Mi lehet az ukrán csatlakozás után a gabonapiaccal?

Mi lehet az ukrán csatlakozás után a gabonapiaccal?

Agrofórum Online

Az idei év nem a legrosszabb eredményeket hozta gabonatermés tekintetében. Hogy mi határozza meg az árak alakulását, hová lett, vagy hová lesz az Ukrajnából származó, gyakran kérdéses minőségű termény, és ez hogyan csapódik le az európai uniós élelmiszerláncban, arról érdemes tájékoztatni a magyar fogyasztókat is. A témával kapcsolatos kérdéseket körüljárva, és vezérelve attól a szándéktól, hogy derüljön több fény a valóságra, Petőházi Tamással, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökével készült interjú.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Väderstad innovációk X. - SeedEye precíziós rendszer

2023. január 14. 18:28

A Väderstad SeedEye egy precíziós magszámláló rendszer, amely elnyerte a Machine of the Year 2016 díjat.

Traktor kellene! De milyen?

2020. december 16. 14:11

A Két-KATA Kft. videósorozatának következő epizódjában az érdeklődők ügyfélvéleményeket láthatnak.

"Nagy becőszám, 4,3 tonnás üzemi átlag" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Zanat)

03:47

"Nagy becőszám, 4,3 tonnás üzemi átlag" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Zanat)

2019. július 18. 10:49

Bosits Tamás édesanyjával mintegy 420 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést. A hagyományos kultúrák mellett olajtökkel és a cukorrépával is foglalkoznak. Őszi káposztarepcét 2006-ban vetettek először a Szombathely környéki földjeiken, a növény azóta a vetésforgó szerves részét képezi.

Így gazdálkodnak a koronavírus-járvány idején Kalocsán

00:00

Így gazdálkodnak a koronavírus-járvány idején Kalocsán

2020. március 30. 14:55

Egyre komolyabb problémákat okoz a koronavírus-járvány a gazdálkodók számára, mindennél nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük, ám a munka nem állhat le a földeken. Így van ez a szántóföldi növénytermesztéssel és tejtermeléssel foglalkozó, kalocsai családi gazdaságnál is, ahol minden erővel az élelmiszer-ellátás zavartalanságán dolgoznak.

Agrofórum metszésiskola - Alma karcsú orsó fenntartó metszés

11:15

Agrofórum metszésiskola - Alma karcsú orsó fenntartó metszés

2019. március 24. 06:31

Hogyan kell megmetszeni tavasszal az almafát, hogy bő termésünk legyen? Melyek a termő részek, és mit kell levágni, illetve meghagyni? Mi az a karcsó orsó forma?

A legújabb és a legnépszerűbb Hardi permetezőgépek Mezőfalván

2022. június 29. 20:36

Gondoljon a jövőre, rendelje meg előre. Ez volt a Hardi egyik legfontosabb üzenete a 2022-es NAK Szántóföldi Napokon, hiszen az ismert piaci problémák, a háború miatt érdemes mielőbb leadni a permetezőgép-megrendeléseket. Csúszások ugyanis már most vannak a dán gyártónál is - elsősorban a beszállítói és nyersanyag-gondok miatt.

Raktározási tippek hosszútávra - Így várhatod ki a magasabb terményárakat

06:48

Raktározási tippek hosszútávra - Így várhatod ki a magasabb terményárakat

2019. június 12. 07:32

A kalászosok aratási szezonja előtt fontos kérdés, hogy hogyan, miként tároljuk a betakarított terményt - különösen, ha azt hosszútávon szeretnénk a raktárban tartani a magasabb felvásárlási árak reményében. A legfontosabb szabály, hogy soha ne hagyjuk magára a betárolt árut, az mindig a lehető legjobb állapotban legyen.

Hardi Percek V. rész - Kezelőszervek

01:45

Hardi Percek V. rész - Kezelőszervek

2019. február 1. 06:08

A Hardi permetezőgépek egyik legjellemzőbb tulajdonsága a könnyű kezelhetőség, és a praktikusan elhelyezett kezelőszervek. A gazdabarát elrendezés megkönnyíti a mindennapi munkát.