Mi lehet az ukrán csatlakozás után a gabonapiaccal?

Mi lehet az ukrán csatlakozás után a gabonapiaccal?

Agrofórum Online

Az idei év nem a legrosszabb eredményeket hozta gabonatermés tekintetében. Hogy mi határozza meg az árak alakulását, hová lett, vagy hová lesz az Ukrajnából származó, gyakran kérdéses minőségű termény, és ez hogyan csapódik le az európai uniós élelmiszerláncban, arról érdemes tájékoztatni a magyar fogyasztókat is. A témával kapcsolatos kérdéseket körüljárva, és vezérelve attól a szándéktól, hogy derüljön több fény a valóságra, Petőházi Tamással, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökével készült interjú.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Talajművelés Kerner kultivátorokkal - Vektor gépbemutató aratás után

03:48

Talajművelés Kerner kultivátorokkal - Vektor gépbemutató aratás után

2019. augusztus 21. 16:38

Július 22-én a Győr-Moson Sopron megyei Bogyoszlón vette kezdetét a Vektor Holding Kft. országos Kerner roadshow-ja, ami során a gazdálkodók négy innovatív talajművelő eszközt ismerhettek meg.

Új kalászosok, premium repcék, Green Deal, drónok, PGR és fémzárolt vetőmagok Dalmandon

2022. június 8. 11:59

Május végén Dalmandon tartott hagyományos szántóföldi szakmai rendezvényt a KITE Zrt., ahol a megjelent gazdálkodók az agrárvállalat őszi káposztarepce és kalászos-kínálata mellett megismerkedhettek a különböző precíziós szolgáltatásokkal, a monitoring- és permeteződrónok előnyeivel, de a jövő kihívásairól, például a Green Deal szigorú szabályairól is szó esett.

Nagyon nehéz, de szükséges öntözni

2020. július 2. 09:53

Az egyre szárazabb időjárás miatt évről-évre indokoltabbnak tűnik az öntözés, nem véletlen, hogy az 1800 hektáron növénytermesztést és állattenyésztés végző, Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderes 2006 Kft. területén 402 hektáron két lineár öntöző berendezéssel, további 482 hektáron pedig öntöződobokkal zajlik a csapadékpótló munka, ami már a kulturnövények kelesztésekor is elengedhetetlen.

Ilyet máshol nem találni: a borszőlő-ültetvény, amit a felszín alatt öntöznek

2022. augusztus 26. 07:28

Hiába a hetek óta tartó csapadékhiány, már messziről nézve is üde zölden virít a tatai Mikóczy Szőlőbirtok. Ez első ránézésre talán meglepő, hiszen a talajfelszín alatt zajlik a láthatatlan öntözés, ami magyarázatot ad arra, hogy a sorokban a növények miért ellenállnak ennyire a szélsőséges időjárásnak. A technológiát egy, a KITE társrendezésében megszervezett gyakorlati bemutatón ismerhették meg a szőlőtermelők.

Väderstad innovációk I. - Crossboard simító

2022. február 3. 07:49

A Väderstad az 1980-as évek végén szabadalmaztatta a speciális simítósorát, ami a svéd gyártó talajművelő és gabonavetőgépeihez rendelhető. Feladata a felszín hatékony egyengetése, a nagyobb hantok, rögök porhanyítása.

Väderstad innovációk V. - Kopóhegyek

2022. június 29. 20:00

A svéd Väderstad a mezőgéppiac egyik leginnovatívabb gyártója, munkásságát számos újítás, bejegyzett szabadalom fémjelzi. Videósorozatunkban a legfontosabb Väderstad innovációkat mutatjuk be, az ötödik részben a speciális kopóhegyek funkcióját ismerhetik meg a nézők.

Trendek és újdonságok a repcenemesítésben - Agrofórum kerekasztal 1. rész

2020. március 4. 11:45

Trendek és újdonságok a repcenemesítésben. Erről is kerekasztal beszélgetést tartott az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon, amely során a szakmai előadóink számos fontos témát érintettek.