Permetezőgépek téli felkészítése, fagymentesítése

Permetezőgépek téli felkészítése, fagymentesítése

Agrofórum Online

A permetezőgépek téli felkészítése az eszközők megóvása érdekében kiemelt fontosságú. Megmutatjuk, hogyan kell fagymentesíteni a növényvédelmi gépeket.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Költséghatékony tápanyag-utánpótlás lombtrágyákkal

2021. december 28. 04:04

A Vulcan Agronál 2019-ig úgy gondolták, hogy folyékony lombtrágyákkal nem foglalkoznak, a rengeteg elvégzett levélanalízis és talajvizsgálat eredménye ugyanakkor azt mutatta, hogy számos tápanyag talajon keresztül történő felvételét nem tudják eléggé segíteni. Ez ösztönözte a szakembereket egy lombtrágya-projekt beindítására, ami mostanra számos, rendkívül sikeres terméket eredményezett.

A növényvédő szerek alternatívája? - Növényélettan és termésbiztonság - Agrofórum kerekasztal 2. rész

2020. március 5. 05:48

Növényélettannal a termésbiztonság szolgálatában. Ezzel a címmel tartott kerekasztal beszélgetést az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. A fórumszínpadon a szakértők számos lényeges információra felhívták a figyelmet.

John Deere S szériás kombájnok

05:34

John Deere S szériás kombájnok

2014. augusztus 29. 09:25

Bemutatkozik a John Deere új S szériás betakarítógépe.

Fagyos, száraz tavasz: hogy állnak az őszi vetésű növények a szántókon?

2020. május 5. 15:53

Az idei tavasz nem kíméli az ősszel vetett szántóföldi kultúrákat. A gabonaféléknek és a repcének is hiányzott a téli hótakaró, a tavaszi fagy viszont már kevésbé. Most pedig a száraz időben a kártevők elleni védekezésre kell alaposan felkészülniük a termelőknek. A Kartali Mezőgazdasági Szövetkezet növényvédelmi szakmai vezetőjét, Sánta Attilát kérdeztem az idei év eddigi tapasztalatairól.

Repcearatás a kavicsbányák szomszédságában

2020. szeptember 24. 18:20

Repcét arattunk Igriciben néhány magvas gondolattal. Sokan gondolkodnak azon, hogy felhagynak a repcetermesztéssel, a Kiss testvéreknél is a legnagyobb költsége egyértelműen ennek az olajos növénynek van. Eközben nagy probléma lesz a növényvédő szerek kivonása, de az sem megnyugtató, hogy tavasszal nagyjából 10 milliméter eső hullott.

Győztes marhák, impozáns hidegvérűek, kombájnok és traktorok

2022. május 14. 19:25

Látványos showbírálattal, hidegvérű lovakkal és rengeteg géppel nyitotta meg kapuit május 5-én hódmezővasárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok - méghozzá 29. alkalommal. Az agrárium hazai szereplői három napon keresztül ismét a dél-alföldi településre figyelnek, de a szakmai műsorok, tapasztalatcserék mellett színes közönségprogramok is népszerítik az agráriumot.

Új permetezőgép a magyar piacon - Alacsony lémennyiség és precíz cseppméret-szabályozás a Danfoillal

2022. június 14. 15:58

Munkateljesítmény-növekedés, a transzfervíz mennyiségének csökkentése, kiváló cseppméret-szabályozás és magas fokú elsodródás elleni védelem. A közelmúltban különleges, a piacon egyedinek számító, Dániában gyártott és fejlesztett permetezőgépek hazai forgalmazását kezdte meg a szentlőrinci központú Velox-Ker Kft.

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

5:03

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

2023. szeptember 22. 10:23

Az idén 36. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon számos mezőgazdasági gépgyártó és forgalmazó mellett a Väderstad is a kiállítók között szerepelt. A vetési idő okán szemenkénti vetőgépet, illetve a talajművelő gépek kategóriájában nehézkultivátort, valamint ennek függesztett, könnyebb változatát, végül a forgatás nélküli talajművelés eszközeit is láthatták az érdeklődők.