyamatos kötelezettséggé vált.

Agrárhírek / Agrárközélet

Kapitális ponty illegális áttelepítésére derített fényt a Nébih

2019. június 30.

A szakértői vélemény alapján, a Nébih az érintett ponty egyedet zár alá vette, és elrendelte annak visszaszállítását a Duna Adonyi-mellékágának halgazdálkodásra jogosultja részére.