Hibridkalászos és hibridrepce bemutató 2015

Hibridkalászos és hibridrepce bemutató 2015

Agrofórum Online

A SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. közös bemutatóra hívta a szántóföldi növénytermesztőket és a vetőmag nagykereskedőket június elején. A rendezvényről az Agrofórum videós tudósításban számolbe, amelyben megismerhetik a legújabb repcehibrideket, hibridbúzákat, de szóba kerül a zöldítés is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ősgabonák nyomában - Kalászos kísérletek biogazdálkodóknak

2022. november 16. 15:26

Ha kalászos fajtaválasztásról van szó, akkor nincsenek könnyű helyzetben az ökológiai gazdálkodók. A legtöbb, hazánkban is elérhető árpát, búzát ugyanis többségében konvencionális termelésre nemesítették, szelektálták.

Bemutatkozik a FARMDOK - Adminisztrációs tehercsökkentés a mezőgazdaságban

03:31

Bemutatkozik a FARMDOK - Adminisztrációs tehercsökkentés a mezőgazdaságban

2019. február 21. 08:41

A FARMDOK egy nyilvántartásvezető- és kezelő szoftver, ami jelentősen csökkenti a termelők adminisztrációs terheit, gyakorlatilag kiváltja a régi táblatörzskönyvet. A program közvetlenül a szántóföldön teszi lehetővé a mezőgazdasági munkák adatainak rögzítését okostelefon vagy tablet segítségével. A gazdálkodó mindezzel időt takarít meg, adatrögzítési és jelentési kötelezettségei pedig jelentősen leegyszerűsödnek.

Időzítés és hatóanyag-korlátozás - Kulcskérdések a kukorica gyomirtásában

2022. augusztus 17. 10:41

A kukorica sikeres és hatékony gyomirtásának legfontosabb kérdése 2022-ben is az időzítés volt. A vetés utáni száraz időjárás a több gyomnövénynek is kedvezett, amelyek ellen az FMC készítményei hatékonynak bizonyultak - ha azokat a megfelelő időpontban juttatták ki.

20 éve a biológiai növényvédelem szolgálatában

5:05

20 éve a biológiai növényvédelem szolgálatában

2023. április 18. 12:31

A Biocont Magyarország Kft. fennállásának 20. évfordulóját ünnepli hazánkban. A mára, a szakmában divatossá váló biológiai, regeneratív, fenntartható vonalat a cég egyedi módon, immár húsz éve képviseli hazánkban. Két évtized alatt a Biocont egyszemélyes vállalkozásból napjainkra mintegy 800 millió forintos árbevételt lebonyolító, 15 fős céggé nőtte ki magát. A jubileum és a cég aktualitásai kapcsán tartott sajtótájékoztatót Najat Attila ügyvezető, melyen részt vettek a cseh anyacég alapítója, tulajdonosa Dr. Milan Hluchý, valamint Daoda Zoltán a Kukorica Kör Egyesület ügyvezetője is.

Väderstad innovációk II. - Horizontális összecsukási módszer

2022. február 25. 10:49

A munkagépek szállítási és munkahelyzetbe állításának sajátos módját a Väderstad alkalmazta először. A Rollex és Rexius hengerek mellett a vontatott Carrier rövidtárcsák, valamint a RexiusTwin nehéz szántáselmunkáló eszköz szállítási helyzetbe állítása is a horizontális összecsukási módszerrel történik.

Bio palántanevelés a MagosVölgy Ökológiai Gazdaságban - vetéstől a növényvédelemig

2022. július 20. 14:16

Április elejétől decemberig szolgálja ki változatos kínálattal zöldségközösségének tagjait a Nógrád megyei Terényben működő MagosVölgy Ökológiai Gazdaság. Ehhez azonban már február során meg kell kezdeni a vetést, illetve a palántanevelést, ami szigorú rendszer szerint fűtött fóliasátorban történik. De mielőtt részletesen is bemutatjuk a technológiát, ismerjük meg Dezsén Zoltánt, aki feleségével, Judittal álmodta meg és hozta létre a biogazdaságot.

Az élelmezésbiztonság alapja: az egészséges talaj

12:09

Az élelmezésbiztonság alapja: az egészséges talaj

2024. március 29. 09:10

A Magyar Talajtani Társaság idén először szervezte meg figyelemfelkeltő kampányát, mely keretein belül országszerte közel 40 helyszínen tártak fel, és jellemeztek talajszelvényeket az ország neves talajtani szakemberei annak érdekében, hogy felkeltsék a figyelmet a talaj egészségének jelentőségére.

Agrofórum a tábla széléről: a cseresznyelégy elleni védekezés lehetőségei

04:41

Agrofórum a tábla széléről: a cseresznyelégy elleni védekezés lehetőségei

2024. június 3. 10:30

A cseresznyelégy rajzásának pontos megfigyelése alapot adhat a növényvédelmi kezelés idejének megválasztásához. De hová helyezzem a sárga ragacslapot, és egyáltalán a ragacslap növényvédő készítménynek számít-e? Hertelendy Péter növényorvossal ezeket a kérdéseket járjuk körbe Szár határában.