Címke: NÉBIH

NÉBIH

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2012. március 15-én alakult meg. A hivatal országos hatáskörben felügyeli az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok betartását, küzd az élelmiszerhamisítások és a feketegazdaság ellen. A hivatal küldetése a 2014-ben kidolgozott Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása, a magyar élelmiszerlánc-biztonság védelme és javítása a termőföldtől az asztalig, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a vásárló minőségi élelmiszerrel találkozzon. A NÉBIH felügyeleti szerve az Agrárminisztérium, mivel az államháztartásról szóló törvény alapján a Miniszter alapította a hivatalt.

Kapcsolódó címkék

NAKNAK MezőGépShowGabonakutató Nonprofit Kft.NAK GépshowNAK Szántóföldi NapokpaszternákNAKVINaki Mezőgazdasági Zrt.energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségévelFöldet a gazdáknaktávirányítású csónakgabonakártevőII. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShowPasztinákFöldet a gazdáknak programaknákBalatonakaliIII. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShowNAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShowgabonakereskedőgabonakereskedelemAgrárminisztériumnövénytermesztésprecíziós növénytermesztésszántóföldi növénytermesztésdísznövénytermesztésfehérjenövénytermesztésAlföldi Állattenyésztési és Mezőgazda NapokKaposvári Állattenyésztési NapokállattenyésztésÁllattenyésztésiXXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda NapokAlföldi Állattenyésztési Napokállattenyésztési támogatásokállattenyésztési törvénykertészetkertészeti gépkertészeti gépbemutatókertészeti traktorkertészeti kiállításkertészeti géptámogatáskertészetek korszerűsítéseMagyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft.Kertészet korszerűsítése- üveg- és fóliaházak létesítésekertészeti támogatásZsendülés Kertészeti Konferenciakertészeti ágazatMagyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Zrt.Kertészettudományi KarkertészetigépűrkertészetNemzetközi Mezőgazdasági és Kertészeti Munkagép (EIMA) kiállításMagyar Kertészeti Árudák EgyesületeV. Kertészeti KonferenciaZsendülés - V. Kertészeti Konferenciakertészeti központkertészeti kultúra
Agrárhírek / Agrárközélet

Januárban újra lehet pályázni a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyért!

2019. december 8.

A védjegyrendszerben az állami szerepvállalás garanciát jelent a minőségre, többek között azért, mert a Nébih laboratóriumai adják az ellenőrzés hátterét, és az Arany Fokozat elnyerésének alapjául szolgáló Termékmustra mögött is a hivatal szakemberei állnak.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Tovább nőtt a sertéspestissel fertőzött terület Pest megyében

2019. december 7.

A tájékoztatás szerint december 4-én a Nébih diagnosztikai laboratóriuma két elhullottan talált vaddisznó mintájából is kimutatta az afrikai sertéspestist, melyeket Pest megyében a korábban fertőzéssel érintett vadaskerten kívül találtak.

Agrárhírek / Agrárközélet

Vasárnap indult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2019. december 2.

A téli szezonális akció december 31-ig tart. Legfőbb célja, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, jó minőségű élelmiszer kerüljön a lakosság asztalára.

Agrárhírek / Bulvár

Ismét probléma volt a növényvédő szerrel

2019. október 17.

Több mint 2,2 tonna összmennyiségű, számos szempontból problémás növényvédő szert találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei üzletben. A termékeket a szakemberek kivonták a forgalomból. A bírság akár milliós is lehet.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Budakeszin is felütötte a fejét az afrikai sertéspestis

2019. szeptember 30.

A Budakeszi Erdészet elkerített vadászterületéről több esetben is vaddisznók elhullását jelezték az elmúlt napokban a Nébih-nek.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Rendben vannak a VinAgora érmes borai

2019. szeptember 24.

Az ellenőrzött minták minden esetben pontosan megegyeztek a nevezésnél megjelölt, illetve forgalomba kerülő borokkal, így visszaélés nem történt.

Agrárhírek / Agrárközélet

Stratégiai megállapodást írt alá a Nébih és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

2019. szeptember 20.

A kooperáció főként a kereskedelmi kapcsolatok kialakításában és a folyamatos szakmai információcsere területén jelenthet előrelépést.

Agrárhírek / Agrárközélet

Lezárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2019. szeptember 5.

A hatóság 164 figyelmeztetéssel élt, 42 esetben a tevékenység korlátozását rendelte el és 225 alkalommal szabott ki bírságot, összesen mintegy 22 millió forint értékben.

Agrárhírek / Agrárközélet

"Parlagfű kisokos": a Nébih ingyenes kiadványa általános iskolásoknak

2019. augusztus 17.

A Nébih folyamatosan dolgozik a parlagfűvel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körű elterjesztése érdekében, és kiemelten fontosnak tekinti, hogy a felnövekvő generáció is megismerje hazánk legelterjedtebb gyomnövényét.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Itt van hazánk új afrikai sertéspestis mentesítési terve

2019. augusztus 5.

Az új mentesítési terv kiadására és az egyes intézkedések felülvizsgálatára a járványhelyzetben bekövetkezett változások, valamint az Európai Bizottságtól az Európai járványhelyzet és tapasztalatok alapján érkezett javaslatok miatt volt szükség.