Címke: Karácsonyfa

karácsonyfa

Szaktanácsadás

Mit tehetünk azért, hogy karácsonyfánk sokáig megtartsa tűleveleit?

2023. december 25.

Minden évben hamar lehullanak a karácsonyfa tűlevelei. Mit tehetünk? Hogyan segítsük elő, hogy a fa sokáig megtartsa leveleit?

Agrárhírek / Bulvár

Megvették a karácsonyfát, jókora meglepetés érkezett vele

2023. december 23.

Váratlan meglepetést ért egy családot az egyesült államokbeli Kentucky államban. A karácsonyfájukon ugyanis egy kisméretű bagoly, valószínűleg egy keleti lármáskuvik lakott, akit négy napig még a saját kutyáik sem vettek észre.

Agrárhírek / Növényvédelem

Jó, hogy nem eszünk karácsonyfát – rengeteg rajta az illegális növényvédő szer

2023. december 22.

Kritizálják a karácsonyfaültetvényeket a növényvédő szerek használata miatt. Tizenkilenc vizsgált karácsonyfából 14 esetben talált peszticid-, azaz növényvédőszer-maradékot a Német Környezetvédelmi és Természetvédelmi Szövetség.

Szakcikkek / Házikert

Hogyan tartsuk életben a karácsonyfát az ünnepek alatt, hogy ne kelljen végül kidobni?

2023. december 14.

Egyre több ember töpreng el azon, hogyan lehetne megúszni azt, hogy egy egészséges, sok éves fenyőt, ami még sok évig élhetne, megvegyen „halottan” és két hét után a szemétbe dobjon.

Agrárhírek / Agrárközélet

Mióta létezik mindenki karácsonyfája?

2023. december 10.

A decemberi utcák, terek elképzelhetetlenek karácsonyfák nélkül, ezt látva szinte hihetetlennek tűnik, hogy Olaszországban még az 1930-as években is pogány divatnak bélyegezték a faállítást.

Agrárhírek / Bulvár

5 milliárd forintba került a világ legdrágább karácsonyfája

2023. december 7.

A közelgő ünnepek alkalmával ki az ezüstfenyőt, ki a nordmannt keresi, a világ „krémjének” számító milliárdosok azonban egész más síkon gondolkodnak arról, milyen is egy igazán szép, ünnepi fenyőfa. Számukra ugyanis mást jelent az ünnep és mást a karácsonyfadíszítés, mint általában a „hétköznapi” embereknek.

Szaktanácsadás

Milyen rovarok potyognak a karácsonyfáról?

2023. január 15.

Gyökeres karácsonyfánkról január elejétől apró, fekete rovarok potyognak le a szobában a padlóra, szőnyegre, már mozognak, másznak is. Mik lehetnek ezek, tehetek-e ellenük? Valamilyen hatásos módszert szeretnék.

Agrárhírek / Megújuló energia

A karácsonyfák újbóli felhasználásával zöld energia állítható elő

2023. január 11.

Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben.

Szaktanácsadás

Melyik rovar szabálytalan alakú képlete látható a karácsonyfán?

2022. december 31.

Karácsonyfa hajtásán egy furcsa, kb. 2 cm-es, kemény, szabálytalan alakú képletet találtam, ami a levelekhez van rögzítve. Milyen rovar alakja lehet? Mit tegyek vele, gondolom a meleg lakás nem jó neki?