JCB újdonságok: Fastrac univerzális traktorok és elektromos rakodó

JCB újdonságok: Fastrac univerzális traktorok és elektromos rakodó

Agrofórum Online

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amit szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettünk meg. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét.

A JCB a törzscsuklós rakodógépeinek választékát is bővítette, amelyet szintén kipróbálhattak az érdeklődők a KITE bemutatóján.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

06:34

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

2019. május 6. 09:01

Berettyóújfalu határában is nagy erőkkel dolgoztak a mezőgazdasági gépek április végén, hiszen a Balogh-Farm Tépe Kft. területein is megkezdődött a kukorica vetése - természetesen modern szemlélettel, folyamatosan fejlesztett gépparkkal és a helyspecifikus gazdálkodás jegyében. A Debrecent elkerülő autópálya mellett fekvő táblán a Dekalb DKC 4943 hibridje került a talajba, átlagosan 73 000-es tőszámmal, ám a csapadékszegény időszak miatt idén ezen némiképp csökkenteni kellett.

Bio alma termesztése a Nyírségben

2020. október 6. 10:44

Kávássy László 17 hektáros, jéghálós, jánkmajtisi bioalma ültetvényében tartott szakmai rendezvényt a Seedplus Kft. augusztus elején. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a kertészetben már két éve a GreenHas Italia olasz gyártó készítményeire alapozott tápanyag-utánpótlási technológiáját alkalmazzák - eredményesen.

Az ültetvényeket érintő 2020-as problémák - Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 3. rész

2021. február 16. 14:31

Biztatóan indult a tavasz, korán kitavaszodott, beindultak a növények. Viszont sajnos beütöttek a tavaszi fagyok, melyek a gyümölcsök nagy részét elvitték. Ennek ellenére a gyümölcsösöket permetezni kellett, nem termő évben is védeni kell fáinkat.

Így készül a zöldségpalánta - tápkockázó vetőgéppel

2021. február 19. 11:55

Amíg a hidrokultúrás technológia számára előállított uborkapalántát kézzel, addig például a talajos paprikát, a zellert, a salátát, a dinnyeféléket, minimális mennyiségben a talajos paradicsomot és talajos uborkát vagy a jelentős tételben készülő káposztafélék magját egy speciális tápkockázó vetőgéppel vetik el az Árpád-Agrár Zrt. szegvári telephelyén. De hogyan is működik a szinte teljesen automata rendszer? Ezt is eláruljuk!

Így repül a Versatile kombájn

03:06

Így repül a Versatile kombájn

2017. június 23. 11:18

Teltebb fürtök, nagyobb szőlőszemek, dúsabb lombozat

2020. augusztus 31. 07:21

A 7 hektáron az Alföldön szőlőt termesztő László Géza két éve ismerkedett meg a Seedplus egyik termékével, a NUTRIGREEN AD-vel, ami azonnal elérhető aminosav formájában biztosít szerves nitrogént a növényeknek. Bár az elején szkeptikus volt, az akkori 1,5 hektáros teszt annyira meggyőzte, hogy tavaly már mind a 7 hektáron alkalmazta a készítményt.

A hereford húsmarha-fajta előnyei

2020. március 31. 11:17

Megéri hereford húsmarhát tartani, hiszen az Egyesület Királyságbéli Herefordshire grófságban kitenyésztett fajta számos jó tulajdonsággal rendelkezik, ami rendkívül kedvező a kis és a nagygazdaságok számára is. De mi a legfőbb előnye a fajtának a többi húsmarhával szemben?

60 ezer magot terem egy tő parlagfű - hogyan védekezhetünk?

2020. szeptember 9. 09:50

Nem csak a hétköznapi emberek mindennapjait keseríti meg az allergia miatt a parlagfű, hanem a gazdálkodók életét is, hiszen a terméscsökkenésen kívül büntetés jár azoknak, akiknek nem sikerül az ellene való védekezés.