Ropogtassunk, de mást, és másképp!

Ropogtassunk, de mást, és másképp!

Agrofórum Online

A ,,csipszüzem" szó hallatán olajban sült termékek sejlenek fel előttünk, de a manufaktúrában egy eltérő technológia segítségével, helyi zöldséget felhasználva készítik el ezt a nem mindennapi -valóban kézműves terméket. Ásotthalom környéke homokos vidék, így első sorban zöldségek termesztésére nyílik lehetőség. Így honosodhatott meg a régióban a batáta, vagyis édesburgonya-termesztés is, és itt zajlott az 'Ásotthalom 12' fajta nemesítése is, amely többek között a termékek alapjául szolgál.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kitüntetett szójafajta a Pannon régióból - Karintia Kft. az AGROmashEXPO-n

03:46

Kitüntetett szójafajta a Pannon régióból - Karintia Kft. az AGROmashEXPO-n

2019. február 8. 07:58

Komoly sikert könyvelhetett el a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon a vasvári székhelyű Karintia Kft., a rendezvény termékversenyén ugyanis két díjat is bezsebelhettek. Logisztika kategóriában a pannon régióra nemesített szójafajtájuk, az Angelica érdemelt ki a Nemzetközi Termékfejlesztési díjat.

Hardi Percek XIII. - Dynamic Fluid 4 szabályzó rendszer

2021. január 17. 09:58

A HARDI DynamicFluid4 rendszere egy gyors, azonnali beavatkozással dolgozó, nyomás alapú folyadékmennyiség-szabályozó rendszer, amely alkalmazkodik a fokozatmentes sebességváltóval felszerelt traktorok sebességváltozásához, és egyidejűleg az aktív automata szakaszvezérlő rendszer változtatásait is képes kezelni.

Az élelmezésbiztonság alapja: az egészséges talaj

12:09

Az élelmezésbiztonság alapja: az egészséges talaj

2024. március 29. 09:10

A Magyar Talajtani Társaság idén először szervezte meg figyelemfelkeltő kampányát, mely keretein belül országszerte közel 40 helyszínen tártak fel, és jellemeztek talajszelvényeket az ország neves talajtani szakemberei annak érdekében, hogy felkeltsék a figyelmet a talaj egészségének jelentőségére.

Mi lehet a talaj mélyén?

2020. október 8. 11:15

Nem könnyű, de érdemes belenézni földterületeink mélyebb rétegeibe. Erre hívták fel a figyelmet szakemberek a Bábolnai Gazdanapok alkalmával, ahol egy interaktív talajszelvényben mutatták be a termelőknek, milyen típusú talajművelő eszköz milyen hatást gyakorol a talajokra.

Mi kell egy jó no-till vetőgéphez?

2021. május 12. 08:34

Guminyomás-szabályozás, megfelelő súly, sortisztítás - csak néhány szempont, amire oda kell vigyelni egy dierktvetésre alkalmazható vetőgép esetében. Reto Stocker Svájcból költözött Magyarországra, néhány éve a feleségével művelt területein folytat kísérleteket, hogy tökéletesítse a not-ill, vagyis a talajmávelést elhagyó technológiáját. Több mint 10 éves tapasztalatinak köszönhetően mára számos gazdálkodó bízza meg azzal, hogy végezze el nála a direktvetést, és a technológiához kapcsolódó egyéb munkaműveleteket. Ehhez pedig megfelelő géppark szükséges, ami a svájci származású szakembernek rendelkezésére is áll - például egy 24 éves, ám felújított, átalakított vetőgép.

Ilyen volt az idei gyümölcsszezon - milyenek a jövőbeli kilátások?

2020. augusztus 27. 08:47

A 2020-as gyümölcstermesztési szezont talán minden eddiginél nagyobb bizonytalanság jellemezte. Ebben az ágazatban nem csak a koronavírus járvány okozott gondot. Az erős és sok napon át tartó tavaszi fagyok, majd a hosszú száraz időszak után a júniusban egyszerre lezúduló csapadék sok gyümölcsöt tönkretett idén. Vajon van még perspektíva az ágazatban? Merre kell a termelőknek fejlődni és van-e kereslet a magyar gyümölcsre?

Hardi Percek VII - Hardi Commander permetezőgép

01:47

Hardi Percek VII - Hardi Commander permetezőgép

2019. február 1. 06:19

A Hardi COMMANDER egy csúcskategóriás permetezőgép, amire a megbízhatóság, a biztonság, az optimalizált működés, a könnyű kezelhetőség és a precizitás jellemző. A 24–39 méteres munkaszélességű DELTA FORCE szórókeretek nagy menetsebességet és kiemelkedő teljesítményt garantálnak.