Nem a célokkal, hanem a módszerekkel van probléma

Nem a célokkal, hanem a módszerekkel van probléma

Agrofórum Online

A növényvédelem helyzetét folyamatos kétségek közt tartja az EU, gyors és sokszor indokolatlan hatóanyag-kivonási döntéseivel. E mellé idén tavasszal berobbant a koronavírus-járvány, ami kaotikus szezonkezdést okozott mind a növényvédőszer-gyártók, mind a kereskedők és termelők oldalán. A Növényvédelmi Szövetség képviseli a Magyarországon bejegyzett növényvédőszer-gyártó cégek, illetve képviseleteik szakmai érdekeit, ezért kértük a kialakult helyzet elemzésére az NSZ ügyvezető igazgatóját, Szalkai Gábort.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gabonafélék őszi gyomirtásának indokai - Sipos gazda gyakorlata alapján

2021. március 22. 17:51

A megváltozott klimatikus tényezők a gyomosodási tendenciákat és ezzel együtt a gazdálkodási A megváltozott klimatikus tényezők a gyomosodási tendenciákat és ezzel együtt a gazdálkodási szokásainkat is folyamatosan formálják. Egyre elterjedtebb az őszi vetésű gabonák őszi gyomirtása. S hogy erre miért van szükség? Sipos gazda elmondta, milyen körülmények indokolhatják ezt a kezelést.

Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató - Hantos, 2019

03:24

Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató - Hantos, 2019

2019. június 12. 07:37

Idén három helyszínen várta a gazdálkodókat szántóföldi bemutatóval a SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. A Fejér megyei Hantoson megszervezett szakmai találkozót a májusi csapadékos időjárás nem kímélte, így a terepbejárás ezúttal elmaradt. Az elméleti előadások ugyanakkor így is sok hasznos információval szolgáltak - többek között a legújabb RAPOOL-repcehibridet is meg lehetett ismerni.

Mulcsozó robot, John Deere terepjáró és favágó verseny a vadászok legnagyobb seregszemléjén

03:50

Mulcsozó robot, John Deere terepjáró és favágó verseny a vadászok legnagyobb seregszemléjén

2019. február 16. 06:14

Látványos favágó verseny... terepjárók és vadászpuskák... kapitális trófeák... szebbnél szebb preparátumok... A 2019-es FeHova - Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás ezúttal nagy sikerrel zárult, a HUNGEXPO területén mintegy 55 ezer látogató volt kíváncsi a több mint 270 kiállító ajánlataira, termékeire, és a rengeteg programra, ami négy napos rendezvényt kísérte.

60 ezer magot terem egy tő parlagfű - hogyan védekezhetünk?

2020. szeptember 9. 09:50

Nem csak a hétköznapi emberek mindennapjait keseríti meg az allergia miatt a parlagfű, hanem a gazdálkodók életét is, hiszen a terméscsökkenésen kívül büntetés jár azoknak, akiknek nem sikerül az ellene való védekezés.

Bio alma termesztése a Nyírségben

2020. október 6. 10:44

Kávássy László 17 hektáros, jéghálós, jánkmajtisi bioalma ültetvényében tartott szakmai rendezvényt a Seedplus Kft. augusztus elején. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a kertészetben már két éve a GreenHas Italia olasz gyártó készítményeire alapozott tápanyag-utánpótlási technológiáját alkalmazzák - eredményesen.

A permetezőgép felkészítése a sikeres vizsgára - Permetezőgépek kötelező műszaki vizsgája (II. rész)

2019. december 3. 19:29

Az árutermelésben használt növényvédelmi gépek műszaki felülvizsgálatára fontos a felkészülés, hiszen számos problémát már a hivatalos ellenőrzés előtt ki lehet javítani az eszközökön. Az Agrofórum videósorozatának második részében a sikeres vizsga előfeltételeit vesszük sorra.

Kitüntetett szójafajta a Pannon régióból - Karintia Kft. az AGROmashEXPO-n

03:46

Kitüntetett szójafajta a Pannon régióból - Karintia Kft. az AGROmashEXPO-n

2019. február 8. 07:58

Komoly sikert könyvelhetett el a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon a vasvári székhelyű Karintia Kft., a rendezvény termékversenyén ugyanis két díjat is bezsebelhettek. Logisztika kategóriában a pannon régióra nemesített szójafajtájuk, az Angelica érdemelt ki a Nemzetközi Termékfejlesztési díjat.

Új lendület előtt a szója? - AF kerekasztal 3. rész

2020. március 30. 11:02

Valóban új lendületet kaphat a magyarországi szójatermesztés? Ezt a központi kérdést tettük fel szakértőinknek az Agrofórum kerekasztalbeszélgetésén a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow idején. Előadóink határozott véleménye az volt, hogy a vetésterület jelentősen növelhető lenne, ám ahhoz nagyon komoly szaktudásra van szükség.