Műfenyőt vagy igazit? – Így készül a karácsonyfa

Műfenyőt vagy igazit? – Így készül a karácsonyfa

Agrofórum Online

Csodálatos képet festett december elején a havas táj Zala megyében, ahol már javában tart a karácsonyfának való fenyők kitermelése az ültetvényekből. Ahogy számos településen, úgy például Surdon is rengeteg család foglalkozik a dísznövény-termesztés ezen különleges ágával, de a Zalaerdő Zrt. Nagykanizsai Erdészeténél is komoly hagyományai vannak a karácsonyfa-telep fenntartható, környezettudatos kezelésének.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mákvetés a bácsborsódi Hungarobiomed Kft.-nél

05:49

Mákvetés a bácsborsódi Hungarobiomed Kft.-nél

2019. március 8. 20:42

Az időjárásnak köszönhetően rendkívül korán a földbe kerültek a mák vetőmagok, március első hetére vélhetően az ország egész területén végeznek a munkával a gazdálkodók. 2019-ben várhatóan 4500-5000 hektáron láthatunk majd ipari mákot, ám a terv az, hogy néhány éven belül mindez a duplájára nőjön. A bácsborsódi Hungarobiomed Kft. ennek érdekében fogja össze a gazdálkodókat, fejleszti feldolgozókapacitását, és saját területén is több száz hektáron termeszt mákot, amit élelmezési és ipari célra értékesít.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Podgornik Zsolt, Nagyhegyes)

2018. október 18. 07:55

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A Smaragd, a Kasmír és Durango a KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyes térségében is bizonyíthatott.

4 dolog, amit nem tudsz a Lemken Juwel ekékről (I.)

2021. július 5. 09:31

Fontos, hasznos és mindenekelőtt érdekes információk a Lemken Juwel 10 ekékről, amikről lehet, hogy még nem is hallottál. Nézd meg videónkat, és válassz belátásod szerint.

Idegenelés őszi búzában - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2022. június 15. 14:40

Mi az az idegenelés? Hogyan zajlik mindez a vetőmag-termesztés időszakában? Sipos gazda válaszol.

Velox-Ker: bevetésen a Massey Ferguson Beta 7370 kombájn

2:33

Velox-Ker: bevetésen a Massey Ferguson Beta 7370 kombájn

2023. augusztus 11. 11:28

A Velox-Ker idén is megrendezi országos betakarítástechnológiai bemutatóját. A márkakereskedő a demo első helyszínén, Sombereken, majd második állomásán Tamási határában egy Massey Ferguson Beta 7370 típusú betakarító kombájnt mutatott be. A harmadik helyszín Zalakomár térségében volt.

A burgonya jelene és jövője hazánkban

5:17

A burgonya jelene és jövője hazánkban

2023. augusztus 21. 13:47

Hazánk burgonya-előállítás tekintetében kétségtelenül nagy potenciállal bír, ahogy ezt egykor, az ’50-es, ’60-as években is tapasztalhattuk. Akkortájt az egy főre eső éves burgonyafogyasztás 70 kg-körül alakult, és ennek dacára megvalósulhatott hazánk önellátása. Ma az üzletek polcain azonban halmokban áll az import burgonya, és ez a jelenség fájdalmasan érinti a hazai termelőket, és sokszor a hazai termelőt támogatni vágyó fogyasztót is. A magyar burgonya jelenéről, jövőjéről tartottak előadást az ágazat meghatározó szakemberei Gyulatanyán.

A szőlősorok biodiverzitásának növelése - Vetési tippek Tokajról

2021. június 14. 09:16

Számos előnye van a többkomponensű magkeverékek használatának a szőlőültetvények sorközeiben. A megfelelően összeállított növénykombinációk javítják a talaj szerkezetét, emelik annak humusztartalmát, jelentősen csökkentik az eróziót. Megfelelő alkalmazásukkal nem konkurálnak a szőlővel, a párolgást ugyanakkor minimálisra csökkentik, így a nedvességet végeredményben megőrzik a nap melegének kitett, meredek területeken is. Mindezek mellett a keverékek nagymértékben hozzájárulnak a terület biodiverzitásának védelméhez és fokozásához is. Ezen előnyök kiaknázásához viszont az első és legfontosabb lépés a helyes vetéstechnológia megválasztása és alkalmazása.