Címke: Gépinfo

gépinfo

Agrárhírek / Gépinfo

Az "okos" eszközök gyorsan átalakítják a mezőgazdaságot

2019. május 24.

A gazdaságok ma már olyan kifinomult eszközöket is használhatnak, mint a műholdak és a drónok, amelyek nagy felbontású fotói azonnal megjelennek a farmerek okostelefonján vagy táblagépén. A képek feldolgozása pedig segíti a gazdálkodókat abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak.

Agrárhírek / Gépinfo

Lízingdíj-támogatás igényelhető új mezőgazdasági gép és berendezés beszerzéséhez

2019. május 5.

A hatékonyság és termelékenység növelése érdekében a mezőgazdasági beruházások ösztönzését, támogatását kiemelten kezeli az Agrárminisztérium. A pénzügyi lízing hasznos finanszírozási eszköze e célok megvalósításának, ezért az agrártárca - a hitelekhez kapcsolódó kamattámogatási programjain túl - újraindítja a mezőgazdasági vállalkozások által új gépek és technológiai berendezések lízingbe vételéhez kapcsolódó támogatási programját.

Agrárhírek / Gépinfo

Húsz százalékkal bővült a hazai pick-up-piac

2019. március 6.

A tavalyhoz képest 21 százalékkal 1046 darabosra hízott pick-up-piacon továbbra is a Ford Ranger az első 59 százalékos piaci részesedéssel a január-február időszak adatai alapján.

Agrárhírek / Gépinfo

Tartja előnyét a Pronar a mezőgazdasági pótkocsipiacon

2019. március 6.

Idén eddig 164 mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon. Februárban 97 új mezőgazdasági pótkocsi talált gazdára, a januári 67 darab után.

Agrárhírek / Gépinfo

Traktorpiac: növelte előnyét a John Deere

2019. március 6.

Az első két hónapban összesen már 363 traktort helyeztek forgalomba, ez 28,7 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. Az első két hónap összesített márkasorrendjét a John Deere vezeti 48 darabbal, a Case és a New Holland előtt.

Agrárhírek / Gépinfo

Elismert hazai fejlesztés - átadták "Az év magyar mezőgépe 2019" díjat

2019. február 12.

A győztes termék egy korszerűen kialakított járószerkezeti főegység, amely különösen a nagy össztömegű mezőgazdasági pótkocsik, szervestrágya-szórók, hígtrágya kijuttatók és tartálykocsik futóműveként a nehéz körülmények közötti haladást, illetve munkavégzést teszi könnyebbé.

Agrárhírek / Gépinfo

A Fendt teszteli a Precision Planting vetési technológiát

2018. december 23.

A Fendt név a farmerek termelését segítő innovatív technológiáiról híres. A Precision Planting fejlesztések a növény és a gyökérzet fejlődésére és ezáltal a terméseredményre fejtenek ki kedvező hatást. Ennek következtében a Precision Planting technológia ideálisan beilleszthető a Fendt Smart Farming programba.

Agrárhírek / Gépinfo

A termelők érzik a digitalizáció szükségességét - Interjú Hadászi Lászlóval

2018. november 30.

Érdemes leszögezni, hogy a precíziós gazdálkodásnak csak egy része az, hogy milyen műszaki tartalommal valósul meg, vagyis milyen gépeket használnak a gazdálkodók. Bár nagyon fontos, de nem attól precíziós a gazdálkodás, hogy olyan a géppark. De kétségtelenül növekszik ez a szegmens, az elmúlt négy-öt évben indult meg érdemben az ilyen típusú eszközök vásárlása Magyarországon.

Agrárhírek / Gépinfo

Új csőfüggönyös kijuttatók a Joskin kínálatában

2018. november 29.

A két új csőfüggönyös kijuttatónak teljesen horganyzott, nagy szakítószilárdságú acélból készül a könnyített vázszerkezete. Annak érdekében, hogy kompatibilisek legyenek a kis tartálykocsikkal, a csőfüggönyök munkaszélességét hozzájuk tervezték.

Agrárhírek / Gépinfo

„A rövid utak gyára” – Az Amazone új üzemet avatott fel Bramschében

2018. november 17.

Az Amazone csoport felavatta új üzemét a Bramsche közelében lévő Schleptrup ipari területen. Az új üzemet a rövid utak fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagyméretű gépgyártás folyhasson benne.